Uysal; “Biz Yaptığımız İşi Kutlu Bir Dava Olarak Görüyoruz”

Uysal; “Biz Yaptığımız İşi Kutlu Bir Dava Olarak Görüyoruz”

Yayın: 21.10.2015 10:28
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük milletvekili adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Biz yaptığımız işi kutlu bir dava olarak görüyoruz” dedi.

1 Kasım seçimlerine kısa bir zaman kala çalışmalarını hızlandıran AK Parti İl teşkilatı tüm kademeleri ile birlikte sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Bayır Mahalle’de ve Yenimahalle Salı Pazarı’nda esnafları ziyaret eden Uysal, “AK Parti olarak biz yaptığımız işi kutlu bir dava olarak görüyoruz ve bu davamızda da sonuna kadar çalışacağız” dedi.

Yenimahalle’de Salı Pazarı’nda esnaf ziyareti yapan Uysal’a AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kaya, İl ve merkez ilçe teşkilatı ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Siyasi partilerin var oluş gereğinin iktidara gelmek olduğunu belirten Uysal, “Siyasi partiler iktidara gelmek için çalışmaktadır; ama gördük ki bugünkü parlamentoda sadece iktidara talip olan bir tek parti var. O da AK Parti. İnanıyorum ki diğer partiler 1 Kasım’da gereken cevabı milletimiz sayesinde alacaktır. Bizler 13 yılda ülkemiz için milletimiz için çok büyük yatırımlara ve hizmetlere imza attık. Milletimiz de AK Partimizin yaptığı yatırımların ve hizmetlerin farkında inşallah bu yapılanlar 1 Kasım’da mükafatlandırılacaktır” diye konuştu.

3 kişi görüş bildirdi

  1. öğrenciyi doldurdun

    şehre öğrenciyi yığdınız, iyi de bu zavallılara ders verecek doğru dürüst hoca olmadıktan sonra, bu çocukların konaklama sorunu çözülmedikten sonra, sosyal donatı hiç düşünülmedikten sonra, yazık değilmi binlerce talebeye? hep tribünlere oynamayın, biraz da hayır niyetiyle iş yapın!

  2. Rektör-Üniversite Siyasete

    Rektör ilk dönemi ilçelere YO kurmamak için oldukça direnmesine rağmen ikinci dönem siyasete atılma düşüncesinden dolayı lisenin bile kurulamayacağı OVACIK gibi köy büyüklüğündeki bir ilçeye YO açma girişimi ile Üniversiteyi ne için kullandığını göstermiştir. Allah hiç kimseyi güç zehirlenmesi hastalığına düşürmesin. Ovacık gibi köy büyüklüğünde bir ilçeye Yüksek Okul açma girişimini yapanlara sormak istiyorum; acaba Ovacık’a kendi çocuklarınızı gönderir misiniz? Muhtemelen YÖK Ovacık’a YO açılmasına müsade etmeyecek, ederse ülkemizdeki eğitim kurumlarının ne kadar siyasallaştığını gösterir. Çünkü kendi ilke kararlarını kendileri çiğneyecek.

  3. Rektör Ve Öğrenciler

    Sayın eski Rektör Uysal uzun yıllar Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığını yaptı. Öğrenciler yıllarca barınma sorunu yaşarken bu işten sorumlu bir birimin başında olmasına rağmen bu zamana kadar neden çözmedi. Bu sorunu KYK yönetim kurulu başkanı çözemiyorsa kim çözebilir?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)