Vali Fuat Gürel Kılavuzlarda Örtüaltı Üreticileri ile Bir Arada

Vali Fuat Gürel Kılavuzlarda Örtüaltı Üreticileri ile Bir Arada

Yayın: 21.04.2019 21:47
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel başkanlığında her hafta yapılan Halk Günü programları bu hafta da Kılavuzlar da devam etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, kurum müdürleri ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda muhtar ve mahalle halkı hazır bulundu.

Tarımsal faaliyetler açısından özellikle örtü altı yetiştiriciliğinin en etkin olduğu mahallelerden birisi olan Kılavuzlarda mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini dinleyen Vali Fuat Gürel ve beraberindekiler daha sonra seraları gezdiler. Sera gezilerinde biyolojik mücadele ve üretim teknikleri ile ilgili bilgiler verildi.

İl Müdürü Çetin Ayvalık “Sayın Valimiz Fuat Gürel Başkanlığındaki bu gezilerin önemi çok büyük. Devlet olarak üreticimizin yanında olduğumuzu ve onların sorunları ile birebir ilgilenerek sorunlara yerinde çözüm bulma gayreti içinde olduğumuzu her fırsatta hissettiriyoruz. Üreticimiz çiftçimiz bizim için çok kıymetli İl Müdürlüğümüz olarak gerekli teknik destek başta olmak üzere tüm süreçte yanlarındayız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Alaçamlı kadınlar topraksız tarım yapacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Alaçam'da kadınların topraksız tarım yapabilmeleri için Alaçam Kadın Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde sera açıldı.

Kaymakam Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı Ramazan Özdemir ve TKDK Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey ile birlikte Alaçam Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

“Alaçamlı kadınlar için mesleki eğitim merkezi projesi” kapsamında yapılan eğitim merkezinin Japonya'nın hibe desteğiyle hayata geçirildiği belirtilerek, proje ile kırsal bölgelerden kent merkezine göç eden kadınların eğitimi ve istihdamına katkı sunulmasının hedeflendiği bildirildi.

Daha sonra gerçekleştirilen törenle, topraksız tarım eğitim serasının açılışı yapıldı.