Yenice Belediyesi Zabıta Ekipleri Mahalle Bakkallarını Denetledi

Yenice Belediyesi Zabıta Ekipleri Mahalle Bakkallarını Denetledi

Yayın: 12.04.2021 21:21
Paylaş:
A+ A-

Yenice Belediyesi Zabıta Ekipleri mesai gözetmeksizin  ilçede ki  denetimlerine hafta sonu da devam etti. 

Belediye Yazı İşleri Müdürü aynı zamanda Zabıta Komiserliğine bakan Zekeriya Acar yönetimindeki zabıta ekipleri, ilçede bulunan mahalle bakkallarında   denetim yaptı.Vatandaşların ramazan ayı boyunca sağlıklı ve güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için Zabıta Ekipleri bakkallardaki gıda ürünlerinin son kullanma tarihi, ürün fiyatlarını ve ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığının  denetiminin yanı sıra ürün gramajları  ile  hijyen koşulları da kontrol edildi. Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satan bakkallar  hakkında tutanak tutulurken, son kullanma tarihi geçmiş gıdalara da imha edilmek üzere el konuldu. Ayrıca korona virüs önlemleri kapsamında vatandaşlara ve esnaflara  sosyal mesafe, maske ve hijyen konusuna dikkat çeken ekipler, bilgilendirme de yaptı.

Özellikle gıda maddesi üzerine üreten ve satan işyerlerinin denetimlerine ağırlık verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek gıda maddelerinin satışının yapılmaması noktasında denetimlerimizi ilçemizde Yenice Belediyesi olarak sürdürüyoruz.Vatandaşlarımızı mağdur ederek sebepsiz fiyat artışlarıyla haksız kazanç elde etmek isteyenlere, hemşehrilerimizin sağlığını hiçe sayıp hijyen koşullarına aykırı hareket eden işyerlerine karşı ilgili mevzuatlar çerçevesinde gereken yasal yaptırımları tereddüt etmeden uygulayacağız.  Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için denetimlerimiz  bundan sonra da belirli programlar dahilinde aynı sıklıkla rutin olarak devam edecektir .” dedi.

 

Yorumlar

  1. önemli degil

    o sayin zabita müdürümüz ve ekipleri zincir marketlere girip onlarn fiyat etiketlerini, urunlere ne kadar zamanda bir zam yapıldığını, son kullanma suresi o gun dolacak urunlerin kasa onlerinde indirimli urun diyerek halka satilmaya çalışıldığında denetliyormu acaba? eger kanun yasa varda uygulanacaksa herkese ayni davranilmali. buyuk marketlerede mahalle bakkallarinada. anca o zaman yaptiginiz denetimler karsiligini bulur.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.