“Yenice Ormanları Daha Güvenilir” Tatbikatı Yapıldı

“Yenice Ormanları Daha Güvenilir” Tatbikatı Yapıldı

Yayın: 19.12.2018 22:30
Paylaş:
A+ A-

Yenice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2018 yılı içerisinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) TR81/18/TD/0091 Referans Numaralı “Yenice Ormanları Daha Güvenilir” konulu Teknik Destek Programı başvurusunda bulunulurken, proje Teknik Destek Programında kabul edildi.

Kabul gören Teknik Destek Programına Yenice İlçesinde kurulmuş olan Yenice Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği bünyesindeki gönüllü katılımcılar ile birlikte, Yenice Orman İşletmesi toplantı salonunda teknik destek eğitimine başlandı. Eğitimde İlkyardım ve Acil Yardım uygulamaları, Doğada Arama Kurtarma Teknikleri, İp ve Düğüm Teknikleri konuları, Çadır Kurma ve Çadır Alanlarının Belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar işlendi. Daha sonra arazi eğitimi Yazıköy Aslandibi mevkiinde sedye ile paketleme ve yatay geçiş eğitimi, arama kurtarmada kişisel koruyucu donanımın kullanımı, sedyelerin tanıtılması konularından sonra 1. Tatbikat Yaralanan Orman İşçisinin Bulunması, 2. Tatbikatta Olay Yeri Güvenliği ve Tiraj Etabı gerçekleştirildi. 3. Tatbikat Ormanda Yaşamı İdame tatbikatı yapılarak kurs bitirildi.

BAKKA projesi kapsamında Teknik Destek Eğitim Programına katılan katılımcılara daha sonra Yenice Kaymakamlığı tarafından Katılım Sertifikası takdim edilecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.