Yenice’nin Genç Mucitleri İcraatlarını Sergiledi

Yenice’nin Genç Mucitleri İcraatlarını Sergiledi

Yayın: 25.04.2018 22:43
Paylaş:
A+ A-

Yenice ilçesinde bu yıl on okulda yapılacak olan, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın ilk açılışı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerle açıldı.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, Yenice İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin projeleri beğeniye sunuldu. Fuarın açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Fuarın açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, “Hepinizin de bildiği gibi 5.sınıftan itibaren çocukların araştırma, merak duygularını ilgi alanlarına yönelik konularda araştırmalarını sağlamak. Bu konularda eğlenceli bir şekilde araştırma yapmalarını sağlamak. Bilimin araştırma yöntemlerinin nasıl olduğu ile ilgili öğrenciler bir kazanım elde edecekler. En önemlisi de yarışma, rekabet duygusu olmadan bir proje hazırlamanın keyfini taşıyacaklar. Bilimin günlük yaşamda nerelerde kullanıldığını, bilimin günlük yaşamda ilişkilendirilmesi konusunda kazanım elde edecekler” dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden ve beraberindekiler, öğrencilerin birbirinden ilginç ve güzel fikirleriyle ortaya çıkan 20 projeyi tek tek inceledi.

Yenice’nin genç mucitleri Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Arapça dalında icraatlarını sergiledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları, Karabük’te başladı

Yayın: 26.04.2024 10:40
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Futbol Federasyonunca düzenlenen 18 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları, Karabük’te başladı.

Onur Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen organizasyona Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Kastamonu, Bartın ve Bolu’dan birer takım katıldı.

Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, gazetecilere, kentin futboluna, ekonomisine ve tanıtımına katkı sunmak için şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Şampiyonada Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımlarının mücadele ettiğini aktaran Çevik, “Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya ve şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Çevik, tüm takımlara başarılar dileyerek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarıyla çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler.” diye konuştu.

Müsabakaların ilk karşılaşmasında Eskişehir DSİ Bentspor ile Bolu 14 FK 3-3 berabere kaldı.

Organizasyonun final maçı, 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.