Yöresel Ürünler Pazarı Hizmete Girdi

Yöresel Ürünler Pazarı Hizmete Girdi

Yayın: 17.10.2015 12:30
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi tarafından projelendirilen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hünerli Ellerde Yöresel Değerler” projesi kapsamında açılışı gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Pazarı Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta kısa bir konuşma yapan BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu; “Azıcıkta olsa katkımız oldu ise bu bizi ziyadesi ile mutlu etmektedir. Projeyi finanse etmek işin bir yüzü, ancak böylesi güzel bir projeyi hazırlamak çok daha büyük bir yük. Sayın Belediye Başkanımız bu yükün altına girdiler. Ben Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hünerli ellerde yöresel değerler başlıklı projenin Safranbolu geçmişinde en önemli turizmin gelir ve istihdam kaynaklarından biri olan dericilik sektörünün sanatının yeniden canlanmasını içerdiğini kaydeden Başkan Aksoy; “Kalkınma Ajansı bölgemizdeki yatırımları destekleme hususunda bir başlık açıldığında Safranbolu belediyesi o başlığa en fazla en hızlı müracaat eden kurumlardan bir tanesi. Pek çok projemizde BAKKA hep destek verdi. BAKKA’nın desteği ile kurduğumuz siyensi atölyesi ile Şuanda Safranbolu’nun hediyelik eşya sektörünün bir kısmı karşılanıyor. Şimdi açılışını kaptığımız kursa gelmeye yönelik isteğin yanında bu kursta üretilen ürünlerin satışını bekleyen işyerlerimiz var. Bugün yaptığımız bir açılış değil kaybolan sanatın yeniden dirilişi. Safranbolu’da turizm sektörünün ihtiyacı olan yerel değerlerin ön plana geçilmesi için büyük bir adım. Bizleri destekleyen Emin Demir abimiz makinelerini bu kursa bıraktı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ana sektör olarak turizmi benimsemiş bir kent olan Safranbolu’da, kültü turizm ağırlıklıdır” dedi.

Aksoy şöyle devam etti; “Buraya gelen turistlerimiz, insanlarımız Türk kültürüne dair geçmiş izleri bulmak istiyor. Çin maçlı almak istemiyor. Uzak Doğudan gelen turistlere Çin malı satmaya kalktığımızda bu turizm sürdürülebilir olma imkânına kavuşamaz. SAKEM olarak kurmuş olduğumuz yerel eğitim birimimiz, tüm hızıyla Safranbolu yöresel değerlerinin hediyelik eşya olarak gelen turistlerimize ulaştırma hedefinde. Belediye olarak bu kurslarda sadece eğitim verip oradaki insanlara başınızın çaresini bakın demiyoruz. Üretim yapmaya, orada öğrendikleri uygulamayı sürdürmeleri içinde Belediye olarak imkân tanıyoruz. BAKKA’ya vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Açtığımız yöresel ürün pazarımızda 9 stant oluşturarak Safranbolu’nun köylerinde yetişen yöresel ürünlerimizi buradan satacağız. Bu statlarda turizm halkına hareketlik ortamına kavuşacak. Kırınköy bölgesi en fazla turizmde arkada kalan değer. Burada tarihi konaklarımız var buradaki konaklar Rum konakları olup bunu da turizme kazandırma hedefindeyiz. Ben bu vesile ile yeni projemizin tüm Safranbolu’muza hayırlı olmasını cenabı Hak’tan niyaz ediyorum”

Son olarak söz alan Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’da; “Safranbolu’yu korumak gelecek kuşaklara aktarmak, Safranbolu’da yaşan yöneticilerimizin, Ülke yöneticilerimizin asli görevi olduğu kadar, bu hepimizin ortak görevidir. Safranbolu Türkiye için önemlidir elbette ama biliniz ki Safranbolu tüm Dünya için çok önemlidir. Bu kent UNESCO dünya miras listesine girerek b unu kanıtlamıştır. İnşallah el birliği ile bu değerimizin kıymetini bileceğiz. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dualardan sonra kurdele kesilerek Yöresel Ürünler Pazarı hizmete açıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç: “Karabük’te Değişim Rüzgârları Esecek”

Yayın: 29.03.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Birlik Medya ekranlarına konuk oldu. Yerel seçimlere çok az kaldığını belirten Keskinkılıç, konuşmasında: “31 Mart akşamında Karabük’te değişim rüzgârları esecek. Karabük’te değişimin olması gerektiği konusunda halkın bir kanaati var.” dedi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya’nın performansını beğendiğini vurgulayan Keskinkılıç, Çetinkaya’nın projeleri ile diğer adaylardan ayrıştığını söyledi. Çetinkaya’nın adaylık süreci boyunca projelerini, bakanlıklar ile birlikte yürüttüğünü ve projelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini istişare ettiklerini belirtti.

“Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz

Keskinkılıç, “Karabük’te bir tarafta Karabük’ün gelişeceğine dair, bir tarafta ise Karabük bu kadar olur, ötesi olmaz diyen bir bakış açısı var. Bizden başka Karabük’ün değişeceğini düşünen olmadı. Çetinkaya’nın projelerini onaylamayan, yapılmaz diyen kişiler oldu. “Genç bir adam nasıl yapacak? “dediler. Daha sonra da yapılmaz diyen insanlar; “Demek ki yapılıyormuş.” dedi. Hatta “Ben daha kısa vakitte yaparım.”dediler. Özkan Çetinkaya enerji getirdi Karabük’e. Evet genç bir aday ve buna rağmen hiçbir seçimde olmayan bir şeyi başardı. Bakanlar geldi, Cumhurbaşkanımız geldi. Kendisini ve projelerini destekledi. Hiçbir seçimde bu kadar bakan gelip bir adayın arkasında durmamıştı. Biz yeni bir dönem başlattık ve kamuoyu da bunu görüyor. Hoşgörü başlattık. Üzmeden, dökmeden bir kampanyayı götürdüğümüzün kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

“Safranbolu’da olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız”

AK Parti’nin yerel seçimlerde birlik içinde çalıştığını vurgulayan Keskinkılıç, “Ak Parti, bu seçimlere girerken mutabakatlar oluşturdu. Ak Parti’ye hiç oy vermemiş kesimlerle bir yol arkadaşlığı aradı. Herkes bu birlikteliğe destek veriyor şu anda. Safranbolu’da son 5 yılda Safranbolu’da belediye başkanımızın göstermiş olduğu performans hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Kendisi ortaya koyduğu taahhütleri gerçekleştiremeden dönem bitirdi. Biz şu anda, sosyal medya belediyeciliği ile mücadele ediyoruz. Tabakhane projesi dedi, yok. Halı saha, havuz dedi, yok. Projeler yapılmamış, olanlar da gitmiş. Bir algı oluşturmuş. ‘Sosyal belediyecilik yapıyorum.’ İki fotoğraf çekiyor, paylaşıyor. Fakat Safranbolu’nun ana problemleri çözülemiyor. Bir de sosyal medya belediyeciliğinden sonra ‘Tabela belediyeciliği’ başladı. Her yere tabela asmaya başlamış. Havuzun oraya bir tabela, ‘Yakında havuz yapılıyor.’ yazıyor. ‘Yakında Safranbolu’da.’ gibi tabelalar asılıyor. Film gibi. Safranbolu, Türkiye’nin en önemli markalarından bir tanesidir. Safranbolu dünya mirası ve bu şehirdeki belediye başkanı herkesi ilgilendirir. Olumsuz belediye imajı ile karşı karşıyayız. Mezarla, kitap fuarında kavgayla, kardeşiyle gündeme geliyoruz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ama turizmde reklamın kötüsü olmaz. Safranbolu’da aklıselim olan herkes şu anda bir birliktelik oluşturmuş durumda. Bu dönemde Safranbolu yeni bir vizyona yelken açacak.” ifadelerini kullandı. (Esra Oğuzkağan Özkan)