Safranbolu’da İmar Planına İtiraz Sona Erdi

Safranbolu’da İmar Planına İtiraz Sona Erdi

Yayın: 27.11.2023 15:12 |Güncelleme: 27.12.2023 16:29
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyünde, nazım ve uygulama imar planı çalışmalarının onaylanmasıyla ilgili hususta ortaya çıkan sorunların giderilmesiyle alakalı İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, imar planına itirazların son günü olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Karabük İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplanarak Yazıköy imar planının onaylanması ile ilgili hususta ortaya çıkan sorunların çözümü için müzakerelerin devam ettiğini ifade eden Başkan Sözen açıklamalarına şöyle devam etti:

“ İlimizin tarihi ve doğal güzellikleriyle meşhur Yazıköy Köyü’nde geçtiğimiz günlerde tarihi bir çalışma gerçekleştirildi. Bu güzel köyümüze doğalgaz gelmesi noktasında büyük çabalar sarf ettik ve iyi bir netice elde ettik. Fakat yapılan imar planı çalışması noktasında bazı sorunlar ortaya çıktı. Bugün ise bu soruna yani imar planına itirazların son günüdür. Yapılan itirazlar ivedi bir şekilde değerlendirilecektir.

Bizlerde bu konu üzerinde Yazıköy Muhtarımız ve İhtiyar heyeti ile köylülerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak alternatif bir plan önerisini dikkate aldık. Burada ivedi bir şekilde oluşturulacak komisyon tarafından tüm şikâyetler incelenecek ve mağduriyetlerin en aza indirilmesi için çalışılacak. Temennimiz 18. Maddeye ihtiyaç duyulmadan yaşanan mağduriyetlerin giderilmesidir. Aynı zamanda meskûn mahal ve köy merkezlerine dokunulmadan bir imar çalışması üzerinde yoğunlaştık. Yazıköy Muhtarı Deniz Tüzer, Harita Mühendisi Kübra Akgül; imar planı ile ilgili yapılan şikâyetlerle ve yapılan imar planıyla alakalı müzakerelerde bulunduk. Oluşturulacak komisyona imar planını yapan proje müellifleri de davet edilecek. Yazıköy muhtarlığımız ve ihtiyar heyetimizde bu süreçte yer alarak çalışmalar devam edecek. Bu itirazları değerlendirirken ki temel amacımız bir şehir merkezinde imar planı yapar gibi değil de Yazıköy’e has bir imar planı yapar gibi çalışmak en büyük temennimizdir.” (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da kış aylarında fırtınada devrilen ve kırılan çam ağaçları kaldırılıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 04:12
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da kış aylarında fırtınada devrilen çam ağaçlarının kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Yedigöller Milli Parkı, Aladağ, Abant Gölü Milli Parkı, Sarıalan, At Yaylası ve Gölcük Tabiat Parkı mevkilerinde kış ve ilkbaharda etkili olan fırtınalarda devrilen veya kırılan ağaçlar, elverişli hava şartlarıyla toplanmaya başlandı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan tespit çalışmasının ardından ekipler, çok sayıda çam ağacını damgalama işlemlerinin ardından bulundukları yerden almaya başladı.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, AA muhabirine, kış ve ilkbahar aylarında çok şiddetli rüzgarların yaşandığını belirterek, “Bu rüzgarlar nedeniyle de bazı yörelerde devrikler meydana geldi. Tespit çalışması ekiplerimiz tarafından yapıldı. Damgaları yapıldı.” dedi.

Havaların ısınmasıyla ağaçların kaldırılmaya başlandığına değinen Şentürk, “Devrikleri orman içerisinde bıraktığımız zaman doğada farklı türlerde zararlı böcekler oluşabiliyor. Devrikleri orman içerisinden çıkartmak için yoğun çalışma içerisindeyiz.” ifadesini kullandı.