Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 04.06.2015 10:04
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük teşkilatı tarafından düzenlenen AK yürüyüş ve mitingine katıldı.

AK Parti Karabük milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal ile birlikte Yeni Mahalle ve Soğuksu mahallerinde yapılan yürüyüşe katılan Şahin, daha sonra düzenlenen mitingde toplanan kalabalığa hitap etti. Şahin, 2002 yılında devraldıkları Türkiye’nin uça kuşa dahi borcu olduğunu söyleyerek, “Bizimle yürüyün diyenlere baktığımızda onlar bizden önce iktidara geldiler. Bu iktidarı 2002 yılında onlardan aldık. Devraldığımız Türkiye öyle olumsuz ki öylesine geri bırakılmış ve borç içinde bir Türkiye idi. Adeta uçan kuşa borcu vardı Türkiye’nin. Karabük Demir Çelik fabrikası kapanma tehlikesi ile karşı karşıya hatta kapısına kilit vurulmak üzereydi. Bunu bize, bu mirası bizlere ‘Bizimle Yürü’ diyenler bıraktı. IMF’ye 23,5 milyar dolar borç takmış bir Türkiye’yi onlar bize devretti. 23 tane bankayı batırıp, buradan çalınan parayı milletin sırtına yükleyen o siyasi partiler şimdi çıkmışlar karşımızı 13 yıldır Türkiye’yi şaha kaldırmış olan AK Parti’ye siz çekilin biz yöneteceğiz diyorlar. Bu millet sizinle yürüdü. Sayın Bahçeli, 1999-2002 arasında Başbakan Yardımcısıydınız, bu Karabük’e ne yatırım yaptınız. Sadece iflas etmiş ekonomisi çökmüş bir Türkiye’yi bıraktılar. Millet bunu gördü ve 2002 yılında sizi barajın altında bıraktı” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ŞUAN POLİTİKA PEŞİNDE

Soğuksu Mahallesi’nde başlayacak olan ikinci etap TOKİ konutların müjdesini de veren Şahin, MHP’li belediye başkanını, politika yapmakla eleştirdi. Şahin, “Soğuksu mahallemizde yapımına başlanacak olan ikinci etabın ihale tarihi belli oldu. 5 Ağustos 2015’te ikinci etabın ihalesi yapılacak. 700 adet konut, biri 600 biri 750 kişilik iki tane cami ve bir de ticaret merkezi yapılacak. Geleneksel mimarimize uygun bir konut yapılacak. Safranbolu evlerini andıran bir mimari olarak ikinci etap ihalesi yapıldıktan sonra hemen kazmayı vuracağız. Bugün Yenimahalle’den başlayarak yaklaşık 4-5 kilometre yol yürüdüm. Bu mahallerde kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye ve modern konutları burada inşa etmeye ihtiyacımız var. Bunu mutlaka gerçekleştirmek lazım. Bu konuda yerel yönetimin, Karabük Belediyesinin TOKİ ile işbirliği yapması lazım. Zorluk çıkardığını söylemek istemiyorum ama daha faal olması lazım. Hatta bu konuda öncü olması lazım. Eksik olmasın Rafet bey Belediye Başkanlığı yapmıyor şimdi, politika yapıyor. Hâlbuki Karabüklüler onu Belediye Başkanı yapsın diye seçti, şuanda politika peşinde. O nedenle sayın Başkanın özellikle bu mahallelerde kentsel dönüşüm konusunda belediye olarak öncü rol oynaması lazım. TOKİ ile işbirliği konusunda inanıyorum ki, TOKİ her türlü kolaylığı gösterecektir. Bende ve Osman Bey de yardımcı olur. 7 Haziran’da meclise göndereceğimiz Sedat Namal kardeşim de bu işin takipçisi olur” ifadesinde bulundu.

Bu seçimlerde kendisinin milletvekili adayı olmadığını da kaydeden Şahin şunları söyledi: “Siyaseti bıraktığım için değil, tüzüğümüzde üç dönem kuralı olduğundan benim gibi 70 kişi aday olmadı. Bir dönem ara vermek zorundayız. Daha sonra 2019’da aday olur muyuz olmaz mıyız o günkü şartlar belli eder. Şuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısıyım ve bu görevim kongreye kadar devam edecek, inşallah ondan sonrada devam eder. Teşkilatım bana ne görev verirse şuana kadar onu yaptım. Halkım ne sorumluluk üstlenmişse omuzlarıma o görevi yerine getirdim.”

Yorumlar

  1. tonyukuk

    Mehmet Ali Şahin bitik siyasetinin son demlerindesin.Hem partine hem karabüke zarar veriyorsun. Artık bir köşeye çekilmeyi bil. Rafet Vergili ile uğraşacağına karabüke birşeyler kazandırmaya çalış.Bak Filyos limanı artık sadece karabük için değil,türkiye için büyük önem kazandı. Kimse kardemirin kara kaşına kara gözüne burayı vermez. Elin oğlu güçlü bir konsorsiyumla gelir, elimizden alır burayı. Artık tüm büyük şirketler bir şekilde AKP ye yakın.Bastırır alır,senin esamen bile okunmaz. Biraz silkelen,rafet vergili ile uğraşacağına,karabük tarafından sevilen,2. kez göreve layık görülen bu adamla uğraşacağına,karabükspora başkan seçmeye uğraşacağına,kardemirin sözleşmesiyle uğraşacağına biraz büyük işlerle uğraş.Filyosla uğraş, ovacık belediye başkanıyla uğraşacağına önemli işlerle uğraş.Bırak senin yaptığın işleri il başkanın yapsın.Gittikçe küçülme,bu kentin büyüğü olarak zihinlerde yer et.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Cittaslow’a Girişi Ulusal Basında Geniş Yer Buldu

Yayın: 28.03.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, Türkiye‘nin eşsiz kültürel miraslarından biri olarak dikkat çekerken, son zamanlarda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından başlatılan girişimlerle birlikte ulusal basında önemli bir yer edinmeye başladı. Safranbolu Belediyesi’nin Cittaslow’a girişi birçok ulusal televizyon kanallarında kendine yer buldu.

Safranbolu’nun Cittaslow hareketine katılması, kentin tarihî ve kültürel dokusunu koruma, yerel yönetimde sürdürülebilirlik ve katılımcılığı artırma gibi hedefler doğrultusunda ilerliyor. Bu çabalar, Safranbolu’nun sadece ulusal değil, aynı zamanda uluslararası platformlarda da tanınmasına yardımcı oluyor.

Cittaslow’un temel prensipleri arasında doğal ve tarihi çevrenin korunması, yerel ürünlerin desteklenmesi, yavaş yaşam tarzının teşvik edilmesi ve sürdürülebilir turizmin ön plana çıkarılması gibi unsurlar bulunuyor. Safranbolu, bu prensipleri benimseyerek, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Safranbolu’nun Cittaslow hareketine katılımı, sadece kent sakinleri için değil, aynı zamanda Türkiye’nin turizm potansiyelini artırmak isteyenler için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu hareket, Safranbolu’nun sadece geçmişiyle değil, aynı zamanda geleceğiyle de ilgili olduğunu gösteriyor.

Safranbolu Belediyesi’nin Cittaslow’a dahil edilmesi, ulusal basında geniş yankı uyandırdı. Birçok medya kuruluşu, Safranbolu’nun bu adımını övgüyle karşılayarak, Türkiye’nin sakin şehirler listesine katılmasının ülke genelindeki etkilerini ve potansiyelini değerlendirdi.