19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

Yayın: 19.05.2024 13:36
Paylaş:
A+ A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla temsilci gençler ve sporcularla beraber Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakan Bak ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Bak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Bak, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

Aziz Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimizle beraber manevi huzurunuzdayız. Milli Mücadele’nin meşalesini yakmanızın üzerinden tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale, bugün Türk milletinin ve gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen canımızdan aziz bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için tüm gücüyle çalışırken, biz de onları, her gün gelişen, güçlü imkanlarla destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında da aşkla yılmadan çalışarak ülkemizi ve bayrağımızı her alanda yüceltmeye devam edeceğiz. Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda dünyaya iz bırakan, yol açan, öncülük eden gençlerimizle omuz omuza vererek emanetinize sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin en büyük gücü, gençliği, gençliğin en büyük gücü ve ilham kaynağı ise köklerinden gelen inanç ve kararlılıktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle zatıalinizi ve milletin istiklali, istikbali yolunda canla başla mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.

Bakan Bak, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.​​​​​​​

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe gençlik ve spor müdürleri ile gençler katıldı.

Özbay’ın, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kılıçarslan ile Özbay’ın alandan ayrılmasının ardından düzenlenen yeni törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, zabıta mangası eşliğinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na belediye çelengi bıraktı.

Bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anıtın önüne çelenkler koydu.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

İmamoğlu, 21. yüzyılda Atatürk’ü anmanın ve 19 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın eğitimden sağlığa, spordan kültür ve sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, adalete, özgürlüğe, demokrasiye, Türkiye’nin en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Bu sorumluluğun yöneticilere daha fazla yüklendiğini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Güzel İstanbul’umuzda bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız. Bu kararlılık, aslında günü geldiğinde hızla, zamanı çok geçirmeden, bu pırlanta gençlere, bu şehrin, bu ülkenin en güzel haliyle yönetimini, bütün unsurlarını devretme sorumluluğu var hepimizde. Umarım Türkiye’mizi, dünyanın bu bahsettiğim unsurlar üzerinden en müreffeh seviyeye ulaştığı günleri sağlarız. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu ve ebedi liderimizi gerçekten anmış oluruz, gerçekten o büyük mücadeleyi veren insanlara layık olmuş oluruz.”

Edirne

25 Kasım Stadyumu’nda toplanan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, 19 Mayıs ruhunun gençler tarafından anlaşılması ve benimsenmesinin gelecek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Törene İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Sezer, Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerle buluştu

Edirne Valisi Yunus Sezer, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova ve Kuzey Makedonya’dan gelen öğrencilerle buluştu.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Sezer, 19 Mayıs’ın Türkiye’nin her yerinde coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Balkanlar’dan gelen öğrencilerin bayram sevincine ortak olduğunu belirten Sezer, “6 ülkeden gelen 140 öğrenci, kutlamalarımıza katılarak yöresel oyunlarını sergileyecekler. Bundan sonraki dönemler için kalıcı dostluk bağlarının kurulması çok önemli. Geleceği yönetecek olan gençler. Hayatları boyunca unutamayacak kalıcı dostluklar kuracaklar.” dedi.

Kırklareli

Kırklareli’nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Stadyumu’nda devam eden törende konuşan Babuşcu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele’nin Türk milletinin onurunu ve asaletini dünyaya gösterdiği tarihi bir dönemeç olduğunu söyledi.

19 Mayıs’ın sadece Milli Mücadele’nin başlangıcı olmadığını vurgulayan Babuşcu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, çağdaş değerle yoğurulmuş bir ulusun doğuşunun simgesi olduğunu kaydetti.

Programda öğrenciler şiir okudu, gösteri sundu.

Törene Vali Birol Ekici, Belediye Başkan Vekili Burak Süzülmüş, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, sahil dolgu alanında bulunan amfi tiyatrodaki etkinliklerle devam etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, yaptığı konuşmada, yurdun her köşesinde bayramın coşkuyla kutlandığını söyledi.

Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları gösteri yaptı.

Programa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mestan Özcan ve Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İzmir

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Eskici, 19 Mayıs’ın istikbal ruhunun kıvılcım aldığı gün olduğunu belirterek, “Bugün üzerinde barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız Türkiye’nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gündür.” dedi.

Eskici, gençlerin bayramını kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri minnet ve rahmetle yad etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın mesajının okunduğu törende öğrenciler “19 Mayıs” adlı şiiri, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni, Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı seslendirdi.

Halk oyunları ve farklı dallarda spor gösterileri sunuldu.

Törenin sonunda Atatürk posteri ve Türk bayrağı açıldı, üzerinde Atatürk’ün resminin olduğu balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Kutlamaya İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, diğer parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Askeri öğrencilerden halk oyunları gösterisi

İzmir’in Gaziemir ilçesinde düzenlenen kutlama programında, Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Halk Oyunları Takımı, gösteri sundu.

Türkiye 20. Üniversiteler Halk Oyunları Klasman Ligi’ne katılan ve yarışma sonucunda Artistik dalda 16 üniversite arasında Türkiye ikincisi olan takımın zeybek gösterisi ilgiyle izlendi.

Aydın

Aydın’da valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Törenin ardından öğrenciler kortej eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Spor Salonu’na kadar yürüdü.

Burada günün önemine ilişkin konuşmanın ardından, 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Yakup Canbolat tarafından hediyeler verildi.

Daha sonra farklı okullardan öğrenciler dans gösterisi yaptı.

Protokol üyeleri programdan sonra spor salonu dışına kurulan stantları gezdi.

Törene, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yiğit Menderes de katıldı.

Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu.

Lise öğrencilerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okuduğu etkinlikte, halk oyunu ve spor gösterileri yapıldı.

Törene, Vali Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Denizli

Denizli’de valilik yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde 105 metre uzunluğunda Türk bayrağı, gençlerin ellerinde taşındı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki törende konuşmalar yapıldı, halk oyunu ve çeşitli spor gösterileri sunuldu. Daha sonra, ay yıldızlı 105 balon gökyüzüne bırakıldı.

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ile Şeref Arpacı, Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, askeri erkan, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Uşak

Kentte 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Özdemir’in günün anlamına ilişkin konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu, spor gösterileri yapıldı.

Daha sonra 105 kişinin katılımıyla halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi, çeşitli branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ile Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da katıldı.

Adana

Adana’da Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen programda, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Daha sonra sporcu, öğrenci ve vatandaşlardan oluşan kortej, İstasyon Meydanı’na yürüdü.

Burada devam eden törende, sporcular ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı.

Mersin

İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunan programda, sporcular ve öğrencilerin gösterisi izlendi.

Bu sırada Atatürk Anıtı’nın yanında bayrak tutan bir öğrenci, dengesini kaybetmesi nedeniyle yaklaşık 3 metrelik yükseklikten zemine düştü. Tören alanındaki ambulansla hastaneye götürülen öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Hatay

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Alanı’ndaki törenle kutlandı.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Osman Bebek’in buradaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Osmaniye

Milli atletler taşıdıkları Türk bayrağını, 7 Ocak Stadı’nda düzenlenen törende Vali Erdinç Yılmaz’a teslim etti.

Halk oyunları ekibi ve sporcuların gösteri yaptığı programda, çeşitli müsabakalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Törene Belediye Başkanı İbrahim Çenet, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Konya

Konya’da programlar, Anıt Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile siyasi partilerin temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törenler, Mevlana Kültür Merkezi’ndeki kutlamalar ve gösterilerle devam etti.

Aksaray

Aksaray’da tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yıldız, yaptığı konuşmada, gençlerin Türk milletinin dünü, bugünü ve yarını olduğunu söyledi.

Törenler, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları ve gösterilerin ardından sona erdi.

Afyonkarahisar

Kocatepe Parkı’nda düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda devam etti.

Kasapoğlu, programda bir konuşma yaptı.

Program, cimnastik, karate, halk oyunları ve bisiklet gösterisi sunuldu, şiir ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, il protokolü, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Karaman

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan “Gençlik yürüyüşü”, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında sona erdi.

Burada, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından wushu, tekvando ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Tören, şiir kompozisyon ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tamamlandı.

Törene, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Gaziantep

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ertunç, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda şiir okundu.

Ertunç, 19 Mayıs’ın hürriyet ve İstiklal meşalesinin Samsun’da yakıldığı gün olduğunu belirterek, “19 Mayıs, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihidir.” dedi.

Kutlamalar, Festival Park’taki etkinliklerle devam edecek.

Şanlıurfa

Kasaptaşı Parkı’nda tören düzenlendi.

Belediyelerin farklı spor branşlarında eğitim alan öğrenciler, kurdukları stantlarda gösteri yaptı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile diğer protokol üyeleri, stantları dolaşarak öğrencilerin faaliyetlerine ilişkin ilgililerden bilgi aldı.

Halk oyunları ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı tören, başarılı sporcuların ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Adıyaman

Valilik bahçesinde düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda devam eden programda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Adıyaman Valisi Osman Varol tarafından verildi.

Etkinlikler, gün boyu kentte çeşitli programlarla devam edecek.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valiliğinin bahçesinde düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törenin ardından fotoğraf çektirildi.

İl Müdürü Cemil Boz, gazetecilere, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Programa Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Muhammed Akın, kaymakamlar ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kilis

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Tunç, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

7 Aralık Stadyumu’nda devam eden törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müdür Vekili Tunç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı, yarışmalarda derece elde eden öğrencilere madalya ve ödülleri verildi.

Törene Kilis Valisi Tahir Şahin, MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Belediye Başkanı Hakan Bilecen, 1. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ümit Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Coşkun ile protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Malatya

Malatya’daki kutlamalar, Sümer Park tören alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919’da milletin “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla yola çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı istiklal mücadelesinin ilk adımının atıldığını ve bugün de bu önemli günün 105. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından halk oyunları ekipleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki çeşitli branşlarda faaliyet gösteren sporcular gösteri sundu.

Törene Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Van

Çatak ilçesinde öğretmen, öğrenci, askeri personel ve vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı’nın önünde bir araya gelenler, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ne kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan Kaymakam Sercan Sakarya, 19 Mayıs’ın bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olduğunu söyledi.

Sakarya, “Güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Milli Mücadelenin başlangıcını gençlerimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümenin gururunu yaşıyoruz. Bayramı gençlerimizle kutlayacağız.” dedi.

Yürüyüşe, Kaymakam Sercan Sakarya’nın eşi Duygu Sakarya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gülali Çendik, İlçe Tabur Komutanı Yüzbaşı Emre Göksu, Emniyet Amiri Ünal Tanış, Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Engin Fırat Sarıtaş ve kurum amirleri katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da geleneksel sünnet şöleni yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum Belediyesinin geleneksel sünnet şöleni kapsamında çocuklar, konvoy halinde kent merkezinde tur attı.

Saat Kulesi önünde halk otobüsleriyle konvoya katılan çocuklar ve aileleri, Hıdırlık Camisi'ndeki sahabe kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da konvoya kendi kullandığı klasik makam aracıyla katıldı.

Konvoyun ardından Tarihi Kent Meydanı'nda sünnet şöleni etkinlikleri gerçekleştirildi.

Palyaço, illüzyon, balon ve birbirinden güzel eğlenceli gösterilerin yer aldığı etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Sünnet şöleni, Türk halk müziği konseri ile sona erdi.