2 Bin Kişilik Merkez Cami’nin Temeli Atıldı

2 Bin Kişilik Merkez Cami’nin Temeli Atıldı

Yayın: 22.12.2023 16:31 |Güncelleme: 27.12.2023 16:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Merkez Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından yapımı üstlenen Merkez Cami’nin temeli dün düzenlenen törenle atıldı. İl olarak eski Karabük Valiliğinin yıkılan yerine yapılması düşünülen ve daha sonra yeri değiştirilerek eski merkez ortaokulunun yıkılan yerine yapılacak olan 2 bin kapasiteli  caminin 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak Karabük Merkez Caminin dün düzenlenen temel atma törenine;  Karabük Valisi Mustafa Yavuz,  Ak Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali  Hasan Köse,  Ak Parti İl Başkanı Ferhat Salt,  Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük  İl Başkanı Cenk Gedikoğlu,  Ak  Parti 27. Dönem Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, Sivil toplum örgütlerinin başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.  Merkez Caminin temel atma töreni öncesi Karabük Merkez Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Pehlivan Baylan bir açılış konuşması yaptı.  Baylan konuşmasında; Bu duruma gelene kadar bazı olumsuzluklarla karşılaştık.  Bugün temel atma noktasına geldik. Bu süreçte 13 ay proje çalışmaları sürdü. 13 ay büyük bir mücadelenin sonunda temel atma noktasına geldik. Bugün önemli bir tarihe imza atıyoruz.Bbu eser Karabük halkının bu eser hepimizin. Bu esere hep birlikte sahip çıkın. Buranın 22 bin metre küp hafriyatını yaptık. Cami hepimizin, hep birlikte ayağa kaldıracağız. Tüm Karabük halkının desteğini bekliyoruz” dedi

Dernek Başkanı Pehlivan Baylan’ın konuşmasından sonra İl Müftüsü Ercan Aksu ve  AK Parti 27. Dönem milletvekili Niyazi Güneş’te birer konuşma yaptı. Güneş konuşmasında “ Hep birlikte  güzel bir ana şahitlik ediyoruz.  Karabük’te yeteri sayıda camimiz var fakat Karabük’ün ihtiyaç duyduğu bir merkez camiye ihtiyacı vardı  işte bugünde onun temelini atıyoruz. Katkının çoğu olur azı olur, bir tuğlada olsa hemşerilerimiz bu camii için katkıda bulunsunlar” dedi.

Temel atma töreninde, bu caminin temel atma aşamasına gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergilisi  de yaptığı konuşmada, “Şu anda heyecanlı ve mutlu bir günde bir arada bulunmaktayız. İbadethaneler insanları birleştirdiği yerlerdi. Bugün de hep birlikte bir aradayız.  Siyasi parti il başkanlarının burada olması işte bunların göstergesidir. Bunların hepsinin bir arada olması gururu verici bir durumdur” dedi.

Karabük Merkez Cami’nin açılış törenine katılan AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç da   yaptığı konuşmada , “ Cumhuriyet kenti olan Karabük’ün böyle bir camiye ihtiyacı vardı.  Eskiden konuşulurdu, Karabük’ün merkez camiye ihtiyacı var denirdi. İşte Karabük’ün merkezine merkez caminin temelini atıyoruz” dedi.

Merkez Camiinin tüm İslam Alemine  ve Karabüklülere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Vali  Mustafa Yavuz ise yaptığı konuşmada; “İnsan için geride bıraktığı her eser elbette ki önemlidir  ama Allah için yapılan eserlerin yeri hep ayrıdır.  Camiler hiç bir çıkar, kazanç, şöhret beklentisi olmaksızın sadece ve sadece Allah’a ibadet için, Allah rızası için inşa edilen eserlerdir. Bizim medeniyetimizde camiler Mescidi Haram ve Mescidi Aksa’dan beri kulluğumuzun sembolleridir.  Bugün temelini atacağımız Karabük’ümüzün 953. camisi olacak olan merkez camimiz İnşallah Karabük”ün cami zenginliğini bir adım daha öteye taşıyacaktır. Şehrimizin en büyük camisi olacak olan merkez camimizi Allah en kısa sürede sizlere ve bizlere açmayı nasip etsin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Karabük Merkez Cami’nin temeli atıldı. (Halil Kızılyer)

HABER VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun merkezli 6 ilde terör operasyonunda 22 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun merkezli 6 ilde düzenlenen terör operasyonunda 22 zanlı gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Giresun merkezli altı 6 ilde terör örgütü PKK/KCK üyelerinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Evlerde ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konuldu.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.