35 bin öğrenci için ilk zil çaldı

35 bin öğrenci için ilk zil çaldı

Yayın: 11.09.2023 12:05
Paylaş:
A+ A-

Yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin sona ermesiyle ilk, orta ve lise kurumlarında öğrenciler ders başı yaptı.
Karabük  genelinde 199 okulda 35 bin öğrenci ve 3 bin 282 öğretmen ve yöneticiyle yaz tatilinin ardından eğitim öğretime başlandı.
Karabük Demir Çelik İlkokulu’nda 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz, Demir Çelik İlkokulu’nun Karabük’ün ilk eğitim yuvası olduğunu söyledi.
Başarının ortak gayretle geldiğini belirten Yavuz, “Öğrencilerden ricamız başladığımız yeni eğitim öğretim yılında çok çalışarak başarılı bir şekilde kendilerini geleceğe hazırlamaları.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve protokol üyelerince yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalındı.
Daha sonra Vali Yavuz ve protokol üyeleri sınıfları ziyaret etti.
Vali Yavuz öğrencilere telefon, tablet ve bilgisayarla öğretmenlerin ve velilerin söyledikleri süreyle sınırlı kalınması ve çok fazla zaman geçirilmemesi tavsiyesinde bulundu.

2023-2023 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 10 Kasım’da başlayacak ve ilk karneler de 19 Ocak Cuma günü verilecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak. İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan’da bir haftalık ara tatil olacak.

Okullar 14 Haziran’da kapanacak ve öğrenciler  3 aylık yaz tatiline ’merhaba’ diyecek.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da nisan ayında 9 milyon 82 bin lira trafik cezası kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-30 Nisan tarihleri arasında kent genelinde devam eden uygulamalar kapsamında 22 bin 552 araç kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde 3 bin 361 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, drift atmak, abartı egzoz, emniyet kemeri takmamak, seyir halinde cep telefonu kullanmak ve hatalı park gibi maddelerden toplamda 9 milyon 82 bin lira ceza uygulanırken, 98 araç trafikten men edildi.

Ekipler, dün gece yaptıkları denetimde ise 14 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 8 sürücüye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan 208 bin 375 lira ceza uyguladı.