2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Yayın: 14.09.2023 11:36 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Şehit Metin Arslan İlkokulu önünde düzenlenen etkinliklerle şenlik havasında kutlandı.

Programa Vali Mustafa Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve Karabük Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, “Hangi alanda olursa olsun başarı tesadüften öte disiplin, azim ve fedakârlıklarla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir. Her başarılı eğitim kurumunun gerisinde, çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine âşık eğitimcilerin imzası vardır. Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin evlatlarımızın eğitimi için harcadıkları emek olmasa, elbette bu başarıların hiçbiri yakalanamazdı. Evlatlarımızı yetiştiren, milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz.

Sevgili Çocuklar; Bugün uzun bir aranın ardından yeniden okullarına kavuşan sizler ülkemizin geleceğisiniz. Ülkemizin başarılı bilim insanları, idarecileri, siyasetçileri, sanatçıları, iş adamları, sporcuları, öğretmenleri, askerleri, doktorları, mühendisleri yüreği kıpır kıpır atan sizlerin arasından çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye’nin insan kaynağının yetiştiği yerler, işte bu okullarımızdır.

Yüzlerinizdeki umudu, gözlerinizdeki ışığı görüyor, ülkemizin aydınlık geleceğine bütün kalbimle inanıyorum. Bu anlamlı günde her birinize üstün başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, anne-babalara ve bütün milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Öğrenciler  tarafından Bayrak Gösterisi, günün anlam ve önemini belirten şiirler ile halk oyunları gösterisi gerçekleştirildiği program Şehit Metin Arslan İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan miniklere “Hoş geldiniz” çiçeği sunması ile sona erdi.(Esra Öğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İller Arası 2. Kort Tenis Turnuvası başladı

Yayın: 06.05.2024 13:50
Paylaş:
A+ A-

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde düzenlenen İller Arası 2. Kort Tenis Turnuvası başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Tenis Kortu’nda düzenlenen turnuvaya, Hatay’ın yanı sıra Adana, Antalya, Çorum, Elazığ, İzmir, Karabük, Karaman, Kırşehir, Manisa ve Zonguldak’tan 16 takım katılıyor.
Turnuva, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Tuğçe Özer ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’in gösteri müsabakasıyla başladı.
Her gün 24 müsabakanın oynanacağı turnuva, cuma günü final karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Tuğçe Özer, Hatay’ın kısa sürede güzel günlere kavuşacağına inandıklarını belirterek, “Hatay’ımızı unutmadık. Burada hepimizin acısı var. Hepimiz yakınlarımızı kaybettik. Umarız çok güzel bir turnuva olur ve keyifle izleriz. İnşallah dostluk kazanır.” diye konuştu.
Hatay ekibi sporcularından Mustafa Berkay Öztaş da turnuvanın güzel geçmesi temennisinde bulunarak, kupayı kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!