2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Başladı

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 24.06.2024 13:28
A+ A-

İl Milli Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş  Müdürlük yöneticileri ile Haftalık Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıda; Ücretsiz Yaz Kursları, LGS ve  YKS Tercih Danışmanlığı, Okul/Kurumlardaki Bakım ve Onarım Çalışmaları ile Eğitim Yatırımları değerlendirildi.

Gündem maddeleri konularında değerlendirmelerde bulunan il Milli Eğitim Müdürü Nevzat  Akbaş; ” Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için “spor”, “görsel sanatlar”, “müzik” ve “bilişim” olmak üzere dört alanda ücretsiz yaz okulları başlıyor. Okullarımızda kurslar ile alakalı tüm programlar hazırlandı. Öğrencilerimizin yaz tatilini daha verimli ve eğlenceli geçirmelerine, çok yönlü gelişimlerine katkı sağlayacağını düşündüğümüz yaz kurslarına öğrencilerimizi bekliyoruz.  Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif anlamda verimli, eğlenceli, coşkulu etkinlikler ile dolu yaz tatili dönemi geçirmelerini hedefliyoruz. LGS ve YKS sonuçlarına göre ilimizde gösterilen başarının doğru bir şekilde devamını sağlayabilmek, lise tercihi yapacak öğrencilerimiz için profesyonel destek sağlamak ve öğrencilerimizi istek ve yeteneklerine göre doğru şekilde yönlendirmek amacıyla tercih danışmanlığı hizmeti okullarımızda oluşturulan destek noktalarında ve Rehberlik Araştırma Merkezimizde rehber öğretmenlerimiz tarafından verilecektir.  Okulların daha güçlü, daha kaliteli ve değişen şartlara uyumlu hale dönüştürülmesi noktasında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu doğrultuda yaptığımız eylem planı kapsamında bakım ve onarım ihtiyacı bulunan tüm okullarımızda çalışmalar ivedilikle başladı.  İnşaatı tamamlanan Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu ve Fevzi Çakmak Ortaokulu’nu ise yeni eğitim öğretim döneminde hizmete açıyoruz.

Göz aydınlığı öğrencilerimiz için Karabük Eğitim Ailesi olarak çalışmalarımızı “Hep Daha İleriye” şiarıyla devam ettireceğiz.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te safran çiçek açtı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.09.2024 18:51
A+ A-

Türkiye’de ağırlıklı olarak Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yetiştirilen ve “mucize bitki” olarak adlandırılan safran çiçek açtı.

Her yıl ağustosta ekimine başlanan, ekim-kasımda mor renkli ve hoş kokulu çiçekler açan 15-30 santimetre uzunluğundaki safran, ilçede 44 çiftçi tarafından 98 dekar alanda üretiliyor.

Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok sektörde kullanılan ve bu yıl 45 kilogram ürün elde edilmesi amaçlanan safranın çiçekleri toplanıyor.

Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, 80 bin çiçekten sadece yarım kilogram ürün elde edilebilen safranın kilogramı geçen yıl 320 bin liradan satıldı.

– “Muhtemelen bu yıl safran tarlalarına daha fazla turist gelecek”

Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi’nde safran yetiştiriciliği yapan İsmail Yılmaz, AA muhabirine, bu yıl köylerinde yaklaşık 40 dönüme yakın alanda üretim yapıldığını söyledi.

Geçen hafta havaların biraz serin gittiğini belirten Yılmaz, “Gece sıcaklıkları 8-10 dereceye kadar düştü. Safran çiçek açmaya başladı. Biraz erken oldu. Biz 10-15 gün daha geç açmasını bekliyorduk. Erkenden açmaya başladılar. Bu da sezonun biraz daha uzun sürmesini sağlayacak.” dedi.

Yılmaz, 25-26 Ekim’de Safran Festivali’nin yapılacağını hatırlatarak, “Muhtemelen bu yıl safran tarlalarına daha fazla turist gelecek. Bugünlerde çiçeklenme başladı, 15 Kasım’a kadar devam eder. Ben yaklaşık 25 dönüm alanda üretim yapıyorum. Geçen yıl safran tarlalarını yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl çiçeklenme erken başladığı için bu rakam artacaktır. Bu yıl özellikle Safranbolu’ya gelen Uzakdoğulu turist sayısı çok fazla.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331