Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 14.12.2017 23:04
Paylaş:
A+ A-

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ankara’da gerçekleştirilen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde Türkiye’nin Akıllı Şehirler projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Ekonomik kalkınma için akıllı ve sürdürülebilir şehirler” sloganıyla düzenlenen zirvede teknolojinin imkanlarıyla geliştirilen şehirlerin önemine vurgu yapan Bakan Yardımcısı Ceylan, “Dünyada giderek artan nüfus ve hızla artan kentleşme karşısında, şehirlerimizi yaşanabilir kılmanın yolu Akıllı Şehirleri kurmaktan geçmektedir” dedi.

Türkiye’nin şehirleşme oranının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Ceylan, bu durumun tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de önlem alınması gereken konular arasında olduğuna dikkat çekti. Ceylan, “Birçok dünya ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de tedbir alınmazsa birçok şehrimizde gelecekte içme suyu sıkıntısı, trafik sıkışıklığı, hava kalitesi sorunları, çevre kirliliği, otopark eksikliği, yeşil alan yetersizliği, depreme dayanıksız konutlar vb. gibi birçok sorunla daha yoğun karşı karşıya kalmak zorunda kalabiliriz. Onun için şimdiden tedbir almak, bu alanda yeni stratejiler ortaya koymak durumundayız. Bu demektir ki yeni bir şehirleşme vizyonuna ve yenilikçi teknolojilerin getirdiği yeni imkanlardan yararlanmaya ihtiyacımız var. Şehirleşmede bu yeni vizyonun adı Akıllı Şehirlerdir.” diye konuştu.

“KIRMIZI ÇİZGİMİZİ VE ÇERÇEVEMİZİ BELİRLEYEREK YOL ALACAĞIZ”

Açıklamalarında, kaynak planlaması ile talep yönetimine de vurgu yapan Bakan Yardımcısı Ceylan, akıllı şehir uygulamalarının kentsel altyapı sorunlarının çözümüne yardımcı olacağını söyledi. Ceylan, “Akıllı şehir stratejimizi milli bir yaklaşım ile hazırlayıp akıllı şehirlere geçişi bu coğrafyanın gerçeklerine uygun,insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek şekilde gerçekleştirmek durumundayız. Bunu yaparken elbette ki gereken noktalarda yabancı firmalardan da teknoloji desteği alacağız, yararlı gördüğümüz uygulamalarını ülkemizde adapte edeceğiz. Ancak bu dönüşümü Milli bir strateji doğrultusunda yerli firmaların uygulamalarına azami seviyede öncelik vererek gerçekleştireceğiz. İşte bu noktada bizler şehirlerimizi akıllandırırken; inancımız, kültürümüz, geleneğimiz, ve hedeflerimizi kırmızı çizgimiz ve çerçevemiz belirleyerek yol alacağız. Bir şehri akıllandırmak o şehre kimliğini kazandırarak, kültürünü yansıtarak ve bütün bunları bugünün teknolojik imkanlarıylaharmanlayarak yapmak mümkündür. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Hayata nasıl bakıyorsak dünyayı nasıl idrak ediyorsak, şehirlerimize de öyle şekil veririz’ ifadesi bu anlamda bizim hareket noktamızı ifade eder” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

  1. İlimzide böyle bir mevkide hemşehrimiz var, Fakat Kentselleşmede bırakın akıllı şehiri düzensiz ve çarpık yapılaşmalar devam ediyor

    İlimzide böyle bir mevkide hemşehrimiz var, Fakat Kentselleşmede bırakın akıllı şehiri düzensiz ve çarpık yapılaşmalar devam ediyor oysa sayın ceylan tarafından pilot olarak ilimizde uygulanması için imkanlar sağlanabilir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da nisan ayında 9 milyon 82 bin lira trafik cezası kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-30 Nisan tarihleri arasında kent genelinde devam eden uygulamalar kapsamında 22 bin 552 araç kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde 3 bin 361 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, drift atmak, abartı egzoz, emniyet kemeri takmamak, seyir halinde cep telefonu kullanmak ve hatalı park gibi maddelerden toplamda 9 milyon 82 bin lira ceza uygulanırken, 98 araç trafikten men edildi.

Ekipler, dün gece yaptıkları denetimde ise 14 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 8 sürücüye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan 208 bin 375 lira ceza uyguladı.