25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Başvuruları Başladı

25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Başvuruları Başladı

Yayın: 05.04.2024 11:39
Paylaş:
A+ A-

25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin başvuruları başladı. Bu yıl festival, belgesel sinema yolculuğunda 25. yılını kutlamanın heyecanını yaşayacak.

29 Mayıs – 1 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, belgesel sinemaseverleri buluşturacak ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Festival, “Uluslararası Uzun Metraj”, “Uluslararası Kısa Metraj”, “Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması” ve “Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek Yarışması” olmak üzere dört farklı kategoride düzenlenecek.

Belgesel Film Yarışması’na katılmak isteyenlerin son başvuru tarihi 26 Nisan 2024 olarak belirlendi. Festival, safranbolubld ve mimarelifkose sosyal medya hesapları üzerinden de duyurulmaktadır.

Detaylı bilgi ve başvuru için www.altinsafran.org adresini ziyaret edilebilirsiniz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük İl Genel Meclisi toplantısı yapıldı

Yayın: 02.05.2024 21:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Genel Meclisi, mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Ahmet Sözen, toplantıda yaptığı konuşmada, köylerin KÖYDES projeleriyle hayat bulduğunu söyledi.

Karabük’e, KÖYDES projeleri kapsamında 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirten Sözen, bu ödeneklerle 1623 projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Sözen, KÖYDES ödenekleriyle ertelenen birçok sorunun çözüme kavuştuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“KÖYDES sayesinde bu zamana kadar ihmal edilmiş, ötelenmiş, kronikleşmiş, üzerine gidilmeye dahi cesaret edilememiş birçok problemin, tahsis edilen devasa ödeneklerle cesaretle üzerine gidilmiş, bugün gelinen noktada problemlerin büyük bir kısmı çözüme kavuşmuştur. Ayrıca bu ay içerisinde KÖYDES ödeneklerinin, ilimize tahsis edilmesini bekliyoruz. Ay sonuna kadar tüm ilçelerimizde, asfalt programına alınan yollarımızın altyapılarını tamamlamış olacağız. Önümüzdeki ay ise asfalt programlarını başlatmış olacağız.”