25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 03.06.2024 13:04
A+ A-

Bu yıl 25. kez düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla gerçekleştirildi. 109 ülkeden 1448 eserin katıldığı festivalde, dereceye giren eserler ödüllendirildi. Ödül töreni, Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Törene, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, akademisyenler, yapımcılar, yönetmenler, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Ödül Töreni ve Kazananlar

Tören, Tenor Aykut Yılmaz’ın “Ödül Töreni Konseri” ile başladı ve yarışmaya katılan eserlerden kısa fragmanlar sunuldu. En İyi Uzun Metraj Belgesel Film Ödülü, “Bir Gün 365 Saat” isimli belgeseli ile Eylem Kaftan’a verildi. Kaftan ödülünü, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un elinden aldı. Vali Yavuz, törende yaptığı konuşmada, festivalin çeyrek asırdır düzenlendiğine dikkat çekerek, belgesel film alanında referans gösterilen önemli festivallerden biri olduğunu belirtti.

Uzun Metraj Kategorisi

  • En İyi Uzun Metraj Belgesel Film Ödülü: “Bir Gün 365 Saat” – Eylem Kaftan
  • Jüri Özel Ödülü: “Tanya, Summer, Winter” – Aleksandr Avilov
  • Mansiyon Ödülü: “Flanöz” – Vahit Sarıtaş

Kısa Metraj Kategorisi

  • En İyi Kısa Metraj Belgesel Film Ödülü: “How The Please” – Elina Talvensaari
  • Jüri Özel Ödülü: “İyi Ölüm” – Hasan Ete

Özel Ödüller

  • Suha Arın En İyi Belgesel Ödülü: “Rodakis’i Ararken” – Kerem Soyyılmaz
  • En İyi Proje Ödülü: “Safranbolu’nun İzleri” – Fidan Çaça

Onur Ödülü

Türker İnanoğlu Sinema Onur Ödülü ise Türk sinema eleştirmeni ve yazar Atilla Dorsay’a verildi.

Festival, belgesel sinemaya olan katkıları ve kültürel mirası koruma konusundaki vurgusuyla bir kez daha önemli bir etkinlik olarak öne çıktı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trendyol, saçları ve cildi sonbahara hazırlayan ürünleri kullanıcılarla buluşturuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 16:22
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sonbaharda saçları ve cildi sağlıklı görünüme kavuşturan tüm bakım ürünleri, Trendyol'da kullanıcılarla buluşuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaz boyunca saç ve cilt sağlığı, yüksek sıcaklıklar, deniz ve havuzun etkileri, toz, ter gibi faktörlerle yıpranıyor. Cildi yenilemek, güneş lekelerini gidermek, saçlarda ise kırılmaları ortadan kaldırmak için sonbaharı en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Kuru ve serin havaların görüldüğü sonbaharın, saç ve cilt sağlığını doğrudan etkilemesi nedeniyle ilgili bakımların bu mevsimde de sürdürülmesi önem taşıyor. Saçlarda kuruluğu, kırılmaları ortadan kaldıran, cildi yenileyen ve dokusunu koruyan tüm bakım ürünlerini Trendyol, kullanıcılarla buluşturuyor.

Sonbaharda cilt sağlığını korumak için öncelikle cilt tipine uygun ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Yazın yıpranan ciltleri eski sağlığına kavuşturmak için cilt dokusunu yenileyen ürünler ön plana çıkıyor.

Yaz döneminde oluşan güneş lekeleri için uzman hekim kontrolünde leke giderici ürünlerin tercih edilmesi öneriliyor. Sonbaharda kuru havaların etkisine karşı, cildin susuzluğunu gideren nemlendirici kremler, cilt sağlığına yönelik alışverişlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Sonbaharda saçlarda görülen en büyük sorunların başında ise kırılmalar, kabarmalar ve saç derisinin yapısındaki bozulmalar geliyor. Saç sağlığı için saçı nemlendiren, kırıkları önleyen kremlerin yanı sıra saç güçlendiren ve uzatan doğal içerikli biberiye ürünler tercih ediliyor. Saç derisine sağlığını geri kazandıran özel yağlar, serumlar ve saç maskeleri, saç bakım ürünlerinde öne çıkıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331