Her Telden (16.Eylül.2015)

Her Telden (16.Eylül.2015)

Yayın: 16.09.2015 08:35
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ VE MHP MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ “SÜRPRİZ İSİMLERE AÇIK MI..?” BU YÖNLÜ DEĞERLENDİRMELER VAR..
AK Parti ve MHP önümüzde ki Cuma günü YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA,Karabük için NASIL BİR MİLLETVEKİLİ LİSTESİ verecek ve bu nokta da “SÜRPRİZLER OLABİLİR..” görüşleri var.
AK Parti içinde,en büyük beklenti,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN konumunda kendisini gösteriyor ve “Sayın ŞAHİN KARABÜK ADAYI OLACAK MI..?” sorusuna cevap aranıyor.
Keşke Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Karabük adayı olsa.
Karabük o zaman SİYASETEN ÇOK GÜÇLÜ OLUR..
Ancak ; “İSTANBUL İKİNCİ BÖLGEYİ DÜŞÜNÜYOR..” gibi bilgiler veren AK Parti çevreleri var ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN eğer Karabük Adayı olmazsa KARABÜK ADAYLARI KİMLER OLUR..?
Görülen ve Parti tabanının beklentisi haline gelmiş olan Sayın BURHANETTİN UYSAL,Sayın AHMET ERORHAN,Sayın MUZAFFER ATILKAN,Sayın MEHMET CEYLAN isimlerinin hayli öne çıktığı.
BU İSİMLER HAYLİ ÖNE ÇIKMIŞ DURUMDA..
MHP İçinde 5 güçlü isim yarışıyor.
Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇIN birinci sıraya hayli yakın iddiaları var,ancak,Sayın DURMUŞ YALÇIN’A Parti çevrelerinden bir tepki bir karşı duruş var sanki.
AK Parti ve MHP SÜRPRİZLERE AÇIK DURUYORLAR.
CUMA günü YSK’NA gidecek isimler merakla bekleniyor..

İSTER “FABRİKA AYARLARI..” DEYİN,İSTER “KURULUŞ FELSEFESİ..” DEYİN,AK PARTİ’DE ESKİ HEYECAN,İSTEK YOK…
AK Parti içinde,kimi çevreler “FABRİKA AYARLARINA DÖNMEK..” olarak tanımlıyor,kimi çevreler ise “KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNÜŞ OLMALI..” olarak tanımlıyor,AK Parti içinde Partiyi canlandırma,heyecanı yakalama çabaları var.
AK Parti İl Yönetimi GEÇMİŞ YILLARDA OLDUĞU gibi,hemen her toplantıya TAM KADRO KATILIYOR MU,örneğin işe bu sorudan başlansa nasıl bir cevap alınır,alınabilir..?
YÖNETİM KURULLARI TAM KADRO TOPLANIYOR MU..?
Sanki,bir bıkkınlık dönemi yaşanıyor,toplantılara tam kadro katılım sağlanamıyor,toplantılara katılım noktasında bile bir bıkkınlık görülüyor ve böyle olunca da PARTİ POLİTİKALARI Parti Toplantıları yerine başka yerlerde belirleniyor.
AK Parti içinde,örneğin İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR iyi niyetli bir yaklaşımla koşturuyor,birkaç Yönetim Kurulu Üyesi titizlikle çalışma yapmaya çalışıyorlar,ancak,görünen o ki yeterli değil.
Olayın bu noktasında birçok İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ’NİN başka görevlerinin olması da çalışmaları tavsatan önemli bir unsur galiba ve olayın tam bu noktasında İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN TİCARET ve SANAYİ ODASI Meclis Başkanlığı olayı da var.
İKİ AĞIR GÖREV bir kişinin üzerinde olunca,birisi aksıyor.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR elbet Parti çalışmalarına ağırlık veriyor,doğal olanı da bu,o zaman galiba TİCARET ve SANAYİ ODA Meclis Başkanlığı görevinde bir aksama oluyor..
Her ne ise artık,AK Parti eski heyecanını,aktivitesini arıyor..

OVACIK BELEDİYE MECLİSİ ÇOK ENTERESAN GELİŞMELERE SAHNE OLMUŞ,MHP’DEN AK PARTİYE,ORADAN MHP’YE..
OVACIK BELEDİYE MECLİSİ çok enteresan gelişmeler sahne olmuş ve daha önce 6 MHP’Lİ 3 AK PARTİLİ Meclis Üyesi OYLAMAYA katılmış,sonuçta AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 5 OY ALMIŞ,MHP’Lİ ADAY 4 OY ALMIŞ.
ÖZETLE ;MHP Lİ 2 ÜYE AK PARTİ’YE OY VERMİŞ.
Durum bunu gösteriyor.
Ancak,olayın tam bu noktasında,AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR bir açıklama yaptı ve “RİVAYETE GÖRE BİR AK PARTİLİ ÜYE MHP ADAYINA OY VERMİŞ.BUNU ARAŞTIRIYORUZ..” dedi.
O zaman da MHP’LİLER hemen karşı atağa geçerek “DEMEK Kİ BİZDEN 2 DEĞİL 3 ÜYE İLE BİRŞEYLER KARŞILIĞINDA ANLAŞIP MECLİSE ÖYLE GELMİŞLER..” gibi yaklaşım getirmeye başladılar.
MHP’LİLERİN iddiasına göre “AK PARTİ BİZDEN 2 DEĞİL 3 ÜYE İLE BİRŞEYLER KARŞILIĞINDA ANLAŞMIŞLAR.AMA AK PARTİLİ BİR ÜYE,MUHTEMELEN KENDİNİ ADAY GÖSTERMEDİKLERİ İÇİN TEPKİ GÖSTERİP MHP’YE OY VERMİŞ..”
Ve ;MHP BU OLAYI SEÇİM SIRASINDA KULLANACAK..
“BU ÜYELER NE KARŞILIĞI SAF DEĞİŞTİRDİ..” diye soruluyor..
“FAZLA HİZMET İÇİN MHP’DEN ADAY OLDULAR..” deniliyor.
“SONRA NE DEĞİŞTİ..?” sorusunu soruyorlar..

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “MİLLETVEKİLİ LİSTEMİZE HİÇ Mİ HİÇ KARIŞMIYORUM,AMA HIRSLIYIM..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile önce ki gün bir süre sohbet ettik,nezle olmuş hayli kırgın bir hali vardı ve sohbette kendisine MHP MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ sorduk.
“LİSTE GENEL MERKEZİMİZİN İŞİ..” dedi.
Kendisinin hiçbir biçimde müdahil olmadığına işaret etti ve “MHP GENEL MERKEZİ KARABÜK’E ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYOR VE SANIYORUM ANKETLER FALAN YAPILIYOR..” şeklinde özetlenecek bilgiler verdi.
Biliyorsunuz Sayın RAFET VERGİLİ,7 Haziran Genel Seçiminde OLAĞANÜSTÜ BİR SEÇİM ÇALIŞMASI yaptı ve adeta MHP’YE BİR MİLLETVEKİLLİĞİNİ hediye etti.
“BU KEZ NE YAPACAKSIN BAŞKAN..” diye sorduk,sanki o soru hastalığını birden iyileştirdi,vücudunun kırgınlığı gitti “ABİ ÇOK AMA ÇOK HIRSLIYIM.7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN 2/3 MİSLİ DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIM..” dedi.
“SEÇİM ÇALIŞMASI NASIL OLUYORMUŞ GÖRECEKSİNİZ..” diyor..
“HERGÜN ŞEHİTLER GELİYOR.AKP HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEK..” diyor ve kendisi sürekli AKP dediği için bizde öyle yazıyoruz “KARABÜK’E NE VERDİLER NE YÜZLE OY İSTEYECEKLER.AKP KARABÜK’Ü MAĞDUR ETTİ..” diyor.
Sayın RAFET VERGİLİ Seçim çalışmalarına başlamış şimdiden..
“PARTİM KİMLERİ ADAY GÖSTERİRSE,ONLARLA ÇALIŞIRIM..”
Bu noktanın altını çizerek yaklaşım gösteriyor..

MHP İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR “SÜRPRİZ BEKLENTİSİ..” VE BU ANLAMDA Kİ GELİŞMELERİN BEKLENMESİ SÜRECİ..
MHP İçinde ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜRPRİZ beklentisi var ve galiba MHP Genel Merkezi bir değerlendirme yapıyor,yapılan bu değerlendirme sonucunu hemen herkes merakla bekliyor.
ÇOK BÜYÜK BİR SÜRPRİZ BEKLENTİSİ VAR..
Böyle bir sürpriz gerçekleşir mi,gerçekleşmesi halinde sonuca gideceği ihtimali çok yüksek,o nedenle MHP Genel Merkezi’nin özel ve ciddi bir araştırma yaptırdığına ilişkin bilgiler veriliyor.
MHP’NİN HALEN 5 ADAY/ADAYI VAR..
Ancak MHP Genel Merkezi,bu 5 Aday/Adayının dışında bir isimle veya bir ismin BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI ile 1 Kasım Erken Genel Seçimine YÜRÜYEBİLİR Mİ..?
Böyle bir gelişmeyi beklememiz gerekir mi..?
Hayırlısı bugün Çarşamba,Cuma gününe ne kaldı ki şurada..?
MHP SANKİ BİR SÜRPRİZE HAZIRLANIYOR..

KARDEMİR’İ BEKLEYEN EN SİNSİ TEHLİKE ; “HAKİM ORTAKLAR ARASINDA ÇIKABİLECEK BİR ANLAŞMAZLIKTIR..”
KARDEMİR çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor,bir yandan ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen UCUK FİYATLI kütük demir baskısı yaşıyor Şirket.
O nedenle 2015 yılının ilk yarısını 94 milyon lira civarında bir ZARAR İLE KAPATTILAR ve ikinci yarı içinde UMUTLU BİR BEKLEYİŞ yok gibi bir resim veriliyor.
750 MİLYON DOLAR CİVARINDA BORÇTAN SÖZ EDİLİYOR.
Döviz fiyatlarının 2015 yılı başından,bugüne kadar kaydettiği artış,geleceğe yönelik ARTIŞ BEKLENTİSİ,herhalde KARDEMİR açısından çok olumlu bir durum sayılmaz.
KARDEMİR BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE.
KARDEMİR aleyhine açılan birçok MAHKEME var ve sanıyoruz bu anlamda da KARDEMİR’İN hareket alanı gittikçe daralmaya başladı ve kayıp edilen Mahkemelerden söz edenler var.
ESAS BÜYÜK TEHLİKE HAKİM HİSSEDARLARIN DURUMUNDA.
KARDEMİR’İN Kurulmasından bu yana,kendi aralarında ki birliği,dirliği,sevgi ve saygıyı kaybetmeyen KARDEMİR HAKİM Hissedarları arasında ki bu hasletler,bir sonra ki jenerasyon tarafından sürdürülecek mi/sürdürülebilecek mi..?
Eğer sürdürülemezse,asıl tehlike o zaman başlar..
İŞTE O ZAMAN ESAS TEHLİKE BAŞGÖSTERİR..
Bunu kimse unutmasın,aklından çıkartmasın,esas tehlike orada yatıyor,önlenemeyecek çöküş süreci o noktada başlar ve dileriz,umarız ve dua ederiz ki böyle bir gelişme yaşanmaz.
Özetle ;KARDEMİR SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞIYOR..

ÇİN HALK CUMHURİYETİ,TÜM DÜNYA ÜLKELERİNİ VURDUĞU GİBİ,ÜLKEMİZİ DE VURUYOR VE ÖZELLİKLE KARABÜK
ÇİN HALK CUMHURİYETİ tüm Dünya Ülkelerini olduğu gibi,Ülkemizi de vuruyor,ekonomik açıdan sıkıntılara sürüklüyor ve Dünya o kadar küçülmüş KARABÜK BİLE BUNDAN etkileniyor.
ÇİN UCUZ KÜTÜK DEMİR SATIYOR,KARABÜK ETKİLENİYOR.
KARDEMİR O NEDENLE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYOR..
KARDEMİR adına ANKARA’DA birçok ziyaretler yapıldı ve ÇİN KÜTÜK DEMİRİNE UYGULANAN yüzde 22.5 oranında ki GÜMRÜK VERGİSİNİN yukarılara çekilmesi istendi,ŞU ANA KADAR BİR SONUÇ çıkmadı.
PEKİ GELECEKTE ÇIKAR MI..?
Öyle görünüyor ki,en azından 1 KASIM TARİHİNE kadar herhangi bir gelişme olmayacak,ondan sonra,KARDEMİR açısından olumlu bir gelişmenin olacağına da pek ihtimal verilmiyor.
O ZAMAN KARDEMİR NASIL ÖNLEM ALACAK..?
Söylendiğine ve anlatıldığına göre SÜREKLİ YENİ MÜDÜRLÜKLER AÇILIYORMUŞ,bunun gerekçesi olarak “3 MİLYON TON/YIL ÜRETİME HAZIRLIK..” deniliyormuş.
KARABÜK o sıkıntıları İKİ BİNLİ YILLARDA yaşamıştı..
Dileriz TARİH TEKERRÜR ETMEZ,belirli önlemler alınır.
Bütün gönlümüzle bunu dileriz.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “BÜTÜN GÜCÜMÜZLE SEÇİMİ 2-0 YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ..” DEDİ..
Önce ki gün akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile karşılaştık,ayak üzeri bir süre lafladık ve BÜYÜK KONGREYİ sorduk.
“ÇOK DÜZEYLİ BİR BÜYÜK KONGRE YAPTIK..” dedi.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN yine,yeniden “AK PARTİNİN İKİNCİ ADAMI KONUMUNU MUHAFAZA ETMESİNDEN MÜTHİŞ MEMNUN OLDUKLARINA..” işaret etti.
“BU KARABÜK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..” dedi.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR bunları anlattıktan sonra OVACIK Belediyesi ile ilgili görüşlerini açıkladı ve “OVACIK İNSANI HİZMET ALAMADIĞINI GÖRDÜ.O NEDENLE HİZMET ALABİLECEĞİ PARTİYİ BELEDİYE DE İŞBAŞINA GETİRDİ..” dedi.
Yerel Seçimlerden bu yana OVACIK Belediyesi’nin hiçbir iş yapmadığına dikkat çekti ve “OVACIK SAKİNLERİ YAPTIKLARI HATAYI FARK EDEREK,AK PARTİLİ BİR İSMİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇTİ..” gibi değerlendirmeler yaptı.
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLA 1 Kasım Erken Genel Seçimini için “ÜLKE GENELİNDE TEK BAŞIMIZA İKTADAR OLACAK SAYIDA MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIRIZ.KARABÜK İSE KESİNLİKLE 2-0 OLUR..” dedi.
Sayın SAYLAR HAYLİ UMUTLU KONUŞTU..

SAHİPLİĞİNİ SEVGİLİ KARDEŞİMİZ MUSTAFA AYTEN’İN YAPTIĞI “LOKUM LİFE DERGİSİ..” STANDARTLARIN ÜZERİNDE
Sahipliğini,aynı zamanda CEMRE Matbaası Sahibi de olan Sevgili Kardeşim MUSTAFA AYTEN’İN yaptığı LOKUM LİFE isimli bir Dergi çıkartılıyor/çıkartıyorlar.
BU DERGİ ÜLKE STANDARTLARININ ÜZERİNDE.
DERGİ SEKTÖRÜNDE Ülkemizde yayınlanan Dergilerin çok/çok üzerinde,içerik olarak üzerinde baskı olarak üzerinde LOKUM LİFE Dergisine emeği geçen herkesi kutlamak gerek.
6.SAYISI ÇIKTI LOKUM LİFE Dergisinin.
Öncelikle MÜKEMMEL BİR BASI TEKNİĞİ VAR..
İçerik olarak çok güzel yazılar,röportajlar yer alıyor..
Her sayısı bir/birinden güzel hazırlanıyor LOKUM LİFE Dergisinin.
Bu Yöre Basın/Yayın ve Kültür yaşamı açısından büyük kazanç..
Başta Sevgili Kardeşim MUSTAFA AYTEN olmak üzere emeği geçen,LOKUM LİFE Dergisini okurları ile buluşturan herkesi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
YÖREMİZ MÜKEMMEL BİR DERGİ KAZANDI..
Teşekkürler CEMRE OFSET MEDYA REKLAM Firmasına.

9 kişi görüş bildirdi

  1. karabük

    Kardemir’in hakim hissedarları arasında öyle yıllardır zannedildiği gibi bir birlik beraberlik filan yok. Onlarınki menfaat birlikteliği. Görünen odur ki yeni jenerasyonda da babalarının zekası ve sağduyusu yok. Yani ilerisi için kaos ve karanlık görünüyor. Dolayısıyla bu birlikteliğin bozulması eğer hakimiyet sorumluluk bilincinde hareket edebilecek ehil ellere geçebilirse Kardemir için ve ülke için olumlu bir şey bile olabilir. Ne demişler. Hayatım alt üst oldu diye üzülme . Hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını kimse bilemez. İki yol var. Ya yönetim kendi içerisindeki çürük elmaları ayıklayıp düzgün bir profesyonel üst yönetim ekibi getirip devam edecek. Ya da yönetim ya çökecek ya çökertilecek gibi görünüyor. Ne olursa olsun inşallah Kardemir için en iyisi olur .

  2. Gönderen

    Mehmet Ali beyin İstanbul’dan aday olması Karabük için avantaj da olabilir. Karabük’ün 3. milletvekili olur.
    Kendisi büyük şehir vekili olsa da, Karabük’ten Ankara’ya gidecek olan heyetler ve derdine çare arayan vatandaşlar Mehmet Ali beyin kapısını da çalacaktır. Hele AK parti seçimlerde iktidar olursa muhakkak ki Mehmet Ali beyi de ziyaret edeceklerdir…..
    Yılların görmüş geçirmiş tecrübeli siyasetçisi “ben İstanbul vekiliyim, derdinizi başka kapılarda anlatın” diyemeyecektir. İlgilenmek zorunda kalacaktır….

  3. AK PARTİLİYİM AMMA

    AK PARTİMİZE BÖYLE ZAYIF BİR İL YÖNETİMİ GELMEMİŞTİ.TİMUÇİN BAŞKANA LAF YOK.AMMA YÖNETİMİ DARMADAĞIN.BU YÖNETİMLER 1 KASIM HÜSRAN OLACAKTIR ŞİMDİDEN BUNU BİLİN.BU YÖNETİM BİTMİŞ TÜKENMİŞ ACİLEN DEYİŞMELİ ACİLEN TAKVİYE EDİLMELİ ACİLEN ÇALIŞMAYANLAR DEFOLUP GİTMELİ

  4. HALKIN ADAMI

    SAYIN SEDAT NAMAL KARABÜK TE AKPARTİDEN BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLLİĞİ SÖZÜNÜ ALDIĞINI HATTA HER PALTFORMDA ŞAHSININ BİRİNCİ SIRADA OLDUĞUNU SÖYLÜYOR PATRONUN KENDİSİNE HAYIRLI OLSUN DEDİĞİNİ SÖYLÜYOR BU DURUMDA SAYIN SEDAT NAMAL BEY DEN SONRA İKİNCİ SIRAYA KİMİN YAZILACAĞINI TARTIŞMAMIZ LAZIM

  5. GERÇEK KARABÜKLÜ

    AKP İL BAŞKANI PARTİLİ OLAN TANIDIKLARINI SOKAKTA DEĞİL PARTİYE GELDİKLERİ ZAMAN TANIYACAK Kİ ONLARA DEĞER VERİLDİĞİNİ ADAMLAR ANLASIN AMA O NEYAPIYOR BANA BİR İŞ SÖYLEYECEKLERDİYE ADAMLARA BİR HOŞ GELDİN BİLE DEMİYOR ADAMLARI HİÇ TANIMIYORMUŞ GİBİ DAVRANIYOR. BU İL BAŞKANIYLA 1. SIRA SEDAT NAMAL, 2.SIRA PROF.BURHANETTİN UYSAL İŞLERİ ÇOK ZOR.YA ARKADAŞLAR LİSE MEZUNU KOSKOCA PROFÖSÖRÜN ÖNÜNE YAZILIRMI BU GENEL MERKEZ HİÇ DÜŞÜNMÜYORMU BU SEDAT NAMAL KARABÜKE NE VERDİDE BÖYLE BİR YANLIŞLIK YAPIYORLAR BEN ANLAMADIM. MEHMET ALİ ŞAHİN YİNE YANLIŞ YAPIYORSUN BU KARABÜKLÜLERLE DALĞA GEÇME HÜSRANA UĞRARSIN AKLINIZ VARSA 1.SIRA PROF. BURHANETTİN UYSAL,2.SIRA SEDAT NAMAL OLSUN.

  6. pardon pardon

    gerçek karabüklü kim lise mezunu anlayamadım.lise mezunu kimmiş şunu bir daha yazda iyi anlayayım yok be lise deyil orta doğu amme idaresi mezunu ya ortaokulu bitirmemiş adamları lise mezunuda yaptınız ya helal olsun

  7. VATANDAŞ

    AKP NASIL FABRİKA AYARLARINA DÖNÜYOR ANLAMADIK ÇEKİRDEK KADRODAN KİM KALDI Kİ BENCE AKP YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARI İLE DEĞİŞİYOR YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINLA DEĞİŞİRSEN HEM YOLUNU KAYBEDERSİN HEMDE DOSTUNU VE TABİKİ SEÇİMİDE………?

  8. Gönderen

    MHP rektör hocayı aday göstermeyi düşünür mü acaba? Rektör hoca MHP’den aday olmayı düşünür mü?
    Yorumlara bakılırsa, rektör hocanın oldukça çok şahsi oyu var. MHP rektör hocayı aday gösterirse belki 2-0 yapar….
    Rektör hoca bağımsız aday olursa Karabük’te hesaplar değişebilir mi? Bağımsız olursa CHP’den ve diğer partilerden oy çekme ihtimali olabilir mi? CHP’den aday olsa nasıl olur? CHP’liler nasıl bakar kendisine? Yılların verdiği tecrübe ile siz ne dersiniz sayın yazar?
    Memlekette sadece Ak parti mi var? Alternatifleri de değerlendirmek lazım değil mi?

  9. Gönderen

    Kardemir’in aldığı kredilerden oluşan borçları ilk 2,5 – 3 senesi ödemesiz 10 ila 13 yıl vadeli. Yatırımlar aksamasaydı pek sıkıntı çekmezdi Kardemir. Dövizin artması zararını artırıyor ama bu zarar Kardemir’i batıracak noktalara gelmez herhalde…

    Eğer filmaşin haddehanesi önümüzdeki sene faaliyete geçerse rahatlama olacaktır. Bazı yorumcular filmaşin haddehanesini besleyecek kalitede çelikhanede döküm yapılmayacağını yazıyorlar. Ne derece doğrudur bilemem ama onun da bir çaresi vardır herhalde. Milyonlarca dolar değerindeki tesisin, çelikhanede kaliteli döküm alınamıyor diye sökülüp hurdaya gidecek hali yok….
    Tren tekerleği yatırımı da aksamaz inşaallah. Bazı yorumcular onun da lüks, ölü yatırım olduğunu söylüyorlar. Kardemir o yatırım için de on milyonlarca euro kredi aldı. Hem de Alman bankasından. Yerli yerinde bir yatırım olmasaydı Almanlar kredi verirler miydi o yatırım için? Alman bankası yatırımın fizibilite raporu en ince ayrıntısına kadar işin uzmanlarına incelettrimişlerdir. Hadi bizimkiler anlamıyorlar o işlerden, Almanlar ölü yatırıma o kadar kredi verirler miydi?

    Filyos limanı ihale edildiği gibi inşaatına da başlansaydı geçen 1,5 seneden fazla süre içersinde altyapısı bitmek üzere olurdu. Devlet bütçesinden parası da ayrılmıştı oysa…

    Kardemir için olumsuzluklar üst üste bindi. Her gecenin sabahı vardır elbet…
    İnşaallah hayırlı haberleri birer birer duymaya başlarız….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 10 gündür haber alınamayan kişi aranıyor

Yayın: 23.04.2024 15:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te kendisinden 10 gündür haber alınamayan kişinin bulunması için arama çalışması yürütülüyor.

Eflani ilçesi Emirler köyünde yaşayan Ramazan Tunç (53), 10 gün önce evden çıkarak geri dönmedi.

Bunun üzerine Tunç’un yakınları, jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

Tunç’un bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Jandarma, AFAD, UMKE ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Derneğinden oluşan arama kurtarma ekibi, Tunç’u bulmak için köyün çevresinde arama çalışması yürütüyor.