Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.02.2019 21:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Özelinde 70 civarında olan ve ikinci el otomobil alım/satımı yapan OTO GALERİLERİ için yeni uygulama dün başladı ve uygulama gereğince, ”Bu işi yapacak firmaların Yeterlilik ve Yetki Belgesi sahibi olmaları gerektiği..” üzerinde fikirler verilerek “Bu anlamda Karabük’te bu Belgeleri temin edecek Oto Galeri Sahibi gerçekten çok azdır.Aslında uygulama 1 yıl önce çıkartıldı ve dün itibarı ile süreç başladı..” görüşleri dile getiriliyor.

Bilindiği gibi OTO GALERİSİ açabilmek amacı ile çok geniş “İşyeri mekanı isteniyor,altında veya üstünde konut olmaması başta olmak üzere birçok kriter getirilmiş bulunuyor.Ayrıca bu işi yapacak olan insanlar içinde sınavlar düzenlendi ve bu sınavlardan başarı ile çıkanlar Oto Galerisi sahibi olabilecekler.Karabük’te İkinci El Otomobil satışı yapılan yerler çok azalacaktır.Bunun hem ticaretin durgunluğu ile hem de istenilen belgeler ve mekanlarla çok yakından ilgili var..” şeklinde değerlendirmelerde yapılıyor.

Bu arada,konu ile ilgili kişiler “Geçen yıl çıkan yasal düzenleme ile bizlere 1 yıl ek süre verilmişti.Bu süre içerisinde gerekli hazırlıkları yapmamız ve gerekli eksikliklerimizi tamamlamamız istenmişti.Şimdi görüyoruz ki,örneğin Karabük’te,düzenlemesi yapılan yasaya uyabilecek 5 veya 6 Firma ancak çıkar.O nedenle belirli bir sürenin daha verilebileceğini tahmin ediyoruz..” görüşlerini dile getiriyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)