Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.04.2019 23:02
Paylaş:
A+ A-

Kardemir AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaret ederek, şirket olarak şehir için üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, üçüncü dönemine başlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

Ziyarette başkan Vergili’ye hayırlı olsun dileklerinde bulunan Güleç, “Kardemir olarak şehrimiz için üzerimize düşenleri yapıyoruz, inşallah bundan sonra da şehrimiz yöneticileri ile el ele vererek Karabük’ümüzü çok daha ilerilere taşıyacağız” dedi.

Kardemir’in Karabük için olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, “ Son derece güzel çalışmalara imza atan yönetiminizi kutluyorum. Kardemir bir taraftan üretim kapasitesini artırıp ülkemize katma değer oluştururken, diğer taraftan da şehrimize karşı sorumluluklarını yerine getiriyor, inşallah çevre yatırımları da kısa bir sürede tamamlanacak ve Karabük daha yaşanılabilir bir kent haline gelecek” dedi.

“Konut Projesi Üzerinde Birlikte Çalışacağız”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ikinci bir ziyaret ise Özçelik-İş Sendikasından gerçekleşti. Şube Başkanı Ulvi Üngören, Şube Sekreteri Mustafa Karayel ve Teşkilat Sekreteri Kenan Yılmaz’ın gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Vergili’nin seçimler öncesi Kardemir çalışanlarına yönelik açıkladığı konut projesi gündeme geldi. Projenin sendika ile birlikte yürütüleceğini belirten Başkan Vergili, “Arazinin tapularını henüz yeni devraldık. Kısa sürede gerekli çalışmaları yaparak maliyetleri çıkartacak ve en uygun şartlarda işçi arkadaşlarımızı ev sahibi yapmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Yorumlar

  1. İlk önce, Karabük,Mah, Fevzi çakmak Mahalleri ele alın yıllarca tozunu kahrını çekmiş araziyi orada oluşturun,

    İlk önce, Karabük,Mah, Fevzi çakmak Mahalleri ele alınmalı, yıllarca Kardemirin tozunu kahrını çekmiş, kiremitleri bile söylüyor… ayrıca şehir görüntüsü ve çevre kirliliği (baca dumanları) azalacaktır. Ada imarı olarak araziyi orada oluşturun bari… Sanırım devlet demir yolu arazilerinden bahsediliyor, arşının ortasın da konut akılıca değil, istişare ile yapılmalı ele alınmalı zaten şehir çarsının da mimari yapısı çok kötü… komple düzenlemeli planlamalı alt yapı, tramvay, otomobil yolu, demir yolu… üniversitelere, uzmanlara, danışın bari…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Trabzon’dan Dünyaya Turizm Zirvesi” başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da turizm sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek sektörün sürdürülebilirliğini, hizmet kalitesini ve pazarlama stratejilerini iyileştirme amaçlayan “Trabzon'dan Dünyaya Turizm Zirvesi” başladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu Başkanı Murat Kundak, zirvenin akılda kalıcı ve sonuca dönük çalışma olmasını, bir çıktısı olmasını ve çıktı üzerinden hareket planı oluşturulmasını istediklerini söyledi.

Kundak, MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu olarak Türkiye'nin farklı illerinde buna benzer çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Belli destinasyon çalışmaları yaptık. Bunlara bir yol haritası çıkarttık. Çıkan yol haritalarının da sonrasında takibini gerçekleştirdik. Bunda başarılı illerimiz oldu. Süreçte halen takibe devam etme ihtiyacı olan illerimiz var. Onları da takip ediyoruz.” dedi.

Trabzon'un potansiyel olarak güçlü bir noktada bulunduğunu vurgulayan Kundak, şunları kaydetti:

“Dişiyle tırnağıyla kendi kendine bir turizm noktası haline getirdi Trabzon kendisini. Bu çok önemliydi. Şu an ikinci aşamaya geçmesi gerekiyor. İkinci aşama nedir? Bütün bölgeyi içine alan turizm destinasyon özel bölgesi haline gelmesi gerekiyor. Şu anda bölgeyi de içine alan bir hinterlanda sahip olması ve buna dönük stratejiler geliştirmesi gerekiyor. Bunun da ortak aklın ürünü olması için en önemli siz değerli meslektaşlarımızın görüşleri bizler için çok önemli. Ne kadar fazla insanla istişare edersek, ne kadar insanla danışırsak doğruya daha hızlı ulaşırız kanaatindeyiz. Bu sebeple bu çalıştayı çok önemsiyoruz. Çalıştayın çıktılarını önemsiyoruz. Buradaki çıktıları da inşallah tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya manifesto şeklinde ilan edeceğiz.”

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu ise temel düşüncelerinin Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ndeki şehirleri turizm alanında bir adım daha ileriye götürmek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Öncelikle bölgede turizm konusunda akla gelen noktaların yerel yöneticileriyle işletme sahipleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla istişareler yaptık. Daha sonrasında bu konuda gerçekten bir şeyler yapılmasına ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Bizden önce yapılan çalışmaları ve çalıştayları değerlendirdik. 'Bunun üzerine neler yapabiliriz?' diye düşündük. Çünkü MÜSİAD 14 bini aşkın üyesiyle dünyanın pek çok noktasında şube ve temsilcilikleriyle büyük bir güç, büyük bir sivil toplum örgütü. 'Bu enerjiyi Trabzon'a getirerek buradaki turizmin gelişmesine katkı sunabilir miyiz?' diye düşündük.”

Programı hazırlarken daha fazla katılımcıyla beraber olmayı hedeflediklerini vurgulayan İskenderoğlu, “Diyalog kurduğumuz bütün sivil toplum örgütleri, üniversitelerimiz, dernekler veya işletme sahipleri bu konuya çok sıcak baktılar. Birçok toplantılar yaptık ve beraber bir program yapalım istedik. Çünkü şehir hepimizin şehri, ülke hepimizin ülkesi. Bu şehir gelişirse bölge gelişirse Türkiye kalkınırsa sadece bu ülkedeki insanlara değil dünyadaki insanlara da katkı sunabileceğimiz düşüncesi oluştu ve bugünlere kadar geldi.” diye konuştu.

Turizm sektör temsilcilerinin katılımıyla 2 gün sürecek “Trabzon'dan Dünyaya Turizm Zirvesi”nde Turizm Sürdürülebilirliği ve Çevresel Duyarlılık, Hizmet Kalitesi ve İstihdam, Tanıtım ve Pazarlama ile Turizm Gelirleri ve çeşitliliğin artırılması gibi konu başlıkları görüşülecek.