37 Binin Üzerinde Öğrenci Karnesini Aldı

37 Binin Üzerinde Öğrenci Karnesini Aldı

Yayın: 17.01.2020 20:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda yarıyıl tatili başladı. İl genelinde 193 okulda 37 bin 070 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı Karabük’te Kurtuluş İlköğretim Okulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş, Şube Müdürleri Erdal Üngören ve Mehmet Özdemir, öğretmenler ve veliler katıldı.

Karabük Kurtuluş İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreninde anasınıfı öğrencisi küçük Yusuf Eymen Bakır, karnesini almak ve fotoğraf çektirmek istemedi. Vali Fuat Gürel ve öğretmenler uzun süre küçük Yusuf’u ikna etmek için çabalarken, o anlar ise gülümsetti.

Vali Gürel, girdiği sınıflarda öğrencilerle kısa süre sohbet ederek, öğrencilere kitap hediye ederek karnelerini verdi. Kurtuluş İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreninde ana sınıfı öğrencisi küçük Yusuf Eymen Bakır, kalabalıktan sıkıldığı için karnesini almak ve fotoğraf çektirmek istemedi. Vali Gürel, Küçük Yusuf’un yanına gelerek karnesini vermek ve fotoğraf çektirmek için uğraştığı anlar gülümsetirken, öğretmenlerinin de uğraşı Yusuf’un karne almasına ikna edemedi.
Karne dağıtımının ardından konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, “İlimizde 37 binin üzerinde öğrencimiz var. Ama ülkemizde milyonlarca öğrencimiz var. Birinci dönem bitti. Huzurlu ve sağlıklı bir şekilde sonlandırdık. İnşallah çocuklarımız bi 15 gün dinlenecekler. Dinlenmiş bir şekilde ikinci döneme başlayacaklar” dedi.

KARNE ALMAK İSTEMEYEN YUSUF’U VALİ BİLE İKNA EDEMEDİ KARABÜK’TE KARNE DAĞITIM TÖRENİNDE ANASINIFI ÖĞRENCİSİ KÜÇÜK YUSUF’U KİMSE NE KARNESİNİ ALMAYA NE DE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYE İKNA EDEMEDİ

ali Gürel, öğrencilerin akademik başarılarına önem verdiğini söyledi.
Amaçlarının iyi bir insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Vali Gürel, “Geleceğe iyi bir insan olarak onları hazırlamak. Onun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş Öğrencilerle İftarda Bir Araya Geldi

Yayın: 19.03.2024 11:30
Paylaş:
A+ A-

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Alparslan Gazi Anadolu Lisesinde pansiyonda kalan öğrenciler iftar programında bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıs Şevket Küçükzoroğlu ve Şube Müdürümüz Yüksel Aydemir’in de eşlik ettiği programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Ramazan Ayı’nın bereketini öğrencilerle birlikte paylaşmaya dikkat ettiklerini söyleyerek, “Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek adına okullarımızda ramazan etkinlikleri ve iftar programları devam ediyor. Ramazanın maneviyatına uygun bir şekilde programlar gerçekleştiriliyor.

Niyetlerimiz Temiz Olursa Akıbetimiz de Bereketli Olur. Okulda ve günlük hayatımızda dersler olduğu gibi ramazan ayında da yapmamız gereken dersler bulunmaktadır. Bu dersleri en iyi şekilde değerlendirmenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Güzel ülkemizde birlikte oluşturduğumuz toplumsal huzur ortamının, gelecek nesillere bırakılacak en önemli değer olduğuna inanıyor, bu mübarek ayın ülkemizde birliğin, beraberliğin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Medeniyetimiz ve kültürümüzle gururlanmalıyız. Bu sebepledir ki insan hak ve hürriyetlerini benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görmeli ve bu değerleri ülkemizi daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşımalıyız. 18 Mart programını bu okulumuz üstlendi. Öğrencilerimizin sergilemiş olduğu program içerisinde yer alan gösteriler bizlere ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz ruhunu ve milli şuuru tazeleyen bir çalışmanın eseri olmuştur.

Çanakkale ruhuna uygun bir program yaptınız. Bu manada tekrardan programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İşte değerli gençler eğitim vizyonumuzun temel amaçlarından biriside sizlerin hem akademik, hem çok yönlü hem de değerleriyle bezenmiş bir birey olarak yetişmenizdir. Bunlara şahit olmak bizi çok mutlu ediyor. Geleceğimiz emin ellerde.” dedi.