Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 08.09.2019 23:33
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük İl Başkalığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde yapılan toplantıya AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, İl Başkanı İsmail Altınöz ve partililer katıldı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yıldır çok önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Yurt içi ile dışından, fitne ve fesatlığın boş durmadığını ifade eden Ceylan, “İçimizde bazı ayrılıkları üzülerek görüyoruz son zamanlarda, bu da bizi elbette ki üzmektedir. Bu yola birlikte baş koyduğumuz arkadaşlar, birlikte çıktığımız bazı arkadaşlarımızın görüyoruz ki, bir ayrılma noktasını geldiğini görüyoruz. Ama fotoğrafa büyük bakmak lazım. Bu sıradan bir parti hareketi değildir, bu bir dava hareketidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok az bir uykuyla, gecesini gündüzüne katarak ülkemizin sorunlarıyla baş etmeye, ülkemizi belli bir seviyeye, yükselmeye, kalkınma getirme gayretini görüyoruz” dedi.

Yut dışında da çok ciddi bir mücadele verdiklerini anlatan Ceylan, şöyle konuştu:

“40 milyar dolarlık harcama yaptık”

“Suriye meselesi çok ciddi bir mesele olarak önümüzde duruyor. Gerçekten şuanda biz Türkiye’de 3.6 milyon Suriyeli vatandaşımızı misafir ediyoruz. Ensar ruhuyla misafir etmenin gayreti içerisindeyiz. Batı dünyası, Suriyeli kardeşlerimize kapılarını bir bir kapatırken, 100-200 kişiyi misafir etmekten aciz kalırken, çok şükür bu millet ekmeğini paylaşma pahasına onları misafir etmenin gayreti içerisindeyiz. Türkiye olarak 40 milyar dolarlık bir harcama yaptık şuana kadar. Bu bizim inancımızın gereği olarak, kardeşlik ruhumuzun gereği olarak bunu yapıyoruz. Zaman zaman çeşitli eleştiriler almıyor değiliz toplum içinden ama biz her şeye rağmen mücadele edeceğiz, onlar bizim kardeşimiz.”

“Amerika sözünü tutmadı”

Eylül ayının Suriye’deki gelişmeler açısında kritik bir ay olduğunu aktaran Ceylan, “Biz Suriye’de güvenli bölgeler oluşturmak istiyoruz. Orada bir PKK tehdidi söz konusu. 910 kilometrelik bir Suriye sınır hattımız var. Bu sınır hattının özellikle Fırat’ın doğu bölgesindeki kısımlarda PKK’ya yandaş PYD/YPG yapılanması söz konusu. Bu da terör unsurlarının ülkemize girişi açısından çok büyük tehdit oluşturmaktadır. Buna göz yummamız mümkün değil. Bunu kaç defadır Amerikalılarla müzakere ediyoruz. Amerikalılarla belli bir noktaya gelindi ve ‘Suriye’de 450 kilometre sınır boyumuzda bir güvenli bölge inşa edelim burada 20-30 kilometre derinliğinde güvenlikli bölge inşa ederek Suriyelileri barındıralım’ Başta Avrupa Birliği olarak tüm dünyanın desteğini alarak buraya Suriyeli kardeşlerimizi yerleştirelim istiyoruz. Amerika ile anlaşmamıza rağmen görün ki, iki-üç aydır söz vermelerine rağmen tutmuyorlar, tutmadılar.”

“Türkiye’de bulunan Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine dönmelerini sağlamanın gayreti içerisinde olacağız”

Ceylan, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un, ABD’nin Suriye’nin kuzeyini tutmak için 50 ila 60 bin yerel güç eğitmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına da tepki göstererek, “Senin başkanın ne diyor sen ne diyorsun, hangi Amerika var, hangi birinin sözüne güvenelim? Trump, ‘Suriye’de güvenlikli bölge oluşturalım’ diyor. Dün talihsiz açıklama Suriye’de ‘yerel unsurlar’ dediği PKK yandaşı PYD/YPG’nin elemanlarını eğitmeleri gerekiyormuş, 70 bin civarında. Sayın Cumhurbaşkanımız kaç defa ifade etti. Bizim artık bu noktada tahammül edecek gücümüz kalmadı. Eylül ayı Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, eylül verilen son süredir. Eğer bizimle iş birliği yapmazlarsa, Türkiye kendi göbeğini kendisi kesecektir. Nasıl Afrin’de ve diğer bölgelerde olduğu gibi biz o bölgede de güvenliği sağlamak için kendi imkanlarımızla bu güvenlikli bölgeyi inşallah inşa edeceğiz. Bu bölgeyi inşa etmekle birlikte, Türkiye’de bulunan Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine dönmelerini sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Hedefimiz budur” ifadelerine yer verdi.

Toplantı da milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal da konuşma yaparak, Karabük ve Türkiye ile ilgili gündemler hakkında açıklamada bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eski ve yeni muhtarın birbirini şikayet ettiği mahallede seçim yenilenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Çaykara ilçesinde, seçimi kaybeden eski muhtar ve kazanan muhtarın birbirlerini şikayetinin ardından iki kişinin de seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğunun ortaya çıkmasıyla Yaylaönü Mahallesi'nde 2 Haziran'da yeniden seçime gidilecek.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Yaylaönü Mahallesi muhtar adaylarından Hasan Asan, 137 seçmenin oyunu alarak muhtar seçildi.

Seçimi 26 oy farkla kaybeden mevcut muhtar Yakup Toprak, bu durum üzerine Asan hakkında seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğu gerekçesiyle muhtarlığının iptal edilmesi talebiyle önce İlçe Seçim Kuruluna, itiraz süresinin geçmesi üzerine de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) itirazda bulundu.

YSK'nin yaptığı değerlendirme sonucunda Asan hakkında Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi kararıyla 2019'da kaçak yapı, Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasıyla yargılandığı anlaşıldı.

YSK, seçimi kazanan Hasan Asan'ın seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğundan mazbata düzenlenemeyeceğine, muhtarlık mazbatasının seçilme yeterliğine sahip en çok oy almış olan sıradaki adaya düzenlenmesine karar verdi.

Seçimde 111 oy alarak ikinci sırada bulunan Toprak'ın da Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan yargılandığı ve 18 ay hapis cezasının bulunduğunun anlaşılması üzerine, her iki adaya da seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğu gerekçesiyle mazbata verilmemesine hükmeden YSK, üçüncü bir aday olmaması dolayısıyla Yaylaönü Mahallesi'nde 2 Haziran'da yeniden seçime gidilmesine karar verdi.

Seçime kadar, muhtarlık görevini de seçilen adayın birinci azası Özkan Toprak'ın yürütmesi kararlaştırıldı.

– “İkimiz de aday olamıyoruz”

Muhtar adayı Hasan Asan, AA muhabirine, 31 Mart seçimlerinde, eski muhtar Yakup Toprak'ın karşısında 26 oy farkla muhtarlığı kazandığını söyledi.

Bir önceki dönem aday olup seçimi kaybettiğinde kendisinin herhangi bir itirazının olmadığını belirten Asan, “Seçilmiş olan muhtarın da geçmişe yönelik Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlarından cezasının olduğunu biliyorduk. Bizim bir şikayetimiz olmamıştı.” dedi.

Asan, ilçede yaptığı iş yerinin üçüncü derece sit alanında bulunmasından dolayı Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası bulunduğunu dile getirerek, “YSK'den ikinci bir karar geldi, ikinci aday Yakup Toprak'ın seçileceği yazıyordu. Biz de bu sefer buna itiraz ettik. Yakup Toprak'ın 18 ay hapis cezası çıktığı için o da muhtar olamadı.” diye konuştu.

YSK'nin kararı dolayısıyla aday olamayacaklarını anlatan Asan, “Seçilme haklarımız yeterli değil şu anda. Mazbatamızı alamadık. 2 Haziran'da nasipse tekrar seçime gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üç dönem görev yapan eski muhtar Yakup Toprak da rakibinin kendisinden fazla oy alarak seçildiğini ancak hukuki yeterliliği olmadığı gerekçesiyle itiraz ettiğini söyledi.

Toprak, YSK'nin kendisi için de seçilme yeterliliği bulmayarak adaylığını düşündüğünü belirterek, “Biz de seçilemedik. Bu durumda aday da olamıyoruz.” dedi.

Haziranda yapılacak seçimde aday olamayacaklarını ifade eden Toprak, “İlla ki köy çaresini bulacak, demokrasilerde çare bitmez. Sandıktan çıkacak olana saygı duyacağız.” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Murat Toprak ise “Fıkra gibi bir seçim oldu. Yaylaönü halkı olarak gerek yok bu şikayetlere.” diye konuştu.