40 DAKİKADA KARABÜK

40 DAKİKADA KARABÜK

Yayın: 24.10.2023 11:23 |Güncelleme: 27.12.2023 16:40
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanlığı Ulaşım A.Ş., “Sözünün Eri Belediyecilik” anlayışıyla 30 dakika olan aktarma süresini 40 dakikaya çıkardı. Karabük’te toplu taşıma kartıyla 40 dakika içerisinde farklı bir hat kullanmanız dahilinde karttan ücret alınmayacağı duyuruldu.

Karabük’e uzun bir dönem şehir içi toplu taşımacılığı kısıtlı yapılıyordu. Bu yıl Nisan ayında önce 60 adet otobüs kazandırmak için hazırlıklar tamamlandı. Daha sonra yeni otobüs ve minibüsler için de 150 adet şoför alımı için kollar sıvandı. Temmuz ayında ise Karabük halkına, yeni otobüsler ve şoförler hizmet vermeye başladı. Karabük Belediyesi, 23 Ekim tarihi itibarıyla toplu taşıma kartı olan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlamak için yeni bir düzenleme getirdi. Yapılan açıklamaya göre, toplu taşıma kartına sahip olanlar, 40 dakika içerisinde farklı toplu taşıma aracı ile seyahatlerinde aktarma yapabiliyor ve bu durumdan ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.

Karabük Belediyesi, bu yeni uygulama ile vatandaşların toplu taşımayı daha rahat ve hesaplı bir şekilde kullanabilmesine olanak sağlamayı hedefliyor. Artık tek bir ücretle bir araçtan diğerine geçiş yapılabileceği için vatandaşlar daha az maliyetle daha fazla ulaşım imkânına sahip olacak.

Karabük Belediye Başkanlığı’nın açıklamasında, bu hizmetin vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını ve toplu taşımayı daha da cazip hale getireceğini belirtti. Ayrıca, bu uygulamanın trafiği rahatlatacağı ve araç kullanma ihtiyacını azaltacağı da vurgulandı.

KARABÜK GENELİNDE İNDİ BİNDİ ÜCRETİ TARİH OLSUN

Karabük Belediyesi’nin toplu taşıma kartı sahiplerine sunulan bu avantajlı hizmeti, kent halkının memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Vatandaşlar, artık aktarmalar için ekstra ücret ödeme zorunluluğu olmadığı belirtildi. Böylece özellikle öğrenciler, daha esnek bir şekilde seyahat edebilir ve toplu taşıma sistemini daha fazla tercih edebilir. Öğrenciler ise, gün içerisinde tüm ulaşımlarda indi bindi ücretinin kaldırılmasını talep etti.

Karabük Belediyesi’nin bu yenilikçi hizmeti, bölgede yaşayan vatandaşlara kaliteli ve erişilebilir bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyor. Bu düzenleme, başka şehir ve belediye yönetimleri için de bir örnek teşkil ederek, toplu taşımayı geliştirmek ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına ilham olabilir. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te otobüs şoförü rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde otobüs şoförü, rahatsızlanan yolcuyu güzergah dışına çıkarak hastaneye ulaştırdı.

Kent merkezinden Selim Şirin yönetimindeki 78 SB 145 plakalı belediye otobüsüne binen genç kız, bir süre sonra rahatsızlandı.

Durumu fark eden Şirin, güzergahını değiştirerek yolcuyu Safranbolu Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Hastaneye getirilerek sağlık personeline teslim edilen genç kızın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sürücü Şirin, gazetecilere, Karabük-Safranbolu seferini yaparken bir yolcunun rahatsızlandığını fark ettiğini söyledi.

Otobüsü uygun bir yerde durdurduğunu belirten Şirin, “Bir anda fenalaştı. İlk müdahaleyi yapmak için çevresini boşalttık. Daha sonra güzergah dışına çıkarak kendisini en yakın hastane olan Safranbolu Devlet Hastanesi'ne götürdüm. İnsanlık görevimiz.” ifadelerini kullandı.