Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 01.03.2020 19:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel “Komşu İllerde görüldüğü söylenen Koronavirüs hastalığı Karabük ve İlçelerinde,kesinlikle yok,ayrıca herhangi bir olumsuz gelişmeye karşılık Sağlık İl Müdürlüğümüz gerekli  önlemleri alıyor..” açıklaması yaparken,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Camilerimiz başta olmak üzere,insanların  toplu olduğu alanları dezenfekte etmeyi sürdürüyoruz..” ifadelerini kullanıyor,Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı ise “Karabük’te henüz bir vaka görülmedi.Bayır Mahalle’de bulunan ve Fizik Tedavi Merkezi başta olmak üzere bazı sağlık konularında kullanılan Binayı Her ihtimali göz önüne alarak hazır hale getirdik..” bilgilerini verdi.

Bazı basın/yayın organlarında çıkan “Karabük’te koronavirüs hastalığı görüldü..” yolunda ki haberlere,kesin ve net bir yalanlama getiren Karabük Valisi Fuat Gürel “İlimizde böyle bir hastalık,kesinlikle,görülmemiştir.Komşu İllerin bazılarında birkaç vaka görüldüğü yolunda haberler geliyor,ancak Karabük’te böyle bir hastalık kesinlikle görülmemiştir..” yolunda açıklamalarda bulundu.

Vali Fuat Gürel,ayrıca,Karabük’te koronavirüs hastalığı görülmemiş olmasına karşın,her türlü önlemin alındığına da vurgu yaparak “İl Sağlık Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmiştir ve bu hastalığa karşı bütün tedbirler hazırdır..” anlamında da bilgiler verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’de koronavirüs hastalığının önlenmesi amacı ile “Karabük Belediyesi olarak harekete geçtiklerine..” işaret ederek “Başta camilerimiz olmak üzere,çok geniş bir dezenfete çalışmasına girdik.Örneğin geçtiğimiz Regaip Kandili öncesinde bütün camilerimiz insanları rahatsız etmeyecek biçimde dezenfekte edildi,İlaçlandı.Yine insanların toplu halde bulunacağı mekanlarda dezenfekte çalışmalarımız sürüyor,bu manada yaptığımız çalışmalar bütün hızı ile devam edecek..” yolunda açıklamalar yaptı..

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı’da koronavirüs hastalığına karşı hazır olduklarını söyleyerek “Bütün önlemlerimizi aldık.Şu ana kadar Karabük’te bir hastalığa rastlamadık,ancak,her intimale karşı bütün tedbirlerimizi aldık,tamamladık..” şeklinde bilgiler verdi.

Konuya ilişkin Gazetemize bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı “Bayır Mahalle’de bulunan ve fizik tedavi verilen,psikolojik bir bölümü olan ve bazı konularda teşhis merkezi olarak kullanılan bir Binamız var.Eski Devlet Hastanesi’nin ek binası olarak kullanılıyordu.Burayı olası bir koronavirüs hastalığına karşı dizayn ediyoruz.Elimizde bu hastalığa karşı gerekli ilaç stokumuz var,karantina uygulamak için bütün ekipmanlarımız,elemanlarımız hazır ve bu manada hiçbir sıkıntımız yok..” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı,ayrıca,”Eğitim çalışmalarımız sürüyor/sürdürülüyor.Hem insanlarımıza,hem Resmi Dairelerde çalışan insanımıza,hem de Sağlık Personelimize gerekli tüm eğitim verildi.Toplantılar yaparak bu eğitimleri verdik,vermeye devam edeceğiz.Özetle,Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak koronavirüs hastalığına karşı kesinlikle hazırlıklıyız.Bütün önlemlerimizi aldık…” diyerek Kamuoyu’nu rahatlatıcı bilgiler verdi.

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eski ve yeni muhtarın birbirini şikayet ettiği mahallede seçim yenilenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Çaykara ilçesinde, seçimi kaybeden eski muhtar ve kazanan muhtarın birbirlerini şikayetinin ardından iki kişinin de seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğunun ortaya çıkmasıyla Yaylaönü Mahallesi'nde 2 Haziran'da yeniden seçime gidilecek.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Yaylaönü Mahallesi muhtar adaylarından Hasan Asan, 137 seçmenin oyunu alarak muhtar seçildi.

Seçimi 26 oy farkla kaybeden mevcut muhtar Yakup Toprak, bu durum üzerine Asan hakkında seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğu gerekçesiyle muhtarlığının iptal edilmesi talebiyle önce İlçe Seçim Kuruluna, itiraz süresinin geçmesi üzerine de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) itirazda bulundu.

YSK'nin yaptığı değerlendirme sonucunda Asan hakkında Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi kararıyla 2019'da kaçak yapı, Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasıyla yargılandığı anlaşıldı.

YSK, seçimi kazanan Hasan Asan'ın seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğundan mazbata düzenlenemeyeceğine, muhtarlık mazbatasının seçilme yeterliğine sahip en çok oy almış olan sıradaki adaya düzenlenmesine karar verdi.

Seçimde 111 oy alarak ikinci sırada bulunan Toprak'ın da Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan yargılandığı ve 18 ay hapis cezasının bulunduğunun anlaşılması üzerine, her iki adaya da seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğu gerekçesiyle mazbata verilmemesine hükmeden YSK, üçüncü bir aday olmaması dolayısıyla Yaylaönü Mahallesi'nde 2 Haziran'da yeniden seçime gidilmesine karar verdi.

Seçime kadar, muhtarlık görevini de seçilen adayın birinci azası Özkan Toprak'ın yürütmesi kararlaştırıldı.

– “İkimiz de aday olamıyoruz”

Muhtar adayı Hasan Asan, AA muhabirine, 31 Mart seçimlerinde, eski muhtar Yakup Toprak'ın karşısında 26 oy farkla muhtarlığı kazandığını söyledi.

Bir önceki dönem aday olup seçimi kaybettiğinde kendisinin herhangi bir itirazının olmadığını belirten Asan, “Seçilmiş olan muhtarın da geçmişe yönelik Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlarından cezasının olduğunu biliyorduk. Bizim bir şikayetimiz olmamıştı.” dedi.

Asan, ilçede yaptığı iş yerinin üçüncü derece sit alanında bulunmasından dolayı Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası bulunduğunu dile getirerek, “YSK'den ikinci bir karar geldi, ikinci aday Yakup Toprak'ın seçileceği yazıyordu. Biz de bu sefer buna itiraz ettik. Yakup Toprak'ın 18 ay hapis cezası çıktığı için o da muhtar olamadı.” diye konuştu.

YSK'nin kararı dolayısıyla aday olamayacaklarını anlatan Asan, “Seçilme haklarımız yeterli değil şu anda. Mazbatamızı alamadık. 2 Haziran'da nasipse tekrar seçime gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üç dönem görev yapan eski muhtar Yakup Toprak da rakibinin kendisinden fazla oy alarak seçildiğini ancak hukuki yeterliliği olmadığı gerekçesiyle itiraz ettiğini söyledi.

Toprak, YSK'nin kendisi için de seçilme yeterliliği bulmayarak adaylığını düşündüğünü belirterek, “Biz de seçilemedik. Bu durumda aday da olamıyoruz.” dedi.

Haziranda yapılacak seçimde aday olamayacaklarını ifade eden Toprak, “İlla ki köy çaresini bulacak, demokrasilerde çare bitmez. Sandıktan çıkacak olana saygı duyacağız.” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Murat Toprak ise “Fıkra gibi bir seçim oldu. Yaylaönü halkı olarak gerek yok bu şikayetlere.” diye konuştu.