491 Mülki İdare Amirinin Görevi Yeri Değişti

491 Mülki İdare Amirinin Görevi Yeri Değişti

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 24.08.2023 11:00
Paylaş:
A+ A-

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazetede

Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 491 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.

 

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, 26 mülki idare amiri mülkiye müfettişi olarak atandı, 14 kaymakam ve 7 vali yardımcısı ise taşra teşkilatlarından merkez teşkilatlarındaki görevlere getirildi.

Mülki idare amirlerinden 113’ü kaymakamlıktan vali yardımcılığına, 41’i vali yardımcılığından kaymakamlığa atandı.

İstanbul’da 5 vali yardımcısı ve 12 ilçeye kaymakam atandı. Ankara’da ise 6 vali yardımcısı ile 9 ilçeye kaymakam ataması gerçekleştirildi.

Söz konusu karar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince alındı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.