Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 04.03.2021 11:52
Paylaş:
A+ A-

“KARDEMİR Sözleşmesi, Çalışanları Mutlu Etti…”

ÖZÇELİK-İŞ  Sendikası Genel Başkanı Yunus DEĞİRMENCİ,pandemi sürecine rağmen  çok güzel bir Toplu İş Sözleşmesi imzaladıklarına işaret ederek “ Ocak 2021 tarihi itibarı ile altı aylık enflasyonun yüzde 8.36 olarak gerçekleştiği bir dönemde,bizler KARDEMİR’DE Kİ Üyelerimizin ücretlerine,ilk altı aylık dilim için yüzde 14 artış yapılmasını temin ettik..” dedi. ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Yunus DEĞİRMENCİ ayrıca “ KARDEMİR’DE HUZURUN GARANTİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ..” diyerek, Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan BAYRAKTAR ve Yönetim Kurulu Üyelerine,Genel Müdür ve Genel Müdürlük çalışanlarına da ayrı/ayrı teşekkür etti.

2021 Yılbaşından bu yana süregelen KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında ki Toplu İş Sözleşmesi bağıtlandı ve konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklama da aynen şu görüşlere yer verildi.

Karabük’te faaliyet gösteren demir çelik devi KARDEMİR ile metal sektörünün öncü sendikalarından olan Özçelik-İş Sendikası arasında devam eden 15.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, çalışanların lehine birçok kazanımlarla imzalandı.
Toplu iş sözleşmesinin detaylarına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, ‘Dünyada ve ülkemizde Pandemi nedeniyle hem ekonomik hem de sosyal olarak zorlu ve sıkıntılı bir dönemi yaşadığımız bu süreçte, Kardemir toplu iş sözleşmesini masa başında, uzlaşıyla ve üyelerimiz lehine ciddi kazanımlar elde ederek imzalamış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Sözleşmenin iki yıllık olarak imzalandığını belirten Genel Başkan Değirmenci, “Ocak 2021 tarihi itibariyle altı aylık enflasyonun yüzde 8.36 olarak gerçekleştiği bir dönemde, bizler KARDEMİR’deki üyelerimizin ücretlerinde ilk altı aylık dilim için yüzde 14 artış yapılmasını sağladık. Üyelerimizin ücretlerinde ikinci ve üçüncü altıncı aylarda enflasyon, dördüncü altıncı ayda ise enflasyon+1 oranında bir ücret artışı gerçekleştirilecektir. Ayrıca sosyal yardımlarda birinci yıl için ortalama yüzde 22.57, ikinci yıl için ise enflasyon+1 oranında artış yapılacaktır. Sözleşmeden doğan Ocak ayı farkı da Şubat maaşıyla birlikte üyelerimize ödenecektir.” diyerek yapılan zam oranlarını açıkladı.

“Kademelerde ve kıdemde de kazanımlar elde edildi”
Bu toplu iş sözleşmesiyle kademe, norm kadro ve kıdeme ilişkin de birçok kazanımın elde edildiğinin altını çizen Değirmenci, “Norm kadro çalışmaları işveren tarafından yaptırılacak ve 31.12.2021 tarihine kadar sonlandırılıp, sendikamızın katılımıyla son şekli verilerek uygulamaya konulacak. Bu norm kadro çalışması sonlanana kadar, 5 yıllık aday işçi sürecini tamamlayan üyelerimiz direk 8.gruba çıkacaklar ve norm kadro çalışmasından sonra yaptıkları işlerin kademelerine gideceklerdir. Böylelikle yılbaşında toplu iş sözleşmesinden doğan ücret artışının dışında kademe ilerlemesinden dolayı da bir ücret kazanımı elde edilmiştir. Mevcut ücret kademeleri içerisinde 10. Kademeden 2. Kademeye kadar var olan sistematik farklılık da giderilerek, ücret grupları arasında saat ücreti farkları yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenlemeyle birlikte, 10. Kademenin altındaki ücret kademelerinde bulunan üyelerimiz ücret zammının dışında yeni bir kazanım daha elde etmişlerdir. Diğer taraftan 15 yılın üzerinde çalışan kıdemli üyelerimizin var olan kıdem ücretlerini de yaklaşık yüzde 19 oranında artırarak, bu arkadaşlarımızın kıdem ücretlerinin artışını devam ettirdik. İkinci yılda da kıdemde enflasyon+1 oranında artış sağlanmış olacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

“KARDEMİR’de huzurun garantisi olmaya devam edeceğiz”
Genel Başkan Değirmenci, “Toplu iş sözleşmemizin başarılı bir şekilde sonuçlanmasında emeği geçen başta genel yönetim kuruluma, şube başkanım ve yöneticilerine, işyeri temsilcilerime teşekkür ederim. Bizim, cesaret, heyecan, azim ve gayret göstermemizde arkamızda dimdik duran Kardemir’deki üyelerime de şükranlarımı sunuyor, her birinin gözlerinden öpüyorum. Yine bu toplu sözleşmenin uzun müzakerelerin ardından masa başında bitirilmesinde katkı veren, fedakârlık yapan, Kardemir adına elini taşın altına koyan başta Yönetim Kurulu Başkanımız Alparslan Bayraktar olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederken, genel müdürümüze, genel müdür yardımcımıza, ilgili yöneticilere şükranlarımı sunuyorum. Bu toplu sözleşme geçmiş dönemlerde olduğu gibi, Kardemir’deki emeğin aslanlarına, analarının ak sütü gibi helal olsun, huzurlu, mutlu ve sağlıkla aileleriyle birlikte yaşamayı ve harcamayı nasip etsin. Özçelik-İş Sendikası olarak, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kardemir ve Karabük’te huzurun garantisi olmaya devam edeceğiz. ” diye konuştu.
Ankara’da gerçekleşen son toplantıya, KARDEMİR AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Bayraktar, Genel Müdür Necdet Utkanlar, Özçelik- İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Merkez yöneticileri ile Karabük Şube yetkilileri katıldı.
2 yıllık sözleşme Genel Başkan Değirmenci ve Genel Müdür Utkanlar, arasında imzaladı

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mapla Biyoteknoloji, Fonlabüyüsün’de yatırım taleplerini toplamaya başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Mapla Biyoteknoloji, Halk Yatırım'ın Fonlabüyüsün platformunda yatırım taleplerini toplamaya başladı.

Halk Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, “Paya Dayalı Kitle Fonlama” faaliyetinde bulunan Türkiye'nin kitle fonlama platformu Fonlabüyüsün, geleceğe değer katan erken aşamadaki girişimleri yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor.

Kayısı çekirdeği kabuğu gibi gıda atıklarından ve gıda yan ürünlerinden, doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik ürünler üreterek sürdürülebilirliğe katkıda bulunan Mapla Biyoteknoloji AŞ, Fonlabüyüsün'de yatırım taleplerini toplamaya başladı.

Mapla Biyoteknoloji, kayısı çekirdeği kabuğu başta olmak üzere doğal ham maddeler kullanarak çevre dostu biyoplastik üretimi gerçekleştiriyor.

Şirket, bu biyoplastiklerle plastik endüstrisine sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunuyor. Mapla Biyoteknoloji, “Fırsatları çöpe atmayın!” mottosu ile gıda atıkları ve yan ürünlerindeki değerli bileşenleri sıfır atık hedefinde katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeyi amaçlıyor.

Dünya genelinde toplam plastik üretimi yaklaşık 368 milyon ton olarak gerçekleşiyor.

Her yıl 300 milyon ton plastik atık oluşurken, plastik atıkların neden olduğu mikroplastik sorununun, çevre ve sağlık üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor.

Bu kapsamda, ambalaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, dayanıklı plastik parçalar, tekstil ve otomotiv gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabilen farklı özelliklere sahip doğada yüzde 100 çözünebilen biyoplastik türleri üreten Mapla Biyoteknoloji, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Sınırda Karbon Vergisi düzenlemesi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumu hedeflemesiyle küresel pazarda yüksek potansiyele sahip.

Sürdürülebilir bir gelecek hedefine katkıda bulunmak için gıda atıklarını değerlendirerek biyoplastik ürünler geliştiren Mapla Biyoteknoloji'ye, Fonlabüyüsün'ün web adresi üzerinden MKK ve Takasbank güvencesiyle yatırım yapılabiliyor.