Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 05.03.2021 19:32
Paylaş:
A+ A-

Beden Eğitimi ve Sporda İnovasyon Öğretmen Gelişim Semineri Gerçekleştirildi

Beden Eğitimi ve Sporda İnovasyon Projesinin Öğretmen Gelişim Semineri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademisyen Prof. Dr. Mustafa Levent İnce, Gazi Üniversitesi Akademisyen Prof. Dr. Ekrem Levent İlhan ve Karabük Üniversitesi Akademisyen Doç. Dr. N. Bahadır Kayışoğlu tarafından çevrimiçi gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji ve Geliştirme Şube Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinatörlüğünde Beden Eğitimi Öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde Akademisyenler tarafından Mesleki Öğrenme Grupları Öğretmen Eğitimindeki Yeri, Beden Eğitiminde Halk Sağlığı ve Kapsayıcı Eğitim, Beden Eğitimi ve Uzaktan Eğitim konularında seminer verildi.

Programı takip eden ve seminerin son bölümünde değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş, programa katılan Akademisyenlere ve programın hazırlanmasında emeği geçen başta Şube Müdürü  Adnan Cansız olmak üzere Ar-Ge Birimine, Proje Koordinatörü Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet Çetin’e ve programı takip eden tüm öğretmenlere teşekkür ederek,  “Valiliğimiz tarafından onaylanan Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak kurumsal temsilcisi olduğumuz Beden Eğitimi ve Sporda İnovasyon Projesinin bugün hem proje tanıtımı hem de beden eğitimi öğretmenlerimize yönelik Mesleki Gelişim Seminerini siz değerli akademisyenlerimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz.

LGS ve YKS sınavlarında Karabük ili olarak Türkiye eğitim sistemi içerisinde belli bir yere sahip bir iliz ve gelenekselleşmiş başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Biz çocuklarımızın çok yönlü olarak gelişmesini arzu ediyoruz. Yani sadece tek başına akademik başarı, tek başına spor, sanat değil; spor yapan, düşünen, yazan, dinleyen, söyleyen, bir enstrümanın dilinden anlayan, algılayan; bilim insanı, mühendis, doktor, işçi yetiştirmek gayesi ve çabası içindeyiz. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak biz de bu kapsamda ‘Tatilin Neşeşi Sporun Ateşi’ ve ‘Evde Kalıyorum Öğretmenim Yanımda Spor Yapıyorum’ etkinlikleriyle 2 hafta boyunca gönüllü 12 öğretmenimizle YouTube kanalımız üzerinden öğrencilerimize ve ailelere yönelik katılabilecekleri egzersiz hareketleri ile öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak, onlara sosyo-kültürel ve sportif etkinlikler kapsamında saha uygulamaları gerçekleştirdik. Spora ve sporcunun yetişmesine, gelişmesine dair tüm imkanlarımız azami ölçüde kullanılmaktadır. Bu etkinliklerin meyvesini gerek Ülkemizde gerek Avrupa da gerçekleştirilen spor müsabakalarında elde ettiğimiz başarılarla almaya başladık. İnşallah bu tür çalışma ve projelerle de daha iyi noktalara taşınmış olacaktır” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.