546 Kök Yasadışı Hintkeneviri Bitkisi Ele Geçirildi

546 Kök Yasadışı Hintkeneviri Bitkisi Ele Geçirildi

Yayın: 13.08.2015 10:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda toplam 546 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildiği bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “07 Ağustos 2015 günü saat 14.00 sıralarında Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Eflani İlçesi kırsal alanında A.Ü. isimli şahsa ait bahçe ve sera içerisinde yasadışı kenevir ekimi yapıldığı bilgisine ulaşılmış, Safranbolu C.Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden yapılan arama neticesinde toplam (546) kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak C. Savcısının talimatı ile soruşturmaya başlanılmış, ele geçirilen kenevir bitkileri Eflani İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile birlikte imha edilmiştir. Olayla ilgili şüpheliler H.Ü ve B.Ü ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uluslararası İletişim Günleri yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası İletişim Günleri, 3'üncü gününde çevrimiçi yuvarlak masa oturumuyla sona erdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası İletişim Günleri'nde “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” konusunun ele alındığı 50 oturumda 250 bildiri sunuldu.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan'ın moderatörlüğündeki oturumda Gazeteci Emre Kızılkaya, Gazeteci Füsun Nebil, Yazar Ümit Alan, Koç Üniversitesi'nden Doç. Dr. Suncem Koçer, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Can Ertuna, Üsküdar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Gazeteci Dr. Sarphan Uzunoğlu ve Üsküdar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan yer aldı.

– “Yapay zeka, arkasında insanın olduğu bir olgu”

Açıklamada toplantıdaki görüşlerine yer verilen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, gazetecilik alanında yapay zekanın kullanılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güngör, teknolojik gelişmelerin devam ettiğini belirterek, “İnsanların her bir dönemi o dönemin teknolojisiyle yoğruldu. Kaygılar, umutlar, olumlu-olumsuz bakış açıları hep birlikte ele alınır, tartışılır bu da çok normal. Çünkü insan hayatına yeni bir aygıt dahil oluyor, elbette ki bunun birtakım dönüştürücü etkileri oluyor. Bu dönüştürücü etkileri eğer insanlık olarak doğru yönlendirirsek insanlığa yararlı etki yapar ama eğer yararlı bir şekilde planlanmazsa elbette ki birtakım olumsuzlukları da ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapay zekanın bir aygıt olduğunu ve kendi kendine zeki olan bir şey olmadığını anlatan Güngör, insanların verdiği verilerle işleyişi operasyonel hale gelen bir şey olduğunu kaydederek, “Ama hangi verilerin verildiği, bu verilerin nasıl bir orkestra oluşturduğu veya oluşturmasının istendiğini sorgulamak gerekir. Asıl olan teknolojiden korkmak değil, teknolojiyle ilgili tartışmalarımızı aslında insan odaklı yapmak. Evet yapay zeka bir aygıt, başlı başına bir olgu ama arkasında insanın olduğu bir olgu.” görüşünü paylaştı.

– “Hepimiz aslında insanlık adına dertlenmek, sorgulamak zorundayız”

Son zamanlarda entelektüel dünyada iyi olmanın konuşulduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Nazife Güngör, şunları kaydetti.

“Bir şey çok konuşuluyorsa orada bir problem var demektir. Demek ki insanlık iyi bir noktada değil, demek ki kötülüklerin egemen olduğu bir noktaya doğru gidiyor. Hepimiz aslında insanlık adına dertlenmek, sorgulamak zorundayız. Sadece mesleki anlamda bir şeyler değişmiyor, dünya çapında bir değişim var. Bu sempozyumun düzenlenmesi de bu yıl ki ana tema da bu gidişat ve teknolojinin hayatımıza entegre olmasıyla ilgili.”

Güngör, yapay zeka konusunun müfredata girmesi gerektiğine de vurgu yaparak, ancak bu derslerin gerektiği gibi verilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Hem büyük hem de çok önemli bir evre yaşandığına işaret eden Güngör, “Çok karışık ilişkiler, gelişmeler iç içe geçmişlikler yaşıyoruz. Bir tarafta işin etik yanı var, bir tarafta insan yanı var. Hem medyanın hem de biz akademisyenlerin zaman zaman bir araya gelip bunları sorgulamamız, masaya yatırmamız ve bütün dokularıyla ele almamız gerekiyor diye düşünüyorum.” görüşünü paylaştı.

– “Sahip olunan verilerin yüzde 90'ı analogdan oluşuyor”

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da, dijital dönüşümde sürecin geliştiğini ifade ederek, “Veri denilen şey sadece dijital verilerden oluşmuyor. Sahip olunan verilerin yüzde 90'ı analogdan oluşuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Geleneksel basın ile okuyucu arasındaki bağın koptuğunu dile getiren İrvan, okurların haber tüketim alışkanlıkları değiştiğini ifade etti.

Gazeteci Emre Kızılkaya da, gazetecilikte dijitalleşmenin ülkelere göre değiştiğini dile getirerek, Türkiye'de gazetelerin dijitalleşmesi ve haber sitelerinin kurulması süreci anlatarak, Facebook'un kurulması, Google'ın ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla medya şirketlerinin yeni iş modelleri oluşturma konusuna hız verdiğini kaydetti.