“SGK çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli”

“SGK çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli”

Yayın: 23.03.2023 15:51
Paylaş:
A+ A-

Türk Büro-Sen Karabük Şube Başkanı Bilal Yılmaz, SGK Karabük İl Müdürlüğü önünde açıklamalarda bulunarak SGK çalışanlarının yaşadığı mağduriyetin ivedilikle giderilmesini istedi.

Artan iş yükü nedeniyle zor süreçler yaşayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli, haklarını geri istiyor. SGK binası önünde düzenlenen açıklamaya Kamu-Sen İl Başkanı Sadık Doğdu, Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Recep Kaya ve Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Metin Gül ile sendika üyelerikatılım sağladı.

Türk Büro-Sen Karabük Şube Başkanı Bilal Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz üzere 2.250.000 vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Kanun TBMM’den geçerek kanunlaşmıştır, uygulamada kadrosu 38.000 olmasına rağmen fiilen 23.000 personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla 2.250.000 vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir.
Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400.000 olan, kurumda olması gereken personelin yaklaşık %50 eksiğiyle hizmet verilmekte, 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi, beklenmesi, dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya Anayasamıza göre suçtur.

Sendikamız Türk Büro Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için;
 “666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi,
 Kurum İçi Uzmanlık hakkı verilmes,
 Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi,
 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi” hususları Sayın Bakanımıza hazırladığımız rapor ile sunulmuştur.

Sendikamız Türk Büro Sen kurulduğu günden bu güne, “bizim ilkemiz önce ülkemiz” diyen, sorumlu sendikacılığı kendine yol ve yöntem olarak belirlemiş Türkiye sevdalılarının meydana getirdiği bir sivil toplum kuruluşudur.
Ancak, Sendikamız “insanı yaşat ki devlet yaşasın” ülküsüne de sıkı sıkıya inanmış bir sendikadır. Bu nedenle, SGK çalışanlarının kendilerine yüklenen iş yükünün karşılığı dahi olmayan;
– 3 ayda bir yapılması öngörülen ödemeye ilişkin yasal düzenlemenin ivedilikle
TBMM’den geçmesini,
– Ayrıca yukarıda belirtmiş olduğumuz diğer taleplerimizin karşılık bulması için Türk Büro Sen olarak her platformda çalışmalarımız özveri ile devam etmektedir.

Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir Toplu Sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarını içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer toplu sözleşme masasıdır. Bugün “pireye kızıp yorgan yakma” zamanı değildir. Gün yetkiye en yakın sendika Türk Büro Sen’e destek verme TÜRK BÜRO SEN’i yetkili kılma zamanıdır.

SGK çalışanlarının bugün de yarın da yanında olacak olan ve SGK çalışanları düştükleri durumdan kurtaracak olan TÜRK BÜRO SEN’dir.

SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla, haklı ve ısrarlı taleplerimizin takipçisi olacağımızı ve somut adım atılmasına yönelik görüşmelerimizin devam edeceği kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aşar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TOGÜ’de kolonya ve sıvı sabun üretimine başlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (TOGÜ) kolonya ve sıvı sabun üretimine başlandı.

Tokat Valiliği ve TOGÜ iş birliği ile kolonya ve sıvı sabun üretimi yapılıyor.

TOGÜ Fen Edebiyat Fakültesinde İlaç/Kozmetik AR-GE Ürün Geliştirme Laboratuvarında kolonya ve sıvı sabun, “Komana” markasıyla üretiliyor.

Laboratuvarda Vali Numan Hatipoğlu ve Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz incelemede bulundu.

Hatipoğlu ve Yılmaz'a Prof. Dr. Yakup Budak tarafından çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Laboratuvarda kolonya ve sıvı sabun, Tokat’ta yetişen üzüm, şakayık ve zakbaklardan elde ediliyor.