Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Yayın: 09.04.2015 09:46
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal, 7 Haziran seçimlerinde hedeflerinin Karabük’ün plaka oranına yakın yüzde 78 olarak hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Karabük İl Başkanlığı milletvekilliği adaylığı açıklanan Sedat Namal’ı coşkulu bir şekilde karşıladı.

Parti binası önünde coşkulu bir karşılama gerçekleştiren AK Parti Karabük İl Teşkilatı tarafından konfeti ve meşalelerle karşılanan Milletvekili adayı Sedat Namal katkı veren herkese teşekkür etti.
Pati binasında önünde toplan an kalabalığa hitaben bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, adayların partilerine hayırlı olmasını dileyerek, durmak yok yola devam açıklamasın bulundu. Saylar, “Aday adaylığı sürecinden sonra adaylarımız belli oldu. Osman Kahveci ve Sedat Namal’ı kamuoyuna açıkladık. Biz adaylarımızla meydanlara çıkıyoruz. 12 senede yaptığımız hizmetleri aynı şekilde sürdüreceğiz. Bizler AK parti, kademeleri olarak seçime hazırız. Biz hazır olduğumuz gibi şehrimizde seçime hazırız. Yüksek bir oy olarak Karabük halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İl Başkanı Saylar ayrıca, diğer siyasi parti adaylarına da hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, demokratik bir ortamda seçim sürecinin geçmesi dileğinde bulundu.

AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal ise, “Niyetle akıbeti biz bilemeyiz. Bize sadece yolunda bulunmak gerekiyordu. Diğer aday adayları arkadaşlarımızla aynı mücadelede hizmet etmek adına yola çıktık. Bu yolculukta, genel merkezimizin teveccühü ile bize nasip oldu” dedi.

BİZ AİLE OLARAK HAREKET EDECEĞİZ

‘Karabük’te yetişmiş Karabük’te sosyal aktivitelerde bulunmuş bir kardeşiniz olarak Karabük’ün sorunlarını en ince ayrıntısına kadar biliyorum’ diyen Namal, “Partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, teşekkür ederim. Onlardan daha iyi yaparız değil, bu melekte Karabük’e hizmet ederizi söyleriz. Karabük’ün değerli büyüğü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, bu kentin üzerindeki himmetleri sizlerinde takdirindedir. Bizim onun üzerine çıkma gibi hedefimiz yoktur. Bir abi olarak ta önümüzde Osman Kahveci bey ikinci dönem nasip olursa milletvekilliğine devam edecek. Onu takip edip ondan öğreneceklerimiz vardır. Emeği geçen bize destek veren, vermeyen, aday adaylarımıza, teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizleri utandırmasın. Bizim gönlümüzde, beynimizde çalışmak hizmet etmek ve bunu halisane iyi niyetle yapmaktır. İnsanlık yaratılış değerini bilen bir kişi olarak kimseyle dedikodu, gıybet, kavga gürültü etmeden bir seçim atmosferi geçireceğiz. Biz aile olarak hareket edeceğiz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otizmli radyo programcısı engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturuyor

Yayın: 23.09.2023 04:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ŞULE ÖZKAN – Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı Muhammed Emirhan Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” dedi.

Güngör, AA muhabirine, otizmli birey olarak radyo programcılığı hayalini gerçekleştirmesini ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturma gayretini anlattı.

Kocaeli'de dünyaya gelip büyüdüğünü belirten Güngör, küçüklüğünden bu yana basın bölümünü yakından takip ettiğini söyledi.

Güngör, “çok yaramaz ve hiperaktif” bir çocuk olduğunu aktararak, “Otizmli olduğumu, küçük yaşlarda evrakları karıştırırken sıhhat raporuma denk gelince öğrendim. Daha evvel ailem bana söylememişti. Herhalde söylemek istemiyorlardı. Çocukken çok yaramazdım lakin televizyon ve gazeteye ilgim vardı. Beş yaşından beri radyo dinliyorum. Çocukluğumdan lise dönemime kadar her hafta sonu koşa koşa gazete almaya giderdim.” diye konuştu.

– “Programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum”

Bazılarının otizmli olduğu için kendisini dışlayıp ötekileştirdiğini lisana getiren Güngör, “Sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, her gün anlaşılmalı ve ötekileştirilmemeliyiz. Bunu insanlara anlatmaya çalışıyorum.” sözünü kullandı.

Güngör, Kocaeli'deki bir radyoda yaklaşık 2 yıldır “Engelsiz Yaşam” isminde program sunduğundan bahsederek, şöyle devam etti:

“Bu programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum. Sıhhat dalından yahut sivil toplum kuruluşlarından uzman isimlerle engelli yaşama dair konuşuyoruz. Çok olumlu reaksiyonlar aldım. Beşerler programımı severek dinliyor. Hedeflerim ortasında ulusal radyo ve televizyon kurumlarında çalışmak var. Staj yaparak deneyim kazanmak istiyorum ve bir müzik programı yapmak istiyorum.”

– “Otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm”

Özellikle lise devrinden sonra ayrımcılık ve ötekileştirme yaşadığının altını çizen Güngör, “Ayrımcılığa çok uğradım, hala daha uğramaya devam ediyorum. Otizm denilince insanların aklına 'Bize ziyan verebilir' niyeti geliyor. Bize farklı bakılıyor.” biçiminde konuştu.

Güngör, ailesinin radyocu olmasını gelir elde etmekte zorlanabileceği niyetiyle istemediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Radyoculuktan evvel 2 sene öbür işlerde çalıştım. Bir lokantada garsonluk tecrübem oldu. Daha sonra pişmaniye fabrikasında çalıştım. İşten çok sıkılmıştım, 'artık hayatımın işini yapmalıyım' diye düşünüyordum. Radyocu olabilmek için pişmaniye fabrikasından kaçtım. İzmit'teki radyolara gittim lakin programcı almadıklarını söylediler lakin otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm. Sonunda Türk halk müziği çalan bir radyo beni kabul etti. Orada radyo programlarının nasıl yapıldığını öğrendim. 25 Mayıs 2019'da Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı oldum.”

– “Otizmli bireyler beni örnek alıyor”

Çevresinin geniş olduğunu lakin yeni bir beşerle tanıştığında kendisine karşı ön yargı hissettiğini belirten Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Radyo ve televizyon alanında çalışmak isteyen otizmli bireylere örnek olan Güngör, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için programlar yapıyoruz. Özel ihtiyaçlı bireylerin aileleri bana yazıyor. 'Bizim oğlumuz da otizmli, sizi görünce gururlanıyoruz.' diyorlar. Benden teklifler almaya çalışıyorlar, onların sayesinde bu kadar faal bir biçimde çalışıyorum. Otizmli bireyler beni örnek alıyor. Bu hususta birinci ve tekim lakin inşallah her alanda çalışan otizmli bireylerin sayısı artar.”