75 yıllık gelinlik müzeye bağışlandı

75 yıllık gelinlik müzeye bağışlandı

Yayın: 15.06.2023 12:34
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Ahmet Uğur, vefat eden annesinin 75 yıllık gelinliğini Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi’ne bağışlama kararı aldı.

Ahmet Uğur, AA muhabirine, annesinin 2012 yılında vefat ettiğini söyledi.

Yıllar sonra evdeki sandıkta annesinin gelinliğini bulduğunu belirten Uğur, “Bizden sonraki nesillere gösterilmesi, anlatılması için katkımız olsun düşüncesiyle 75 yıllık gelinliğimizi ilçemizin turizm noktasında önem arz eden Kent Tarihi Müzesi’ne bağışladım. Belediye ve müze yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Müze sorumlusu arkeolog Barış Sağıroğlu ise Ahmet Uğur’a gelinliği bağışlamasından dolayı teşekkür ederek, “Bu gelinliği de en güzel şekilde saklayıp sergileyeceğiz. Gelen ziyaretçilerimize göstererek bilgi aktaracağımıza söz veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Uğur, daha sonra eser bağış ve teslim tutağını imzalayarak gelinliği müzeye bıraktı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce’de “11. Yeşilay Bisiklet Turu” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de hava muhalefeti nedeniyle ertelenen “11. Yeşilay Bisiklet Turu”, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda gerçekleştirildi.

Yeşilay'ın, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlediği etkinlik kapsamında yaklaşık 200 bisikletli Anıtpark Meydanı'nda toplandı.

Etkinliğe katılan Vali Selçuk Aslan, bisiklet turunun Yeşilay tarafından bağımlılıkla mücadeleye dikkati çekmek amacıyla 2011'den bu yana geleneksel olarak düzenlendiğini anlattı.

Planlamanın geçen hafta pazar günü yapıldığını ancak elverişsiz havadan dolayı ertelendiğini aktaran Aslan, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelmesi daha da anlamlı olmakta. Bu sene 11'incisini icra ediyoruz. Sağlıklı yaşamın keyfini sürelim sloganıyla inşallah bugün pedal çevireceğiz.” dedi.

Aslan'ın konuşmasının ardından Yeşilay yelekleri giyen bisikletliler, Türk bayraklarıyla süsledikleri bisikletleriyle 5 kilometrelik güzergahta önlerindeki araçtan çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde pedal çevirdi.

Başlangıç noktasında son bulan tura, Vali Aslan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Yeşilay Düzce Şubesi Başkanı Ali Dilber, Türkiye Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicu da katıldı.