Karabük Esnaf Odası Başkanı Yıldırım’dan Basın Açıklaması

Halil Kızılyer
Yayın: 21.06.2023 16:20
A+ A-

Karabük Esnaf Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, Esnaf Kefalet Kredileri ve Asgari ücretin 11.402 TL olması ile ilgili açıklama yaptı. Yeni asgari ücretin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Yıldırım;  esnafın da yeni asgari ücretle birlikte yükünün arttığını söyledi. Yıldırım ayrıca, son iki haftadır Esnaf Kefalet Kredileri için finansmanın kesildiğini belirterek, bu kredilerin yeniden limitlerinin artırılarak düzenlenmesini istedi.

Karabük Esnaf Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, yeni asgari ücretle birlikte esnafın BĞKUR yükü, SGK primi ve işçi giderlerinin arttığını belirterek, bir asgari ücretlinin işverene maliyetinin 16 bin seviyelerine ulaştığını söyledi. Asgari ücretin 11.402 TL olmasının hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Esnaf Kefalet Kredilerine değinerek, son iki haftadır Esnaf Kefalet Kredileri için finansmanın kesildiğini ve  bu kredilerin yeniden limitlerinin artırılarak düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Esnafın her geçen gün yok olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım; “Asgari ücret 11.402 TL oldu. İlgilendiren herkese hayırlı olsun. Haliyle esnafımızın BAĞKUR yükü, SGK primi ve işçi giderleri arttı. Bir asgari ücretlinin işverene maliyeti 16 bin lira seviyelerine ulaştı. İşin diğer bir tarafı işçi tazminatları. 10 işçi çalıştıran bir firma düşünün. Bu işçiler firmada 10 yıldır çalışıyor olsun. İşveren bu işçilerin tamamını 30.06.2023 tarihinde işten çıkarırsa toplamda 1 milyon tazminat ödeyecek. Ama işçileri 1 Temmuz’da çıkarırsa 1 milyon 340 bin TL tazminat ödeyecek. Çok acil işçi tazminatları için devletimizin önlem alması gerekir. Şu an işverenden kesilen işsizlik prim yükü esnafın üzerinden kaldırılsın. Bu paylar tazminatlara aktarılsın. BAĞKUR’lu esnaflarımız borcu varken muayene olamıyor. Hastalanıp rapor alsalar esnafımıza iş görmezlik ödenmiyor. Sadece 1 işçi için esnafın üstüne binen yük 4 bin lira” dedi.

“SON 2 HAFTADIR ESNAF KEFALET KREDİLERİ İÇİN FİNANSMAN KESİLMİŞ” DURUMDA

Son 2 haftadır esnaf kefalet kredileri için finansmanın  kesildiğini ifade eden Başkan Yıldırım;  “Bu çok acil düzelmeli. Bu kredilere yeniden düzenleme getirilmelidir. Bırakın kesilmesini limitleri arttırılmalıdır. İmalatçı esnaflarımız ve sigortalı işçi çalıştıran esnaflara bu krediler faizsiz verilmelidir. Bu krediler genelde finansman sorununa takılmaktadır. Esnaf kredilerinde finansman sıkıntısı olmadan tüm bankalarca verilmelidir” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZ ESNAFI KORUMALI VE KOLLAMALIDIR”

Esnafın her geçen gün yok olduğuna dikkat çeken Yıldırım açıklamasında;  “Tüm sektörler hızla tekelleşiyor. Devletimiz esnafı korumalı ve kollamalıdır. Esnafın yok olması tekelleşmenin zirve yapması demektir. Tekelleşen sektörlerin önüne geçilemez. Son zamanlardaki önlenemez fiyat artışlarının sebebi tekelleşmedir. Esnaf sayısı çoğaldıkça, esnaf ve sanatkarımız desteklendikçe fiyat istikrarı kendiliğinden düzelecektir.

Bu ve benzeri sorunlarımız için, ilimize yeni bir mobilyacılar sanayi sitesi kurulması için, ilimizde tekstilkent kurmak için bakanlıklarda, üst kuruluşlarımızda, yöre milletvekillerimizle birer görüşme yapacağımızı bildirir, hayırlı bereketli günler dilerim” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.