Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
25 Haziran, 2023 16:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı gerçekleştirildi

17. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı, 16 ülkeden 193 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali'nin kapanış etkinliği olan organizasyonda sporcular, Yunanistan'ın Meis Adası'yla Antalya'nın Kaş ilçesi arasındaki 7 kilometrelik parkurda kulaç attı. Kaş Belediyesi ile Radisson Blue Kaş ana sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kaş Kaymakamlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneğinin destekleriyle gerçekleştirilen yarışta erkeklerde Emre Erdoğan, kadınlarda ise Aybige Su Irçağ birinci sırayı aldı. Down sendromlu özel sporcu Gökhan Kotan da 3 saat 44 dakika 30 saniye yüzerek bir ilki gerçekleştirdi. Kotan'ı bitiş noktasında karşılayan annesi, kendisine sarılarak tebrik etti. blank Erkekler şampiyonu Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sonunda birinci oldum ama benim için kolay bir yarış olmadı." dedi. Kadınlar şampiyonu Irçağ da "Çok eğlendim. Yarışta biraz kollarım ağrıdı, nefesim kesildi ama değerdi." diye konuştu. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yüzme yarışına ilginin her yıl arttığını dile getirdi. blank Organizasyonda, ironman şampiyonu Sera Sayar, Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk yüzücü Aysu Türkoğlu, dünya yüzme rekortmeni Ahmet Nakkaş ve ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı da yer aldı. 17. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı'nda dereceler şöyle oluştu: Erkekler: 1- Emre Erdoğan (1 saat 37 dakika 42 saniye) 2- Spyros Chrysikopoulos (Yunanistan) (1 saat 38 dakika 1 saniye) 3- Ahmet Nakkaş (1 saat 39 dakika 15 saniye) blank Kadınlar: 1- Aybige Su Irçağ (1 saat 46 dakika 34 saniye) 2- Kathyrn Haesner (Avustralya) (1 saat 57 dakika 32 saniye) 3- Sera Sayar (1 saat 59 dakika 53 saniye)(AA)
blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
17 Nisan, 2025 14:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Anahtar Parti Karabük İl Başkanı Sebahattin Uzun’dan Kurum Ziyaretleri

Anahtar Parti Karabük İl Başkanı Sebahattin Uzun, il kongresini tamamlayarak yeni yönetim kurulunu belirledikten sonra kurum müdürlüklerine ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı makamında ziyaret eden Uzun, okullardaki eğitim faaliyetleri ve kültürel-sanatsal etkinlikler hakkında sohbet etti. İl Başkanı Uzun, Karabük'teki okulların yurt içindeki turnuva ve yarışmalarda 66 öğrencinin dereceye girdiği bilgisini alarak, eğitimin siyaset üstü bir konu olduğunu vurguladı. Bu başarıların artırılması için Anahtar Parti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet, İl Müdürü Akbaş’ın başarı dilekleriyle sona erdi.

Uzun, daha sonra İl Müftüsü Ali Erhun’un makamını ziyaret etti. Bu ziyarette de samimi bir ortamda sohbet gerçekleştiren Uzun, Müftülük ziyaretini tamamlamış oldu. Anahtar Parti İl Başkanı Sebahattin Uzun’a bu ziyaretlerde partililerde eşlik etti.

Anahtar Parti'nin kurum ziyaretleri devam edecek.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.