blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
17 Nisan, 2025 14:32 tarihinde yayınlandı

Anahtar Parti Karabük İl Başkanı Sebahattin Uzun’dan Kurum Ziyaretleri

Anahtar Parti Karabük İl Başkanı Sebahattin Uzun, il kongresini tamamlayarak yeni yönetim kurulunu belirledikten sonra kurum müdürlüklerine ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı makamında ziyaret eden Uzun, okullardaki eğitim faaliyetleri ve kültürel-sanatsal etkinlikler hakkında sohbet etti. İl Başkanı Uzun, Karabük'teki okulların yurt içindeki turnuva ve yarışmalarda 66 öğrencinin dereceye girdiği bilgisini alarak, eğitimin siyaset üstü bir konu olduğunu vurguladı. Bu başarıların artırılması için Anahtar Parti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet, İl Müdürü Akbaş’ın başarı dilekleriyle sona erdi.

Uzun, daha sonra İl Müftüsü Ali Erhun’un makamını ziyaret etti. Bu ziyarette de samimi bir ortamda sohbet gerçekleştiren Uzun, Müftülük ziyaretini tamamlamış oldu. Anahtar Parti İl Başkanı Sebahattin Uzun’a bu ziyaretlerde partililerde eşlik etti.

Anahtar Parti'nin kurum ziyaretleri devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
23 Mayıs, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı

“Beyaz Altın” Çeltik Ekiminde Sona Yaklaşıldı

Karabük'te yaklaşık 500 dekar alanda üretimi yapılan çeltik ekimi sürüyor.320 dekar alanda çeltik ekimi yapan Halit Gömeç, topraktan sofraya kadar uzanan yolculukta çeltik ekiminin imece usulü ile su dolu tarlalar içindeki meşakkatli serüvenini sürdürüyor.

Gömeç, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 20 gündür devam eden çeltik ekiminde son haftaya girdiklerini söyledi.
Çeltik üreticilerinin soğuktan etkilenmediğini ve mevsim olarak Mayıs’ta başladıklarını ifade ederek, "Allah verirse, rekoltenin iyi olmasını bekleriz. Geçen sene çok iyiydi ve yıllar ortalamasına göre de çok iyiydi. Geçen sene 320 dekar alanda 280 ton civarında çeltik aldık. Fiyatlarda iyiydi ve geçen sene ürünümüzün tamamını sattık. Geçen yıl çeltiğin kilosunu 24-25 TL bandında verdik" dedi.
Çeltik üreticisi Gömeç’i, tarlasında ziyaret eden Ziraat Odası Karabük İl Başkanı Hasan Benlioğlu da, üretmeden tüketimin olmadığını ifade ederek, "Bizler de kendisini çeltik ekiminde kendisini ziyaret ettik ve gördük ki, çiftçinin alın terini kimse karalayamaz. Çiftinin kazancı helal. Çünkü Ekimi ayrı meşakkat, hasadında ayrı bir mücadele var" diye konuştu

Bizi sosyal medyadan takip edin