Oğuzlar’da Kur’an kursu öğrencileri ortasında bilgi müsabakası yapıldı

Oğuzlar’da Kur’an kursu öğrencileri ortasında bilgi müsabakası yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.08.2023 20:00
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Oğuzlar ilçesindeki Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler ortasında ödüllü bilgi müsabakası yapıldı.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Merkez Camisi'nde düzenlenen müsabakada öğrencilere kurs müddetince edindikleri bilgiler hakkında sorular soruldu.

Yarışmada birinci olan öğrenciye bin lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye 500 lira ve birinci 10'a girenlere 250'şer lira para mükafatı verildi. Ayrıyeten katılan bütün öğrencilere çeşitli ikramlar verildi.

Oğuzlar İlçe Müftüsü Sinan Eravcı, AA muhabirine, ilçedeki Kur'an kurslarına 305 öğrencinin katıldığını söyledi.

Yarışmayla öğrencilerin bilgilerini ölçtüklerini belirten Eravcı, “Oğuzlar İlçe Müftülüğü olarak öğrencilerin yaz Kur'an kurslarına tertipli gelmelerini teşvik etmek için 2 etaptan oluşan bilgi yarışı düzenledik. Müsabakalarda gayemiz yaz Kur'an kurslarına gelen öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşmaları, camiyi, cemaati ve Müslümanları seven, ulusal ve manevi hisleri yüksek, ahlaklı bir jenerasyon yetiştirmektir. Müsabakayı organize eden işçimize, din görevlilerine, yarışa katılan yaz Kur'an kursu öğrencilerine ve velilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Çeşitli Suçlardan Aranan 14 Şüpheli Tutuklandı

Yayın: 20.05.2024 14:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te çeşitli suçlardan aranan 26 şüpheliden 14’ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ve Genel Bilgi Toplama Büro Amirliği (GBT) ekipleri, 10-17 Mayıs’ta haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.

Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerden 12’si işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 13 şüpheli ise tutuklandı.

Ayrıca, Yenice İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince Atatürk Mahallesi Sanayi Sitesi civarında durumundan şüphelenilerek durdurulan 2 zanlının yapılan kimlik kontrolü ve GBT sorgulamasında üzerinde kimlik olmadığını söyleyen kişinin beyan ettiği kimlik bilgileri ile fotoğrafın uyuşmadığı tespit edildi.

Yapılan sistemsel sorgulama, ileri ve detaylı araştırma neticesinde şüphelinin 16 ayrı suç kaydı olan ve 2 ayrı suçtan 6 yıl 29 gün hapis cezası ile yakalama emri bulunan cezaevi firarisi M.D. olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlı işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.