Günde 24 bin metreküp su arıtılıyor

Günde 24 bin metreküp su arıtılıyor

Yayın: 23.08.2023 14:12
Paylaş:
A+ A-

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanarak Safranbolu Belediyesine devredilen su arıtma tesisinde günde 24 bin metreküp su arıtılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Hızar ve Bulak gibi Safranbolu’yu besleyen iki önemli su kaynağının buluştuğu tesiste, 8 otomasyon personeli, 1 biyolog, 1 laboratuvar teknikeri, 1 elektrik mühendisi, tesis şefi ve müdürü ile toplamda 13 personel, Safranbolu halkının temiz su tüketebilmesi için 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kimya ve biyokimya olmak üzere 2 laboratuvarda biyologlar eşliğinde, kaynaklardan gelen suyun, TSE standartlarında belirtilen parametrelere uygunluğu denetlenirken, karıştırıcı ve durultucu ünitesi ile de tecrübeli personellerin nezaretinde tamamen arıtılan su Safranbolu halkının kullanımına sunuluyor.

Gözlem otomasyon sistemi ile kaynaklardan gelen suyun tesise girişinden çıkışına kadar denetim yapılıyor.

Safranbolu Belediyesi su arıtma tesisinde günde 24 bin metreküp su arıtımı yapılıyor.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mersin’de 6 yıl önce işlenen cinayetin firari hükümlüsü Artvin’de yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Mersin'de 6 yıl önce işlenen cinayetin firari hükümlüsü sahte kimlikle Artvin'de yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda, 2018 yılında Mersin'in Mut ilçesinde kasten adam öldürme olayıyla ilgili hakkında 35 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.G'nin (35) Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde saklandığı tespit edildi.

İlçeye bağlı Kaya köyü Papat mevkisinde bir kulübede saklanan G.G'nin, Gürcistan'a kaçmayı planladığı istihbaratı üzerine operasyon düzenlendi. G.G, üzerindeki sahte kimlikle yakalandı.

Gözaltındaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen hükümlü, Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.