Sarsıntıda bacağını kaybetti, temin edilen protezle 6 ay sonra birinci adımını attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.08.2023 20:24
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Kahramanmaraş merkezli zelzelelerde enkaz altında kalan ve sol bacağı diz altından ampute edilen 44 yaşındaki Adem Turan, Zonguldak'ta özel bir medikal firmasına yaptırılan protez sayesinde 6 ay sonra tekrar ayağa kalktı.

Adıyaman merkezde yaşayan Turan, 6 Şubat'taki sarsıntılarda eşi ve 6 yaşındaki oğluyla yaşadığı 9 katlı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Turan ile oğlu yaklaşık 7 saat sonra enkazdan çıkarıldı, fakat Turan'ın eşi hayatını kaybetti.

Moloz yığınları altında kalan sol bacağı diz altından kesilen ve Adıyaman'da yapılan birinci müdahalenin akabinde İzmir Kent Hastanesine sevk edilen Turan, yaklaşık 1 ay ağır bakım ünitesinde tedavi gördü.

Buradaki tedavisinin akabinde öğretmen olan ağabeyinin misyon yaptığı Karadeniz Ereğli'ye gelen Turan, 6 yaşındaki oğlu ve bölge beşerinin sevgisiyle yaşama tutundu.

Turan, gazetecilere, Adıyaman merkezde pazarlama firmasında çalıştığını, sarsıntıda yıkılan 9 katlı binanın 6'ncı katında oğlu ve eşiyle birlikte yaşadığını söyledi.

İzmir'deki tedavisinin akabinde Karadeniz Ereğli'ye geldiğini, devletin ve hayırseverlerin dayanağıyla Kırmacı Mahallesi'nde bir meskene yerleştiğini anlatan Turan, bir mühlet sonra meskeninin yakınındaki Fizikî Engelliler Derneğine gidip gelmeye başladığını, dernek lideri İsmail Şentürk'ün kendisine tekerlekli sandalye, akülü otomobil üzere gereçler temin ettiğini belirtti.

Turan, şöyle devam etti:

“Herkes yanımızda oldu. Protez bacağımı taktım, ayağa kalktığımda büyük bir sevinç yaşadım. O sevinci, memnunluğu anlatamam. Çocuğumun tesiri, buradaki insanların sevgisiyle… Çok kıymetli beşerler var. Tedavi sürecim de hoş geçti. 5 ay sonra Zonguldak'ta bir medikal merkezinde yapılan protez takıldı. Zorluk yaşamıyorum. Hayırseverlerin sayesinde şu anda memnun bir halde yürüyorum, hayata devam ediyoruz.”

– “Hayatın akışı bir anda değişebiliyor”

Yaşadıkları sürecin çok sıkıntı olduğunu, zihninden zelzelesi atamadığını lisana getiren Turan, “Rabbim kimseye bu hisleri yaşatmasın. Derler ya 'düşmanıma bile yaşatmasın' diye, sahiden çok güç bir süreçti. Hala tesiri var mı? olağan ki var. Kayıplarımız var, akrabalarımızı, yakınlarımızı kaybettik. Hayatın akışı bir anda değişebiliyor, bunlara da şükür. ” diye konuştu.

– “Adem'i ayağa kaldırıp yürümesini sağladılar”

Karadeniz Ereğli Fizikî Engelliler Derneği Lideri İsmail Şentürk de evvel Turan'ın yarasının güzelleşmesini beklediklerini, daha sonra protez arayışına girdiklerini söz etti.

Şentürk, MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şube Lideri Temel Gülbay ve idare şurasına durumu ilettiklerini belirterek, “Protezi yapan firmayla kendileri görüşüp, Adem'i 5 ay sonra ayağa kaldırıp yürümesini sağladılar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah milletimize, devletimize bir daha bu türlü bir felaket yaşatmasın, göstermesin. Çok büyük acı.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331