Yanlış işi doğru yapmakta ustalaştılar!

Yanlış işi doğru yapmakta ustalaştılar!

Yayın: 14.09.2023 15:34
Paylaş:
A+ A-

Seçim çalışmaları kapsamında Karabük’e gelen Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın STK başkanlarıyla buluştuğu programda AK Parti hükümetine yüklendi

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın ‘Milletin Vekilleri Milletimizin Yanında’ buluşmaları kapsamında Karabük’teki Sivil toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi.

Esentepe Öğretmenevi’ndeki kahvaltı programına ev sahipliği yapan Saadet Partisi İl Başkanı Muhsin Çebi katılım sağlayarak ilgi gösteren STK başkan ve yöneticileri ile basın mensuplarına teşekkür etti.

 AYDIN’DAN AK PARTİ’YE SERT SÖZLER

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın programda yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine sert sözlerle yüklendi. Aydın şunları söyledi;

 “Fikir, Erdem ve Ahlak Zemininde Apaçık Bir Yozlaşma ile Karşı Karşıyayız

Türkiye’nin kötü yönetildiği, kötü yönetim eliyle ekonomisin çökertildiği, üstüne de kamu kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiği bir süreci uzun bir süredir yaşadık, yaşıyoruz. Kamplaşma ve kutuplaşmayı tercih eden, toplumsal dayanışma ve uzlaşmayı kendisinin sonu gören 20 küsur yıllık bir iktidarın ülkeyi getirdiği nokta; devlet işleyişinde bozulma, fikir, erdem ve ahlak zemininde ise apaçık yozlaşmadır.

Yaptıkları Hataların Ağır Faturasını Millete Kestiler

Sn. Erdoğan ile iktidar partisi ve ittifak ortaklarının seçim meydanlarında vaat ettikleri ile seçim sonrasında yaşattıkları arasındaki ciddi uçurum ortadadır: Seçim öncesindeki söylem faizlerin düşmesi iken, seçimden sonraki eylem faizlerin üç kat yükseltilmesi oldu. Seçim sürecinde Karadeniz’de doğalgaz, Gabar’da petrol bulunmuştu. Seçim sonrasında ise çareyi petrol ürünlerine iki kat zam yapmakta buldular. Emekçilerimiz ve emeklilerimiz “maaş ve ücretlerde, refahı ve kalkınmayı da artıracağız” vaatlerinin gerçekleşmesini beklerken, vergi ve harçlara bel büken artış gerçeğini yaşamak zorunda bırakıldı. Emeklinin maaşı değil, borçları ve yoksulluğu arttı. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine Merkez Bankasının enflasyon tahmininin dahi altında artış yapılması karara bağlandı. Özetle; yaptıkları tüm hataların, yapmaktan yorulmadıkları yolsuzlukların, ses çıkarmadıkları hırsızlıkların bedelini millete fatura ettiler.

Hükümet Millete Verdiği Sözleri Tutamayacağını İtiraf Etmiştir

Hükümet ilk üç aylık icraatlarıyla, millete verdiği sözü tutmayacağını, ekonomiyi düzeltemeyeceğini, bu yanlış anlayıştan vazgeçmeyeceğini, dış politikada şahsiyetli bir duruş sergilemeyeceğini itiraf etti. Bu, aynı zamanda Saadet Partisi olarak ortaya koyduğumuz eleştirilerin, tespitlerin ve nihayet siyasi kulvara ilişkin tercihlerimizin doğruluğunuda ispatladı.

Anayasa Değişikliğinden Önce Anlayış Değişikliğine İhtiyaç Var

Yerel seçim süreci yaklaştıkça Erdoğan ve Cumhur İttifakı, yeni anayasa, sivil anayasa söylemlerini güçlendirdi. Daha da artıracak. Türkiye’yi yönetemediklerinin ekonomiyi çökerttiklerinin gündemden düşmesi adına kürsüde “yeni anayasa” nutukları atıyorlar. Türkiye’nin bir anayasa değişikliğinden önce bir anlayış değişikliğine ihtiyacı var.Yasaları değiştirmeden önce, halihazırda var olan yasaları uygulayacak bir zihniyete ihtiyaç var.Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün ve diğer illerimizin her birinin özelde farklı farklı problemleri var ancak genelde/temelde yatan sorun aynı; zihniyet! Yolsuzluk yapmak, bugünkü kanunlara göre suç mu değil mi? Öyleyse sorun yasada mı, anlayışta mı?

Problemlerimizi ve Çözüm Yollarını Biliyoruz

Bugün her birimize bir kağıt dağıtsak ve problemleri ile çözüm önerilerimizi birbirimizden habersiz yazsak; %99 mutabakata varırız.Problemlerimizi de bunların çözüm yollarını da aslında hepimiz biliyoruz; neyi/nasıl yapmamız gerektiğinde hemfikiriz. Kırmızı ışıkta geçmememiz gerektiğini biliyoruz, bu konuda trafik lambalarının veya polisiye tedbirlerin de %100 çözüm olmadığını da biliyoruz.Öyleyse burada topyekûn bir anlayış, tavır ve tutum değişikliğine gitmemiz gerekiyor.

22 Kez Deneseniz de Bir Kapıyı Yanlış Anahtarla Açamazsınız

22 yıl oldu. Bir kapıyı 22 kez aynı yanlış anahtarla açmayı deneseniz de sonuç değişmez. O kapı o anahtarla açılmaz!Öyleyse 23.’de farklı bir tercihte bulunmamız gerekir.Bu iktidar 22 yıldır, referandumlarda, genel ve yerel seçimlerde milletten ne istedi de alamadı?Sorunlarımızın çözümü için ya yönetimde bulunanlar anlayış değişikliğine gidecek, (ki bugüne kadar olmadı) ya da biz yönetimde bulunanları değiştireceğiz.

Her Yeni Dedikleri, Bir Öncekini Aratıyor

2021, 2022, 2023 hedeflerinin hiçbirini tutturamayan iktidar, şimdilerde 2024, 2025, 2026 yıllarını işaret ediyor.Öngörülerinin revizesinin revizesini yaptıkları halde hiçbirini tutturamadılar.Aradan geçen 5-6 yılın ardından şimdi 5-6 yıl öncesinin rakamlarını hedef olarak belirlemişler. Dolar kurunun yaklaşık 50 lira olacağını öngörüyorlarmış şimdi.Ne zaman başları sıkışsa ya yeni bir anayasa paketi ya da yeni bir ekonomi programı açıklıyorlar. Her yeni dedikleri ise bir öncekini aratır hale getiriyor. Son açıkladıkları OVP bile, başarısızlığın ilanıdır aslında.Her sene sınıfta kalıp, dönem başında “bu kez söz derslerime çok çalışacam” diyen bir öğrenci gibi hareket ediyorlar.

Seçimden Önce Bal-Şerbet Vadedip, Seçimden Sonra Millete Zehir İçiriyorlar

“Seçimden önce bol keseden vaatlerde bulun, seçime kadar idare et, seçimden sonra ise millete kemer sıktır.” politikası uyguluyorlar.Seçimden önce bal-şerbet vadedip, seçimden sonra millete zehir içiriyorlar. FerîdüddinÂttar’ın ifadesiyle; “İbrahim gibi sözler söylüyorsun, ama neden Nemrutçasına harekette bulunuyorsun?”Doğru işi doğru yapmak başka yanlış işi doğru yapmak başkadır. Bugün yaşadığımız problemlerin büyük kısmı işte bu anlayıştan kaynaklanmaktadır.  Sözün güzelini söyleyip, işin yanlışını yapmaktan, yanlış işi doğru yapmaktan kaynaklanmaktadır.

Yerel Yönetimlerde Değişimi Başlatalım

Peki siz ne yapacaksınız diye soruyorlar: Biz, sözün güzelini söylemeye, doğru işi de doğru şekilde yapmaya devam edeceğiz. Biz Saadet Partisi olarak Türkiye’nin mevcut konumunu, ekonominin hali hazırdaki durumunu hak etmediğini görüyor ve biliyoruz. Kurtuluş imkânsız değil mümkündür, refaha kavuşmak ve refahı adil paylaşmak şarttır diyoruz.  Milletimize; gelin yerel yönetimlerle değişimi başlatalım, Hükümetin ürettiği faturanın bir kısmından yerel seçimlerde kurtulalım teklifini yapıyoruz.Zira beldelerimiz, ilçelerimiz, illerimiz adil yönetilirse, yolsuzluk biterse, kaynaklarımız adil ve verimli kullanılırsa ülkemizde adaletin hâkim olması, yolsuzluğun son bulması mümkün hale gelecektir.”

Program STK başkanlarının görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.(Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu “Gazze” tablosuna izin vermeyince sokak sergisi iptal edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ENES TAHA ERSEN – Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Fransız Kültür Merkezi tarafından organize edilen sokak sanatı sergisindeki Türk grafiti sanatçısının Gazze konulu çalışmasına sansür uygulayınca sergi iptal oldu.

Fransız Kültür Merkezi, bugün yapılması planlanan “Olimpiyat Oyunları” temalı sokak sanatı sergisinin iptal olduğunu davetlilere attığı maille duyururken, iptal nedenini kamuoyuna açıklamadı.

AA muhabirinin iptale ilişkin sorularını yanıtlamaktan kaçınan kültür merkezinin, Fransız Başkonsolosluğunun Gazze konulu tablonun sergilenmesine izin vermediği için sergiyi iptal etmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Çalışması sansüre maruz kalan ve diğer sanatçılar tarafından da sansüre karşı desteklenen grafiti sanatçısı Muhammed Emin Türkmen, yaşananlarını AA'ya anlattı.

MET takma adıyla tanınan Türkmen, Gazze konulu çalışmasına sansür uygulanmasına diğer sanatçıların da tepki gösterdiğini ve serginin Başkonsolosluğun ısrarıyla iptal edilmek zorunda kaldığını dile getirdi.

– Gazze'yle ilgili eser aylar önce görüşüldü

Yaklaşık 3 ay kadar önce Fransız Kültür Merkezinin kendisi ile iletişime geçerek olimpiyat oyunları temalı sokak sergisine davet ettiğini ve kendisinin de bu davete olumlu yanıt verdiğini söyleyen Türkmen, Gazze ve olimpiyatları birleştiren bir konuya sahip eser ile sergiye katılacağını, bunun için herhangi bir problem olup olmadığını aylar öncesinden ilgililerle görüştüklerini ifade etti.

Dünyanın bir ucunda insanlar katledilirken sadece olimpiyatları konu alan bir sergi yapmanın doğru olmayacağını, bu insanlara ses olmamanın komik, gerçeklikten uzak ve vicdanen rahatsız edici olacağını Fransız Kültür Merkezi yetkilileri ile yaptıkları görüşmede dile getirdiğini kaydeden Türkmen, şunları anlattı:

“Fransız Kültür yetkilileri ve diğer sanatçı arkadaşlar bu talebime olumlu yaklaştılar. Ancak bu süreçte, benden eserimde, herhangi bir hakaret unsurunun bulunmamasını rica ettiler. 'Fransa sanat ve fikir konusunda özgürlükler ülkesidir.' dediler ve bu yaklaşım ile açıkçası önce beni mutlu ettiler. Ben zaten hakareti, ifade özgürlüğü olarak kabul eden bir sanatçı değilim. Ancak sonrası konuştuğumuz gibi ilerlemedi.”

– “İnsanların acısını dile getiremeyeceksem bu sergide olmamın da bir anlamı yok”

Fransız Kültür Merkezi yetkililerinin serginin açılmasına 2 gün kala acil bir toplantı düzenlenmesini talep ettiklerini ve sonrasında eserinin sergide gösterilemeyeceğinin kendisine beyan edildiğini belirten Türkmen, şu ifadeleri kullandı:

“Serginin açılışına 2 gün kala bana bir telefon geldi. Küratörümüz bir toplantı yapmamız gerektiğini belirtti. Toplantıda bana bu sergide bu tema içerisinde eserlerimi sergileyemeyeceğim beyan edildi. Ben de diğer sanatçı arkadaşlarımızın emeğini ziyan etmemek için uğraş verdim. Ancak onlar, alınan bu kararın Fransız Başkonsolosluğunun kararı olduğunu bana ilettiler. Ben eserimde düzeltme yapabileceğimi belirtmeme rağmen konsolosluğun Filistin ile alakalı bir eseri bu sergide görmek istemediklerini belirttiler.”

Türkmen, kendisi ile birlikte sergide eserleri sergilenecek 5 sanatçının emeğinin boşa gitmemesi adına süreci yapıcı bir şekilde çözüme kavuşturmaya çalıştığını, ancak Başkonsolosluk kararının kesin olması nedeniyle programda hazırladığı tablonun sergilenemeyeceği, sadece farklı bir çalışma hazırlaması durumunda programa katılım sağlayabileceğinin kendisine söylendiğini aktardı.

Türkmen, şöyle devam etti:

“Başka bir temaya dönüştüremeyeceksem eserimin sergilenemeyeceği bana iletildi. Ben bu motivasyon ile sergiye katıldım ve en başında çalışacağım konuyu zaten kendilerine iletmiştim. Nitekim en başında bu konuyla ilgili bir problem olmamış, kendileri de bunu kabul etmişti. Fakat bu tutum Başkonsolosluğun kararı ile değişti. 'Eğer ben oradaki insanların acısını dile getiremeyeceksem zaten benim bu sergide olmamın da bir anlamı yok.' diyerek çekilme kararı aldım.”

Türkmen ayrıca Fransız Başkonsolosluğunun kararının ardından sergiye katılan diğer 5 sanatçı ve küratörün de “Sen yoksan ve sana bir sansür uygulanacaksa bizim de burada bulunmamızın bir anlamı yok.” diyerek programdan çekildiklerini, bunun üzerine serginin iptal edildiğini açıkladı.

– “Eserimde 'Olimpiyatlar Filistin'de olsa nasıl olurdu' konusunu anlatmaya çalıştım”

Sergide gösterilmek üzere hazırladığı tablo ile ilgili bilgiler veren Türkmen, şunları söyledi:

“Bu çalışmada konumuz olimpiyatlar olduğu için eserimde, 'Olimpiyatlar Fransa'da değil de Filistin’de olsaydı nasıl olurdu?' konusunu anlatmaya çalıştım. Bir an oradaki çocukların kaçışmaları, düşen bombalar canlandı. Bu tablo aslında bize şunu anlatıyor: 2040 olimpiyatlarına katılma ihtimali olan 15 bin çocuk İsrail tarafından öldürüldü. Eserin ismi: Gerçek Olimpiyatlardı (Real Olympics) Bu gerçek olimpiyatlarda bu çocuklara, yarışı kazanması durumunda sadece yaşama hakkı tanınıyor. Yani ikinci olma şansları yok çünkü ölüyorlar. Ben burada bunu anlatmak istedim.”

Hazırladığı tablonun yanı sıra Fransız Kültür Merkezi'nde kendine ayrılan bölümde evrensel barış mesajları, Gazze'de yaşananlar ile dünyanın bakış açısını gösteren ifadelerin yer aldığını belirten Türkmen, hiçbir hakaret unsuruna yer vermemesine rağmen eserine sansür uygulandığını kaydetti. Türkmen, şunları aktardı:

“Bu aslında tek başına bir tablo değildi. Bu tabloların asıldığı bir sokak duvarı oluşturmuştum enstitü içerisinde. O duvara bu tabloları asacaktım. Duvarda Filistin ile ilgili evrensel mesajlar yer alıyordu sevgi, barış ve özgürlük üzerine. Ben bu tabloları o mesajların yer aldığı duvar üzerine asacaktım ancak Başkonsolosluk kararı buna engel oldu, maalesef eserimin sergilenmesine müsaade edilmedi.”

Gazze'de süren katliama karşı sanatı ile Filistinlilere ses olmaya devam edeceğini belirten Türkmen, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“7 Ekim'den bu yana çok ciddi bir sivil katliamı var Filistin’de. Ben anlam veremiyorum, bütün dünya buna seyirci kalıyor. Ben bu süreç başladığından beri her akşam 'Bu insanlar için acaba ne yapabilirim?' diye düşünüyor, elimden geldiğince sanatımla oradaki insanlara, çocuklara ses olmak için çabalıyorum. Ben öbür dünyaya inanan bir insanım ve orada katledilen çocukların bir gün benim karşıma çıkıp 'Biz orada katledilirken sen ne yapıyordun?' diye soracaklarına inanıyorum. Benim orada onlara verebilecek bir cevabımın olması lazım. Bunu sanatımla yapmaya çalışıyorum. Onlar için yaptıklarım bir işe yarıyor mu bilmiyorum ancak elimden geldiği kadarıyla onlara ses olmaya çalışıyorum, olmaya devam edeceğim.”