Anadolu Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sinop’tan kısa kısa

blank

SİNOP (AA) - Gerze ilçesinde araba ile üç tekerlekli motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.

Çarşı Mahallesi'ndeki kavşakta 34 GPH 711 plakalı araba ile F.E. iradesindeki 57 ABD 663 plakalı üç tekerlekli elektrikli motosiklet çarpıştı.

Kazada, yaralanan motosiklet şoförü F.E, sıhhat grupları tarafından Gerze Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

- Otomatik bariyerin çarptığı bayan yaralandı

Sinop'ta site bahçesinden üç tekerlekli motosikletle çıkmaya çalışırken otomatik bariyerin çarptığı bayan yaralandı.

Sarabil Caddesi'nde S.K isimli bayan meskeninin bulunduğu sitenin bahçesinden üç tekerlekli motosikletiyle çıkmaya çalıştı.

Otomatik bariyerin çarpması sonucu denetimden çıkan motosiklet, öteki bir araca çarparak düştü.

Bariyerin çenesine çarpması sonucu yaralanan bayan, etrafta bulunan vatandaşların haber vermesi üzerine sıhhat takımları tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 10:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Kurnaz: “Borçsuz, güçlü bir belediye olacağız”

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, göreve geldiklerinde karşılaştıkları yaklaşık 850 milyon TL’lik borç yüküne karşın, belediyeyi bir yıl içinde vergi, SGK ve piyasa borcu olmayan güçlü bir yapıya kavuşturma noktasına getirdiklerini söyledi.
31 Mart Mahalli Yönetimler Seçimleri’nin akabinde geçen bir yılı pahalandıran Lider Kurnaz, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada, uyguladıkları mali disiplinle borç yükünün yüzde 90’ını bitirme etabına geldiklerini tabir etti. Vazifeye geldiklerinde önemli bir mali tabloyla karşılaştıklarını belirten Lider İhsan Kurnaz, "31 Mart 2025 prestijiyle bir yılımızı tamamladık. Belediyemizin piyasaya olan borçları, yüksek bedelli hizmet alımları, SGK ve vergi borçları, kredi taksitleri üzere birçok kalemde toplamda 850 milyon TL’nin üzerinde bir borç yüküyle devraldık. Ayrıyeten personel ve memur emekliliklerinden kaynaklanan yaklaşık 80 milyon TL’lik kıdem tazminatı yükü oluştu. Bunun 50 milyon TL’sini ödedik, kalan kısmını da bu ay içerisinde ödeyeceğiz" dedi.

"Disiplinli çalışmayla güçlü bir belediye oluyoruz"
Göreve geldiklerinde borç yükünün kendilerini endişelendirdiğini anlatan Kurnaz, "İyi bir planlama ve bütçe disipliniyle hizmetleri aksatmadan yolumuza devam ettik. Hizmetleri dışarıdan almak yerine belediye çalışanımızla kendi imkanlarımızı kullanarak kıymetli bir tasarruf sağladık. Mahalle yollarının yenilenmesinden köy yollarının ana arterlerine, toplumsal yardımlardan altyapıya kadar tüm hizmetlerimizi aksatmadan sürdürdük. 2024 yılı içerisinde dar gelirli vatandaşlara 21 milyon TL’nin üzerinde toplumsal yardım yaptık. Bugün prestijiyle vergi dairesine borcumuz kalmadı. SGK borcumuz ise 350 milyon TL’den yarıya indirildi. Piyasa borçlarımızı da büyük oranda azalttık. Birkaç ay içinde vergi, SGK ve piyasa borcu olmayan güçlü bir belediye haline geleceğiz" diye konuştu.

"2025 ve sonrası daha verimli olacak"
İlkadım Belediyesi’nin gelecek yıllarda çok daha verimli hizmetler üreteceğini vurgulayan Lider Kurnaz, "Araç ve ekipmanlarımızı belediyeye kazandırarak paklık ve hizmet yükümüzü hafiflettik. Artık her hizmeti kendimiz yapabilecek duruma geldik. Bu da hem maliyetleri düşürdü hem de hizmet kalitesini artırdı. 2025 yılı 2024’ten çok daha verimli geçecek. 2026, 2027 ve sonraki yıllarda ise kasasında parası olan, projelerini kendi yapan, toplumsal hizmetlerini sürdüren güçlü bir İlkadım Belediyesi olacak. Bu noktada maksadımızın yüzde 90’ına ulaştık" sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.