blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Nisan, 2025 17:41 tarihinde yayınlandı

Karabük Belediyesinden Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

Karabük Belediyesi, sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla hayata geçirdiği Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’nde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 13.000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan tesisin, yaklaşık 1.000 hayvanı barındıracak kapasitede olması planlanıyor.

Merkez, yalnızca geçici barınma değil, aynı zamanda sağlık hizmetleri, rehabilitasyon, bakım ve sosyalleşme gibi birçok ihtiyaca yanıt verecek şekilde tasarlandı. Projede ayrıca 1.910 metrekarelik köpek gezinti parkuru, geniş serbest dolaşım alanları, doğa dostu peyzaj uygulamaları ve ziyaretçilere yönelik otopark da yer alacak.

Veterinerlik hizmetlerinin etkin biçimde sunulacağı modern bir sağlık altyapısına da sahip olacak merkez, bu yönüyle sadece bir tesis değil, aynı zamanda sürdürülebilir hayvan refahı anlayışının uygulandığı kapsamlı bir yaşam alanı olma özelliği taşıyor.

Projenin detaylarına dair açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Can dostlarımız için yalnızca barınacakları değil, aynı zamanda tedavi görebilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve rehabilite olabilecekleri modern bir merkez inşa ediyoruz. Bu projeyle örnek bir yaklaşımı hayata geçiriyoruz,” dedi.

İnşaatı devam eden tesisin tamamlanmasıyla birlikte, Karabük bölgesinde hayvanlara yönelik en kapsamlı ve çağdaş hizmetlerin sunulacağı merkezlerden biri hayata geçmiş olacak. Aynı zamanda proje, çevresel duyarlılığı ve toplumsal farkındalığı da ön planda tutmasıyla dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2025 02:42 tarihinde yayınlandı

Yüksek sesten durduruldu, ehliyetine el konuldu

Bartın’da yüksek sesle müzik dinlediği ihbarı üzerine durdurulan bir arabanın şoförüne para cezası kesildi. Ceza puanı dolan şoförün ehliyetine 2 ay müddet ile el konuldu.
Şadırvan Caddesi’nde yüksek sesle seyreden E.K. yönetimindeki 67 ABK 468 plakalı araba, vatandaşların ihbarı üzerine bölgede bulunan bekçiler tarafından aracı durduruldu. Olay yerine çağrılan trafik polisleri, şoföre yüksek ses ve standart dışı air süspansiyon üzere nedenlerden para cezası kesti. Kesilen cezaların akabinde şahsın 100 ceza puanını aşması nedeniyle şoför evrakına 2 aylığına el konuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin