Samsun’da zihinsel engelli çocuklar ata binip kenti gezdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.09.2023 16:48
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi, öğrenim güçlüğü yaşayan zihinsel engelli çocukların tedavisinde destekleyici rol oynayan atla terapi hizmetini yaygınlaştırıyor.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, hafif ve orta düzeydeki down sendromlu ve otizmli öğrenciler ile kas ve iskelet hastası çocukların bireysel yeteneklerini geliştirmeleri, iletişim becerileri kazanmaları ve sosyalleşmelerine katkı veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, atla terapi etkinliğini sürdürüyor.

Çocukları gruplar halinde Atlı Spor Tesisleri'nde misafir eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, etkinlik kapsamına, ilçelerin kırsal mahallelerinde yaşayan özel gereksinimli öğrencileri de aldı.

İki bini atla terapi hizmetinden faydalanan engelli çocuklar olmak üzere geçen yıl toplam 65 bin kişinin ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisi, 2023 yılının ilk 9 ayında da 47 bin vatandaşı ağırladı. Bunlardan 12 bini ise atlara bindi, bin 215'i de binicilik eğitimi aldı. Tüm atlı sporların yapılabildiği Atakum İlçesi Büyükoyumca Mahallesi'ndeki tam teşekküllü tesis, atla terapi etkinliğinde bu kez Vezirköprü İlçesi Akça Anakucağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden 20 öğrenciyi misafir etti.

İngiliz, Arap, İran, Belçika, Amerikan, Avusturya, Hollanda ve Midilli cinsi toplam 28 atın bulunduğu Atlı Spor Tesisi'ne getirilen özel gereksinimli öğrenciler, ilk olarak atlara elleriyle şeker verip, sevdi. Atlara dokunan öğrenciler, tımarlayarak tüylerini temizledi. Ardından binicilik deneyimi yaşadı. Hayatlarında ilk defa ata binen öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Öğrenciler, daha sonra gezi çerçevesinde, kentteki turistik noktaları ziyaret etti.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, özel gereksinimi bulunan çocuklara yönelik atla terapi hizmetini önemsediklerini belirterek, “Çünkü atların karakteristik özellikleri ve enerjileri insanı sakinleştirerek, huzurlu hale getiriyor, öz güven kazanmalarını sağlıyor. Bu sebeple atlarla iletişim kurdurarak öğrencilerimizin rahatlayıp kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyoruz. Yaz ve sonbahar aylarında düzenlediğimiz atlarla terapi etkinliğimizi, şimdi il geneline yaygınlaştırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME – Ordu’da kontrol noktasında motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:30
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki kontrol noktasında motosikletin çarptığı Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığınca, Ordu-Giresun kara yolu Divane Camisi mevkisinde icra edilen yol emniyet kontrol devriyesi sırasında, A.T. idaresindeki motosiklet durdurulmak istendi.

Durmayan sürücü, motosikletiyle, yol kenarında bulunan görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır'a (27) çarptı.

Ağır yaralanan Çangır, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu.

Motosiklet sürücüsü A.T, savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

– Tören düzenlendi

İl Jandarma Komutanlığı'nda, şehit Mehmet Fatih Çangır için tören düzenlendi.

Çangır'ın öz geçmişinin okunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İl Müftüsü İsmail Çiçek dua etti.

Türk bayrağına sarılı tabutta taşınan şehidin naaşı, önce kara yoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na, oradan da askeri uçakla memleketi Sakarya'ya götürülecek.

Törene, Vali Muammer Erol, CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Başsavcı Hasan Uçak, Adalet Komisyon Başkanı Mesut Bilen, Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, Giresun Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Ordu Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, kaymakamlar, belediye başkanları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan, Çangır'ın, 2 Eylül'de ilk görev yeri Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığında göreve başladığı öğrenildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331