Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
29 Eylül, 2023 12:09 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:41
A+ A-

Safranbolu Cittaslow Üyeliği İle Avrupa Turizmini Hedefliyor

Safranbolu Belediyesi Dünya turizminin nitelikli bireylerini Safranbolu’ya çekerek kalkınma ve tanınırlık açısından çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cittaslow (sakin şehir) Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta değerlendirme yapmak için Safranbolu’ya geldi. Aranan şartlar karşılandığı takdirde Cittaslow üyesi olacak Safranbolu’nun Avrupa turizminin göz bebeklerinden biri olması hedefleniyor.  Şehirlerin kendi kimliklerine sahip çıkmasını ve özgünlüklerinin korunmasını sağlamak amacıyla 1999 yılında İtalya’da ortaya çıkan Cittaslow (sakin şehir) hareketi Türkiye’de ise ilk olarak Seferihisar ile başladı ve Türkiye’de 22 şehri çatısı altına aldı. Hava kirliliği, hayat pahalılığı, trafik, kalabalık, gürültü gibi olgular, metropollerde yaşamayı her geçen gün biraz daha zorlaştırdığı için kafasını dinlemek isteyen insanların sakin şehirler aradığı ve Cittaslow hareketi ile yeni keşifler yaptığı görülmektedir. Cittaslow üye alacağı şehirlerde Çevre politikaları, altyapı politikaları, kentsel kalite için teknolojiler ve tesisler, yerel üretimi korumak tarım, turizm, esnaf ve sanatkârlara dair politikalar, misafirperverlik, farkındalık ve eğitim için planlar, slow food faaliyetlerine ve projelerine destek, sosyal uyum gibi şartları tamamlamasını arıyor.  Cittaslow Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta Safranbolu’ya gerçekleştirdikleri ziyarette Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Tarihi çarşı Belediye binasında gerçekleşen toplantıda Başkan Köse Safranbolu Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar ile Cittaslow şartlarını tamamı ile karşılayacak durumda olduklarını aktardı. Safranbolu adına en büyük amaçlarından birinin nitelikli turistleri ağırlamak ve Avrupalı turistleri Safranbolu ile buluşturmak olduğunu belirten Başkan Köse Safranbolu’da incelemeler yapacak olan Cittaslow Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta’ya teşekkür etti. Toplantının ardından Safranbolu Belediyesi Stratejik İletişim Koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ve Stratejik Planlama Koordinatörü İsmail Kavuşturucu, Cittaslow Ulusal koordinatörlerine Safranbolu’nun en önemli noktalarını gezdirdi. Gördükleri manzaralara ve Safranbolu Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara hayran kaldıklarını belirten Cittaslow Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta elde ettikleri verileri Cittaslow yönetimine ileteceklerini ve Dünya turizminin mutlaka Safranbolu’da yer alması gerektiğini belirtti. (Esra Oğuzkağan Özkan)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 01:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sahte polis vurgununda 5 tutuklama

Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL meblağında dolandırdığı tarafındaki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık tabirinin akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık cürmü nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak emeli ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera imgelerine de ulaşan gruplar, konutlarda yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen çeşitli banka kartları ve çok sayıda dijital gereç ele geçirmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.