Yataş Bedding, son teknoloji hasta yatağını Darülaceze sakinleriyle buluşturdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.10.2023 00:24
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yataş Bedding, AR-GE merkezinde 3 yıl süren çalışma sonucu yatağa bağlı hastalar için tasarladığı Clinic Comfort yatağı Darülaceze'deki sakinler için bağışladı.

Yataş, Darülaceze Okmeydanı yerleşkesindeki 160 yatağa bağımlı tüm sakinlerin gereksinimini karşıladı. Bası yaralarının alan genişliğini yüzde 6 azalttığı klinik testlerle kanıtlanan patentli hasta yatağı Clinic Comfort'un bağışı için düzenlenen toplantıya Yataş Bedding Pazarlama Yöneticisi Selmin Gündoğdu, Darülaceze Lideri Hamza Cebeci, Yataş Uyku Konseyi Üyesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Berhan Bayram ve Yataş Bedding Eser Yönetimi'nden Yıldız Pektaş ve Darülaceze Bakım Hizmetleri Şube Müdürü Esin Karakuş katıldı.

Toplantıda konuşan Yataş Bedding Pazarlama Yöneticisi Selmin Gündoğdu, Yataş'ın bölümde öncü ve önder inovatif çalışmalarıyla her vakit birinci sırayı taşıdığını, tanıttıkları Clinic Comfort yatağın büsbütün özel bir gereksinimi karşılamak için 3 yıl süren AR-GE çalışmaları ile ortaya çıkarıldığını söyledi.

– “Amacımız kullanıcılara daha konforlu bir uyku ortamı sağlayabilmek”

Gündoğdu, Clinic Comfort üretmedeki hedeflerinin uzun müddet yatağa bağımlı olan hastalarda oluşan bası yaralarının engellenmesi ile kullanıcılara daha konforlu ve daha rahat bir uyku ortamı sağlayabilmek olduğunu tabir etti.

Medikal eserler dışında yer alan yatak dalında, birinci sefer araştırmaya dayalı olarak bu türlü bir eseri üreten şirketin Yataş olduğunu bildiren Gündoğdu, “7'den 70'e herkes için güzel, farklı gereksinimlere eser üretirken hastalar için aslında bu formda özel bir eseri üretmiş olduk. Bu eser hem kullanıcı açısından hem de hastaya yardımcı olan bakıcısı açısından işlevsel birçok rahatlık sunuyor. İçinde kullanılan 'Air Core' sünger dediğimiz gereç hem hava geçirgen hem de basınç dağıtıcı özelliği sayesinde bu yaraların oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor. Eser uzun müddet yatan hastanın beden ile yatak ortasındaki geçirgenliğini arttırdığı ve basıncı da azalttığı için bu yaraların aslında gecikmesini de sağlıyor.” formunda konuştu.

Gündoğdu, Darülaceze ile Clinic Comfort yatağı bir ortaya getirmelerindeki hedefin burada yatan hastaların hayatını kolaylaştırmak olduğunu lisana getirerek, “Yataş olarak onların hayatlarına da dokunmak için bir iş birliği yaptık ve bu iş birliğimiz de devam edecek. Eserimizi internet sitemizden satışa çıkardık. Özel bir eser münferit tüketiciler de muhtaçlıkları doğrultusunda online sitemizden satın alabilirler. Eser yalnızca online satılacak.” tabirlerini kullandı.

– “Yataş'ın bu tanıtımı Darülaceze yerleşkesinde yapmış olmasını da manalı buluyorum”

Darülaceze Lideri Cebeci de memleketler arası bir projenin her istikametiyle memleketler arası hizmete hazır olması gerektiğini belirterek, “Bası yaralarının oluşmayacağı yatakların olması, bunun da yerli ve ulusal olması bizim için çok değerli. Bu noktada da çaba gösteren Yataş, Darülaceze ile bir iş birliği halinde Darülaceze'yi bir paydaş kabul ederek tanıtımını burada yaptı. Bu bizi şad etti. Hoş sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Yataş'ın bu tanıtımı Darülaceze yerleşkesinde yapmış olmasını da manalı buluyorum.” diye konuştu.

Yataş Uyku Heyeti Üyesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Berhan Bayram da Clinic Comfort yatağın cildin yüzeyinin hava almasını sağladığını, o basıncı eşit dağıtarak cildin o travmaya maruziyetini azalttığını ve bunun bası yaralarını önlediğini söyledi.

Clinic Comfort yatağı yapmadaki temel hedefin buna gereksinimi olan hastaların ulaşımı olduğunu aktaran Bayram, “Buradaki fikir ticari emelden çok buydu. Darülaceze'de yatağa bağlı birçok yaşı ileri hastalarımız var. Onlara çok yarar sağlayacağını düşünüyorum ben. Zira burada da hem sıhhat işçisini hem de paklık çalışanları açısından Onların bakımı vakit zaman çok güç olabiliyor. Hasta için aslında güç bir süreç. Bu yatak sayesinde bu sürecin daha sağlıklı ilerleyeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

– Clinic Comfort Yatak bası yaralarının alan genişliğini yüzde 6 azaltıyor

Toplantıda verilen bilgiye nazaran, Yataş AR-GE laboratuvarında yatan hastalar için özel olarak tasarlanan Clinic Comfort, uzun müddet yatma ve hareketsizlikten kaynaklanan bası yaralarının artışını önlemeye yardımcı oluyor.

Bası yaralarının alan genişliğini yüzde 6 azalttığı klinik testlerle kanıtlanan Yataş'ın patentli hasta yatağı Clinic Comfort, beden tartısını da eşit halde dağıtarak hastaların konforunu düşünüyor.

Yüksek hava geçirgenliği sayesinde ise hastayla yatak ortasında nemli bir ortam oluşmasını önleyen yatağın fermuarlı kumaş kılıfı da çıkarılıp makinede yıkanabilme özelliğine sahip.

Yatağın beden derisinde oluşan ısı birikimini engelleyen ve basıncın yayılmasını sağlayan özel lifli iç gereci ise basitçe yıkanabiliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Etimesgut Belediyesince 5 sahipsiz köpek eğitilerek bekçi köpeği yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 04:52
A+ A-

ANKARA (AA) – Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, “eğitimleri tamamlanan 5 sahipsiz köpeği, bekçi olarak görevlendirildiği” bildirildi.

Etimesgut Belediyesinden yapılan açıklamada, “Beşikçioğlu'nun, eğitimleri tamamlanan sahipsiz köpeklerden beşinin belediye bünyesinde bekçi olarak atamasını gerçekleştirdiği” belirtildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Beşikçioğlu, köpeklere öncelikle itaat eğitimi verdiklerini, temel eğitimleri tamamlandıktan sonra vatandaşların sahiplenmeleri için gerekli imkanları sağladıklarını ifade etti.

Beşikçioğlu, bazı köpekleri de park bahçelerin deposu, makine parkı gibi alanlarda bekçi köpeği olarak değerlendireceklerini belirterek, belediye barınağının 300 hayvana ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu, şu an 80-83 köpeğin bulunduğunu anlattı.

Sayının arttığını bildiren Erdal Beşikçioğlu, “Ama uygulamaya geçirdiğimiz projemiz de sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Hepsinin burada özgürce dolaşabilecekleri bir alan mevcut. Burada temel itaat eğitimleri ve arama kurtarma eğitimleri verilmektedir. Sistem şimdilik işliyor, sabah saatlerinde de kreşlerimize görevlendirmeleri yaptık.” bilgisini paylaştı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331