55 yıl önce yarım bıraktığı hukuk eğitimini 74 yaşında tamamladı

55 yıl önce yarım bıraktığı hukuk eğitimini 74 yaşında tamamladı

Yayın: 18.10.2023 12:31
Paylaş:
A+ A-

Yalnızca yarım dönem okuduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1968’de barınma sorununu çözemediği için ayrılmak zorunda kalan Feride Demiralp, 55 yıl sonra yeniden başladığı hukuk eğitimini 74 yaşında tamamlayıp, avukatlık stajına başladı.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde eğitim hayatına devam eden Demiralp, mühendislik kariyerini Safranbolu İlçe ve Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlükleri görevleriyle 2002’de noktaladı.

Aradan yıllar geçse de hukuk alanına ilgisini yitirmeyen ve 5 sene önce çıkan aftan yararlanıp İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine geri dönen Demiralp, 3. sınıfta geçiş yaptığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden haziran ayında mezun oldu.

Karabük Adliyesi’nde avukatlık stajına başlayan Demiralp, AA muhabirine, ilk ve orta okulu memleketi Safranbolu’da tamamladığını, 1968’de Karabük Demir Çelik Lisesi mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandığını anlattı.

Kalacak yer sorunu nedeniyle okula yarım dönem gidebildiğini dile getiren Demiralp, memleketine geri döndükten sonra Ziraat Bankasında işe başladığını söyledi.

O dönem Zonguldak Kız Öğretmen Okulunu bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni kazandığını aktaran Demiralp, şöyle devam etti:

“5 yıl eğitim alıp fakülteden yüksek mühendis olarak mezun oldum. Gıda bölümünü okuduğum için gıda uzmanlığını aldım. 1974’te Ankara Süt Kurumuna, ardından da Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne mühendis olarak atandım. 1975’te Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne atandım. 1985’te aynı kurumun müdürü oldum. 1995’te Karabük‘ün ilk Tarım ve Orman İl Müdürü olarak atandım. 3 Nisan 2002’de de emekli oldum.”

Demiralp, 2005’te Karabük İl Genel Meclisi üyeliğine, 2010’da ise Safranbolu Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçildiğini kaydetti.

– “Gençlere tavsiyem hiçbir zaman ümitlerini kırmamaları”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Demiralp, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlere tavsiyem; hiçbir zaman ümitlerini kırmamaları ve devamlı ümitli olmaları. Her konuda isterlerse çok büyük başarılar elde edebilirler. İlimde hiçbir şey zor değil. Yeter ki istesinler, arzu etsinler. Bence başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Okumanın yaşı yok. Umut ettiğiniz şeyi çok istiyorsanız hiçbir şey elinizden kurtulmaz. Gençler çalışmaya ve umut etmeye devam etsinler.”

Demiralp, bu süreçte kendisine yardımcı olan Karabük Barosu ve Karabük Adliyesi çalışanlarına da teşekkür etti.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.