Milletvekili Akay: “Ödenek Yetersizliklerinin Bedelini Canlarımızla Ödüyoruz”

Milletvekili Akay: “Ödenek Yetersizliklerinin Bedelini Canlarımızla Ödüyoruz”

Yayın: 24.10.2023 10:45 |Güncelleme: 27.12.2023 16:44
Paylaş:
A+ A-

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan 12.Kalkınma Planı görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay IRAP’ta tespit edilen hatalara dikkat çekerek tespit edilen kusurların giderilemediğini dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ı İRAP konusunda uyaran Milletvekili Akay, konu hakkında gerekli ödeneklerin ayrılmasını talep etti.

Yapılması Gerekenler Yapılmadığı İçin Büyük Zararlar Gördük

Risk Azaltma Eylem Planlarıyla ilgili planlamamada büyük koordinasyonsuzluk olduğunun altını çizen Milletvekili Akay, “Özellikle bizim bölgemizde, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgesinde bu planlarda belirtilen noksanlıklar giderilmediği için çok zarar gördük. Neler yapılması gerektiğiyle ilgili ifadeler burada var. Bunları yapmadığınız için bölgemiz yani Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Samsun, biraz daha gittiğimizde işte Giresun’da, Trabzon’da, Rize ve Artvin’de sel baskınlıklarıyla ilgili çok sıkıntılı durumlar var.” dedi.

Ödenek Yetersizliği Yüzünden Afetlere Karşı Gereken Önlemler Alınmıyor

“Buradaki tavsiyelerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Araştırdığımızda da yerel yöneticilerle görüştüğümüzde de belirtilmesine rağmen ödenek yetersizliğinden bahsediyorlar Önümüzde bütçe de depremle ilgili 1 trilyon 28 milyar eğer ayırıyorsak doğal afetlerle ilgili de ödeneklerin ayrılması ve ilgili yerlere aktarılması ve tavsiye edilen hususların hayata geçirilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.(Berkay Doğan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ortahisar Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 16:59
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar'ı daha cazip hale getirmek için başta yollar olmak üzere altyapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtti.

Kaya, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'nün şehirdeki altyapı sorunlarını çözmek için hazırladığı programı eksiksiz tamamlamak için büyük gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Yeni bir turizm sezonunun başlangıcında olunduğuna işaret eden Kaya, “Bunun bilinciyle Ortahisar'ımızın nüfus yoğunluğunun çok olduğu mahallelerde ve turistlerin en çok ziyaret ettiği alanlarda altyapı ve yol sorunlarını büyük ölçüde tamamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaya, bir yandan asfaltlama, bir yandan da betonlama çalışmalarıyla yol sorunlarını en asgari düzeye indirmenin gayretinde olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Halkımıza taahhüt ettiğimiz sözler doğrultusunda Ortahisar'ımızı daha yaşanabilir ve daha cazip hale getirmek için belediyemizin bütün imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Halkımızın belediyemizden memnuniyeti ve beklentileri her şeyin üstündedir. Yeni dönemde vatandaşların yaşam konforunu en üst seviyeye çıkarmak için kentimizdeki sivil toplum kuruluşları ve diğer kent paydaşlarımızla birlikte eşgüdüm halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”