Anadolu Ajansı tarafından
21 Kasım, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Havza OSB’ye OKAF’24 ziyareti

blank

SAMSUN (AA) - Samsun Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında gerçekleştirilecek Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’24) hazırlıkları çerçevesinde Havza Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında Samsun Üniversitesinin ev sahipliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 10-11 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek olan OKAF’24 hazırlıklarına devam eden Samsun Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek bilgilendirme yaptı.

Kaynak OKAF'24'ün Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde, 7 üniversitenin desteği ile düzenleneceğini belirterek, "Amacımız işveren ile iş gücünü her bölümden öğrenci ve mezunlarımızı buluşturmak. Fuarda kariyer söyleşileri, kurum tanıtımları, işveren kariyer sohbetleri, alanında uzman kişilerle tanışma fırsatlarını iş verenler ve iş gücünü buluşturacağız." dedi.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise kariyer günlerini önemsediklerini belirterek, "Bölgemizde her geçen gün artan işgücü ihtiyacını karşılamak adına bu tür organizasyonlar önemli. Yetişmiş kalifiye elemanın kendine uygun işi bulması ve işverenin ihtiyaç duyduğu iş gücünü bulması üretimin ve ekonominin artması demek. İnşallah biz de fuarda yerimizi alacağız." dedi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.