GÜNCELLEME 2 – Kastamonu’da yük gemisi karaya oturdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.11.2023 04:24
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yük gemisi karaya oturdu.

İnebolu ilçesinde fırtına nedeniyle Kamboçya bayraklı “Vamos” adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi.

Karaya oturan gemideki 2'si Türk 11 kişilik mürettebatın kurtarılması amacıyla AFAD, sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, mürettebattan 6 kişiyi itfaiye merdiveni yardımıyla kurtardı. Halatla denize atlayarak kendi imkanlarıyla kurtulan bir personel, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye merdiveni geminin dalgalar nedeniyle sallanması sonucu hasar görünce kurtarma çalışmaya ara verildi.

Kastamonu'dan yeni itfaiye aracının gelmesinin beklendiği öğrenildi.

Yeni gelen itfaiye aracı, gemide kalan diğer mürettebatı da kurtardı. Kurtarılan mürettebat İnebolu Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de Enerji Verimliliği Alanındaki Çalışmalar Sürüyor

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 23.09.2024 13:21
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite binalarında enerji verimliliğini sağlamaya yönelik yoğun çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Kırışık,   üniversite olarak son 1 ay içerisinde almış oldukları yoğun başarı haberlerinden büyük gurur duyduklarını dile getirdi.
Hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin Türkiye ve dünya çapında büyük başarılar kazandığını belirten Kırışık, “TEKNOFEST takımlarının yoğun olarak finale kalmış olması, gösterdikleri büyük başarılar, akademisyenlerimizin dünya çapında birincilikler elde etmeleri, yine Türkiye çapında yapılan yarışmalarda büyük dereceler elde etmeleri, finallere kalmaları gibi pek çok sevindirici gelişmeyi eş zamanlı yaşadığımız güzel bir ay oldu.” diye konuştu.

Prof. Dr. Kırışık, Eylül Ayı’nda öğrenci talebi açısından da oldukça yoğun taleple karşılaştıklarına değinerek, “Bu da son derece sevindirici gelişme oldu. Yüzde 97’ye varan doluluk oranına sahibiz. İnşallah ek yerleştirme oranlarında da bunları tamamen yüzde 100’e ulaştıracağımızı düşünüyoruz.” dedi.

2019 – 2023 Yılları arasında yüzde 16 ve üzerinde tasarruf sağlayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi” almaya layık görüldüklerini hatırlatan Kırışık, şunları kaydetti:
“Enerji verimliliği alanında yapmış olduğumuz çalışmalar meyvelerini veriyor. Binalarımızın hem yalıtımıyla ilgili hem ısı hem ışık hem de enerjinin bütün sahalarındaki verimliliğini sağlamaya yönelik yoğun çalışmalar yapıyoruz. Kurduğumuz komisyonumuz, enerji verimliliğini nasıl sağlayabiliriz diye yoğun çalışma yürütüyor. Enerji değerlerini düzenli olarak takip ediyor, bu değerleri daha düşük seviyelere nasıl çekebiliriz, Türkiye’nin hedeflerine uygun hale nasıl çekebiliriz diye yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu konuda da gerçekten başarılı olduk.”

Rektör Kırışık, bu çalışmaları daha da arttırmak istediklerini vurgulayarak, “Yüzde 30 ve üzeri enerji verimliliği sağlama hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda yaptığımız planlamalarda 1 megavat kurulu gücündeki güneş enerji santralimizin verimliliğinin arttırılması amacıyla yine Mühendislik Fakültesi’ndeki Öğretim Üyelerimizin yaptığı güneş enerji santrali temizleme cihazını kullanacağız. Bununla daha büyük verimliliğe ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Binaların ısı ve ışık gibi çeşitli alanlarda enerji verimliliğini sağlamak için yoğun gayret içerisinde olduklarını anlatan Kırışık, “Bu yüzde 30’luk hedefe de kısa süre içerisinde ulaşacağımızı düşünüyorum. Aynı zamanda atık ve geri dönüşüm konusunda da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmaları da yakında kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331