GÜNCELLEME 2 – Kastamonu’da yük gemisi karaya oturdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.11.2023 04:24
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yük gemisi karaya oturdu.

İnebolu ilçesinde fırtına nedeniyle Kamboçya bayraklı “Vamos” adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi.

Karaya oturan gemideki 2'si Türk 11 kişilik mürettebatın kurtarılması amacıyla AFAD, sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, mürettebattan 6 kişiyi itfaiye merdiveni yardımıyla kurtardı. Halatla denize atlayarak kendi imkanlarıyla kurtulan bir personel, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye merdiveni geminin dalgalar nedeniyle sallanması sonucu hasar görünce kurtarma çalışmaya ara verildi.

Kastamonu'dan yeni itfaiye aracının gelmesinin beklendiği öğrenildi.

Yeni gelen itfaiye aracı, gemide kalan diğer mürettebatı da kurtardı. Kurtarılan mürettebat İnebolu Öğretmenevi'ne yerleştirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Düşük Doğurganlık Oranı Üzerine Aile ve Gençlik Fonu Çalışmaları Başladı

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 23.09.2024 10:58
A+ A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son dönemde Karabük, Bartın ve Zonguldak gibi doğurganlık hızının en düşük olduğu illerde uygulanan Aile ve Gençlik Fonu projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, “Fona bugüne kadar 12 bin 132 genç çiftimiz başvurdu. Şartları yerine getiren yaklaşık 4 bin çiftimiz ise krediden faydalandı.” dedi.

Karabük özellikle son yıllarda yaşanan demografik değişimlerin etkisiyle düşük doğurganlık oranlarıyla dikkat çekiyor. Bakan Göktaş, bu sorunun üstesinden gelmek amacıyla Aile ve Gençlik Fonu’nun kapsamını genişleterek daha fazla gencin bu destekten yararlanmasını sağlamak için çeşitli düzenlemelere gittiklerini belirtti.

Özellikle daha önce “çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması” şartının, “2,3 asgari ücrete” çıkarılması, daha fazla aileye ulaşmayı hedefliyor. Göktaş, ayrıca, Aile ve Gençlik Fonu’nun kapsamının genişletilmesi için yeni adımlar atacaklarını da vurguladı. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalar, genç çiftlerin aile kurma hayallerine bir nebze olsun destek olmayı amaçlıyor.

Karabük’teki düşük doğurganlık oranlarının artması için ailelerin daha fazla destek alabilmesi, çocuk sahibi olma isteğinin teşvik edilmesi ve toplumsal bilinçlendirme çalışmaları da önemli bir yer teşkil ediyor. Bu bağlamda, Bakan Göktaş’ın açıklamaları, kaynakların etkin bir şekilde kullanılması ve ailelerin güçlendirilmesi adına önem kazanıyor.

Karabük’teki gelişmeler, yalnızca bölgenin demografik yapısını etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda sosyal politikaların yeniden şekillenmesine de katkı sağlayacak gibi görünüyor. Bakanlığın hedefleri doğrultusunda yapılan bu tür projelerin, hem ailelerin ekonomik durumlarını iyileştirecek hem de gelecek nesillerin daha sağlıklı bir toplumda yetişmesine olanak tanıyacak.

TÜİK verilerine göre; toplam doğurganlık hızının en düşük olduğu iller; 1,18 çocuk ile Kütahya ve Zonguldak oldu. Bu illeri 1,21 çocuk ile Karabük, 1,26 çocuk ile Bartın izledi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331