Karabük’te 14 Çift Başvuruda Bulundu

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 18.09.2024 11:29
A+ A-

Yeni evlenecek olan çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay faizsiz ödemeli 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları Karabük’te de alınmaya başlandı.

İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başlatılan evlilik kredisi başvuruları, yakın zamanda da doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta da başlatılmıştı.

KARABÜK’TE 14 ÇİFT BAŞVURDU

Evlilik kredisi başvurularının başladığı tarihten itibaren Karabük’te 14 çiftin Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru yaptığını belirten Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman  Bilgiç “ Bakanlığımızın geçtiğimiz günlerde ilimizde de başlattığı evlilik kredisi başvurularını almaya başladık. Başvuru tarihinin başlaması ile birlikte 14 çiftimiz Aile ve Gençlik Fonumuza müracaat ettiler. Şu anda bu başvuruları değerlendiriyoruz. Bakanlığımızın belirtmiş olduğu tüm kriterleri tutan çiftlerimize 2 yıl geri ödemesiz 48 ay faizsiz ödemeli 150 Bin TL’yi kendilerine vereceğiz. Evlilik kredisi başvurularının ilimizde kısa süre önce başlaması nedeniyle, müracaatlar az gibi görülebilir. Fakat önümüzdeki günlerde bu sayının artacağını düşünüyoruz. Yeni evlenecek olan çiftlerimiz gerekli evrak ve belgeleri Aile ve Gençlik Fonumuza getirmeleri durumunda başvurularını alıp, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra şartları tutan çiftlerimize kredisini kullandırıyoruz. Başvuru yapmak isteyen çifterimiz isterlerse müdürlüğümüze gelmeden  E-Devlet üzerinden  de başvuruların yapabilirler” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE 12 BİN 519 ÇİFT BAŞVURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir  Göktaş, yeni evlenecek çiftlere verilen kredi ile ilgili  en son yaptığı açıklamada  “İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başvuruları aldık. Yakın zamanda da doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta da başvuru almaya başladık. Bu kapsamda bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu’na 12 bin 519 genç çiftimiz başvurdu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı. Bu rakamlar tabii ki de önümüzdeki süreçlerde artarak devam edecek.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 21:14
A+ A-

Karabük’te 6 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Şehit Ateşe Reşat Bulvarı’nda Sanayi Kavşağı yakınlarında 6 otomobilin karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada araçlarda bulunan E.S, M.S, K.E.S. ve Ö.A.B. yaralandı.

Sağlık ekiplerince Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331