06 Aralık, 2023 11:58 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:25
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Karabük’te Metin Türker ölümünün 26. yılında mezarı başında anıldı
Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 26. yılında mezarı başında anıldı.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de tedavi gördüğü Amerika'da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 26. yılında Öğlebeli Mahallesi'ndeki mezarı başında Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.
Kuran-ı Kerim ve dua öncesi anma töreninde bir konuşma yapan Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz “Metin Türker ismini Türkiye sendikal hareketine altın harflerle yazdırmış iyi bir sendikacı, büyük bir mücadele insanıydı. Fabrikanın kapatılma kararına karşı fabrika kapatılırsa beni haddehane meydanına astırın diyen bir kahramandı. Bacaların tütmesi uğruna verilen mücadelenin 8 Kasım eylemlerinin önderi, çelik işçisinin efsane ve unutulmaz genel başkanıydı” dedi
Anma törenine katılan Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ise yaptığı kısa konuşmada “Efsane liderimiz genel başkanımız Metin Türker ağabeyimiz sadece bir sendika lideri değildi. Metin Türker demek mücadele demekti. Metin Türker demek Kardemir, Karabük sendikamız demekti. Metin Türker demek inandığı uğurda sonuna kadar mücadele edip , halkı birleştiren kişi demekti. Mücadelesi ile her zaman bizlere örnek olan bu uğurda şehrimizi Karabük yapan rahmetli Metin Türker ağabeyimizi saygıyla yad ediyoruz”dedi
Metin Türker’i anma programı yapılan konuşmalar ve okunan Kuran-ı Kerim ve duanın ardından mezarına karanfil bırakılması ile sona erdi.
Metin Türker’i anma törenine Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar, Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Yaşar, MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, CHP Merkez ilçe Başkanı Ali Yavuz, MHP Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube yöneticileri, Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Karabük İdmanyurdu futbolcuları, Kardemir çalışanları ve Metin Türker’in ailesi katıldı.
kaynak:Bölgenin Sesi Gazetesi
Kastamonu’da kayıp olarak aranan şahıs, sağ olarak bulundu
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde dünden beri kayıp olarak aranan Alzheimer hastası, grupların çalışması sonucunda sağ olarak bulundu.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya’da Dağçatağı köyünde ikamet eden Alzheimer hastası A.C., 18 Nisan’da öğlen saatlerinde konuttan ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Bir müddet sonra A.C.’nin ailesi, geri dönüş olmayınca 112 Acil Davet Merkezini arayarak kayıp ihbarında bulundu. İhbarla birlikte kayıp şahsı arama çalışması başlatıldı. Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Timleri, Jandarma Asayiş Komando Timleri, JAK Timleri, Arama Kurtarma ve İz Takip Köpek Ögesi, AFAD ve UMKE takımları olmak üzere 34 işçi ile arama çalışması başlatıldı. Takımların arama çalışmaları sonucunda kayıp olarak aranan A.C., sağ olarak bulundu. Rastgele bir sıhhat sorunu olmadığı belirlenen A.C., olay yerindeki birinci muayenesinin akabinde Tosya Devlet Hastanesine sevk edildi.