Okan Küçük Yorumluyor 26 Aralık 2023

Okan Küçük Yorumluyor 26 Aralık 2023

Yayın: 26.12.2023 12:27 |Güncelleme: 28.12.2023 11:22
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BÜYÜMELİ !

Karabük büyüyor mu, küçülüyor mu ?

Karabüklü gençler şehirde mi yaşıyor yoksa göç mü ediyorlar ?

Karabük’ün sosyo – ekonomisi ne durumda ?

Örneğin; TÜRKİYE’NİN İLK ORMAN İŞLETMESİ OLAN KARABÜK ORMAN İŞLETMESİ kar rekorları kırıyor,

Ama, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ yok. Bir tarafımız Zonguldak’a bir tarafımız Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı.

Neden ?

Bunun makul –mantıklı bir açıklaması var mı ?

Yüzölçümüme göre  Tükiye’nin birincisi sırasındaki iliyiz orman emvali açısından ama

YENİCE’DE HALA ORMAN VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHTİSAS OSB  yok !

Neden ?

Kütük satıyoruz 1 birime başkası bizden alıyor hammaddeyi işliyor bize satıyor 20 birime.

Kel- kabak – ağaçsız Konya’da bile KAĞIT FABRİKASI var, 450 kişi çalışıyor yan sanayisiyle BİN kişi. Karabük’te yok, neden ?

EFLANİ’DE TARIM HAYVANCILIK İHTİSAS OSB yok, neden ?

Karabük ileriye mi, geriye mi gidiyor ?

Karabük Üniversitesi olmasa orada okuyan 50 bin küsur öğrenci olmasa,

Karabük EMEKLİ KENTİ…

Neden ?

Şu an Karabük’e ekonomik sıçrama yaptıracak,

İkinci sanayi hamlesi diye nitelendirdiğimiz ESKİPAZAR OSB var.

Evet büyük atılım, büyük hamle ama yeterli değil.

Karabük büyüyecekse,

Orman Bölge Müdürlüğü , Orman ve Orman Ürünleri OSB , Tarım ve Hayvancılık OSB konularında atılım yapmalı.

Beklememeli, zaten çok geç kaldık.

Şehri ikiye bölen DDY arazisi on yıllar sonra artık bir çözüme kavuşmalı,

Araç çayı ıslahı – DDY – Millet Bahçesi ile kentin yüzü çehresi değişmeli.

Bir an önce şehir merkezindeki resmi ve özel konutların DEPREM RİSK HARİTASI çıkarılmalı,

  1. derece deprem bölgesiyken yapılan ve üzerinden 60-70 yıl geçmiş olarak zaten yıpranmış olan binalar, ( bugün biliyoruz ki Karabük BİRİNCİ derece deprem bölgesi) Allah korusun bir deprem de ne olur , ayakta kalabilir mi ?

Karabük’ün % 70 bina yapısının durumu bu. Çarşı merkezinin durumu bu !

KARABÜK ÇEVRE YOLU  acilen başlamalı…

Karabük gençlerin göç ettiği, Emeklilerin ve memurların yaşadığı bir kent olmaktan çıkmalı.

Hep söylüyorum,

Şanslı bir dönemdeyiz diye.

Boşuna söylemiyorum, inanarak söylüyorum.

VALİMİZ, VEKİLLERİMİZ, REKTÖRÜMÜZ, KARDEMİR YKB’MİZ İLE KARABÜK ŞANSLI BİR İKLİME GİRDİ.

Bu yukarıdakiler bu dönem de yapılmayacaksa bir daha ne zaman yapılabilir ?

*

5000 EVLER HASTANESİ HİZMETE BAŞLADI ?

5000 Evler hastanesi hizmete başladı,  acil servis, semt polikliniği, ağız ve diş polikliniği, laboratuvar, röntgen, görüntüleme merkezi, 15 poliklinik, fizik tedavi ve rehabilitasyon yataklı servisi, psikiyatri yataklı servisi ve sosyal donatılar yer alıyor. 32 adet tek kişilik, 22 adet çift kişilik hasta odaları ve  toplam 76 yatak sayısına sahip.

 KEŞKE 2 YIL DAHA BEKLESEYDİK DE O HASTANE 5000 EVLER’DE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ALANA TAM KAPSAMLI , SIFIRDAN YAPILSAYDI DA KARABÜK’ÜN DEVLET HASTANESİ SORUNU ORTADAN KALKMIŞ OLSAYDI.

Bu olabilirdi pekala…

Neyse…

*

BAYIR MAHALLE PREFABRİK BİNA NE OLACAK ?

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nin (KEAH) Bayır Mahalle’deki prefabik binasında durumlar hiç iyi değil.

BİNANIN FİZİKİ ŞARTLARI 2023 ŞARTLARINA UYGUN DEĞİL.

İnsani bir hizmet alınması her şeyden önce fiziki şartlar anlamında mümkün değil.

Beşbinevler’deki KEAH Hizmet Binası açıldı, prefabrik binadaki Fizik Tedavi ve Psikiyatri servisleri  bu yeni binaya taşınacak.

PEKİ ONDAN SONRA BAYIR MAHALLE’DEKİ  BİNANIN AKIBETİ NE OLACAK?

Oranın üst tarafında otopark olarak kullanılan genişçe bir alanı da var.

Orası bir an önce gözden geçirilmeli.

Ağız ve Diş Hekimliği Fakültesi olarak,  (Ağız Diş Hastanesiyle afiliye zaten) kullanılacağı gibi bir durum vardı. Ama bina yıkılmadığı KBÜ’ne devredilmediği için o kalmıştı.

Şimdi orası   Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi Ve 112 İstasyonu gibi bir sağlık merkezi yapılarak halkın daha nitelikli bir şekilde yararlanması  sağlanabilir mi ?

Bu konuda şu an  için resmi bir açıklama yapılmış değil…

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız:

https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Çetinkaya para arayışında!

Yayın: 17.05.2024 12:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Meclisi Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya Başkanlığında olağanüstü toplandı. Karabük Belediyesinin iş ve hizmet aldığı firmalara bulunan borçlarının ödenmesini için belediye meclisinden 200 milyon lira borçlanma yetkisi almak için olağanüstü toplanan Karabük Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi oy çokluğu ile geçti. AK Parti, MHP ve CHP Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mor borçlanma yetkisine evet oyu verirken, CHP Belediye Meclis Üyesi Uygar Varlık ve Yeniden Refah Partisi belediye meclis üyeleri ret oyu verdi.

Toplantı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Başkan Çetinkaya Karabük Belediyesinde yapımı devam eden projeler ile projesi tamamlanmış ancak nakit yetersizliği nedeniyle ödemesi yapılamayan firmalara borç ödemesi yapılabilmesi için 200 milyon TL’ye kadar borçlanma yapılması, borçlanma için İller Bankası veya diğer bankalardan kredi kullanılması, teminat mektubu alınması iş ve işlemlerin yapılması için meclisten yetki istediğini söyledi.

   ÜNGÖREN BELEDİYENİN BORÇLARINI SORDU

Karabük Belediyesinin olağanüstü meclis toplantısında konuşmak için söz alan Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Erdal Üngören Belediyenin borç ve alacaklarının kaç lira olduğunu öğrenmek istediğini Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya söyledi. Başkan Çetinkaya ise “Belediyenin alacağından ziyade borcunu okuyabilirim. 182 milyon küsur İller Bankasına borcumuz var. Özel Bankalara 130 milyon küsur, kamu kurum ve kuruluşlarına 23 milyon küsur, hak edişi aşamasında olan şu anda 106 milyon borcumuz var. Yine 1 Ocak ile 31 Mart arası 181 milyon bir borçlanmamız var. Toplamda 623 milyon 734 bin 627 Türk Lirası belediyemizin şu anda borcu var. Yine burada son üç ayı değerlendiğimizde belediyemizin aylık geliri 94 milyon, aylık gideri ise 115 milyon lira. Böyle bir rakam var. Bunların hepsini çıkarttık. Bunları sizlerle paylaşacağım. Bunun detayı yıl sonunda denetleme raporlarından sonra verilmesi daha etik olur” dedi

ARSLAN BAŞKAN ÇETİNKA’YA CEVAP VERDİ

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın belediyenin borçları ile ilgili yapmış olduğu bu açıklamadan sonra MHP Karabük Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arslan’da söz alarak Başkan Çetinkaya’ya şu cevabı verdi; “Karabük Belediyesinin borcunu 600 küsur milyon lira dediniz, Genel kurul üyesi olarak 368 milyon liralık denetleme kuruluna yazdık 2023 sonu itibari ile ve vadesi geçmiş olarak ifade edildi. Bu vadeler içerisinde 2026 olan var,  2040’a kadar vadeli olanlar var. Vadesi geçmiş borcumuz olduğunu düşünmüyorum. Yıl sonu itibari ile yoktu. 600 küsur milyon dediniz, 181 milyon da yılbaşından sonra yapılan işler var dediniz. Bize hesap işleri müdürlüğünün verdiği borçlar 368 milyon lira, 181 milyon lira eklediğimiz zaman 600 küsur milyon yapmıyor.”

Başkan Özkan Çetinkaya ise MHP’li Arslan’a “106 milyon lira daha hak edişi yapılmamış işler var, devam eden işler. Bunların parası da zamanı geldiğinde ödenecek” diye cevap verdi.

Belediye meclisinde yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Başkan Çetinkaya’ya 200 milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

İŞÇİ İKRAMİYELERİ ÖDENEMEDİ

Öte yandan, Karabük Belediye işçilerinin yılda iki kez mayıs ve kasım aylarında aldığı yarım maaş tutarındaki ikramiyeleri mayıs ayı maaş bordrolarında yer almasına rağmen ödenmedi.

800’e yakın işçinin çalıştığı Karabük belediyesinde uzun yıllar sonra ilk defa maaşla birlikte hesaplara yatmadı. İkramiyelerin ay sonuna kadar işçilerin hesabına yatırılması bekleniyor.